- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Как да бъдем Рокери/Метъли
Първо да се изясним! xD
В този текст не карам никого на сила да прави нещата които съм изброил!
Та добре, на всички са ни известни бандите:
Slayer, Metallica, KISS , Motorhead, SlipKnoT , AC/DC и още много такива..
Но за жалост 60% от българското население слушат чалга и такъв вид музика..
Заради това ние Метълите трябва да се ,,налагаме'' на обществото такива каквито сме!@
Ето малко идеи как поне да наподобявате на Метъл:
№1 Стил
Обличайте се предимно в черно, носете всякакъв вид кожени аксесоари по вас от гривни до кубинки..
Организирайте гардероба си по начин който да имате един рафт само с тениски на групи (не е задължително)
Събирайте се с хората от вашата ,,порода'' вземете си Bluetooth колонка или нещо от сорта седнете някъде и надуйте музиката!@ Разхождайте се из гористи местности , имам предвид паркове и такива подобни..
В някой случаи старайте се да бъдете учтиви към околните защото ще си докарате етикети ,,Наркоман , пияница , бияч''
А според мен на никой няма да му е приятно да го наричат така.
№2 Даскало
Специално аз съм в клас подчертавам ЧАЛГАРСКИ клас.. Всяко междучасие бях длъжен да им слушам Азисите Хабибитатаи т.нт И точно поради тази причина си купих една от тези колонки е един от дните в междучасията просто я извадих и надух на макс SlipKnoT - People=Shit... Всички бяха шокирани .. Незнайно как два дни по късно докарах и внимание към мен започнаха да ме разпитват за бандите и концерти. Аз лека по лека ги насочих към ,,правилния стил музика''
Вие можете да направите същото но не прекалявайте ако не желаете да ви взимат аудио устройствата до края на седмицата!![]()
![]()
№3 ТИ - МУЗИКАНТ
Някой инструмент който да може да се свири съответния жанр на него не е зле да го притежаваш..
Например : Китара , Барабани, Бас - Всичко това ти дава бонуси като умения за свирене и около 40%
сигурност да създадеш нови приятели или да те вземат в банда и ти да станеш един от хората които всеки ден кънтят в главата ти!
Обобщение:
То това е аджаба как да бъдеш Рокер/Метъл!
Ако имате някъкви въпроси пишете винаги съм на среща да ви отговоря!
ROCK ON!
Хубав анализ за определен вид човешки обитатели от учениче, но момко, тва не трябва ли да се чувства в сърцето и без позьорско аксесоари
Браво за тва дето си написал.
Обаче 99% процента от хората които познавам са чалгари.И тъпото е ,че не мога да завързвам познатства с хора дето слушат музика,просто съм в чалгарска копания (откакто съм в ново училище).
Свиря на китара от 5 години ,а не мога да намеря група в която да свиря. Ако ми дадеш някой съвет как да си намеря съмишленици ще съм ти много благодарен.
Born to lose,Live to win
Хей, радвам се, че откривам мои хора във форума. Виждам KISS на тениската ти (любима група). *-* А сега на темата - то или имаш вкус за музика (метъл), или не. Попринцип е малко позьорско със нечии съвети да си рокер или метълхед. То ти идва отвътре. Дрехите просто са обвивка и начин да намериш по-лесно хора с общи интереси. Познавам хора, които слушат от години и рядко се обличат по този начин, заради впечатлението, което правят на околните, но познавам и такива (включително и аз), които нямат нещо НЕ черно в гардероба си. Просто съм свикнала на всички тези неща и ми е удобно да си ги нося, а и е в мой плюс като видя някой ''себеподобен''. Някои метълчета за запознанство?
Die for metal!
Хехехе! Страхотно че слушаш KISS като цяло моята група номер едно.. Като започнем стаята ми облепена в тяхни плакати знамена .. 3 Чаши на KISS 12 тениски на KISS гривни на KISS раница на KISS 6 оригинални внос от Америка албума-
KISS-1974
Hotter Than Hell
Destroyer
Creatures of the Night
Sonic Boom
Бира на KISS книги на KISS
Перца на KISS
Хората са казали! Учи децата ти да обичат KISS и те никога няма да имат пари за наркотици!![]()
![]()
![]()
Като цяло и аз имам група която е на няма и месец.. Нищо не се получава за моментаНо ако ти искаш да си фронтмен на
твоя група просто започни да постваш насам натам обяви за барабанист/басист/ритъм китарист/лийд китарист и така...Ами относно да си намериш съмишленици> Не се колебай да заговориш някого например срещнат на улицата с тениска на Metallica/Motorhead/KISS и т.нт специално аз съм попадал на такива хора които ме заговарят само заради моя стил на обличане..(Метъл/Рок) И да добавя още нещо за група > Щом свириш от 5 години (надявам се на електрическа китара) Значи си по добър и от мен.. Така че създай едно свежо име за група и започвай да търсиш Много важно : Намисли си сам какъв стил ще свирите имам предвид : Rock , Hard Rock , Jazz , Metal , Glem Metal , NU Metal , Prog Metal , Trash MetalИма много стилове казвам ти го защотос с моята ,,банда'' непрекъснато се караме че всеки свири стила си аз се целя към NU Metal те към Black Metal ..
Та успех и се надявам да съм ти бил полезен с този съвет!
![]()
Born to lose,Live to win
Фенче на KISS. Хора (не ви знам половете) давайте на ЛС Снапове или друга мрежа, ако ви се занимава. От Великотърновска област съм.
Die for metal!
Пхахахахахахаахахахахахах ахахахахахахахахахахаахха хахахахахахахахаха
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
Моля те, бъди трол... моля те....
Ок.
1. Това което предлагаш с надуването на метъл няма да накара хората да слуша метъл - по-скоро ще покаже на всички що за аутистичен позьорски плебей си. Аз също надувам метъл, но за да дразня хората, не да ги приобщавам - има разлика.
2. Това което си надул не е метъл. Слип-възел е възможно най-позьорската група от възможно най-позьорските жанрове, като ню-метъл и скриймо, които се възползват от шок елемента на метъла, но по един много захаросан и детски начин, който няма нищо общо с истинското метъл звучене. Тия жанрове са за метъла това което Гери-никол и Азис са музиката изобщо - тоест пълен фалш и показност без да е вложен никакъв оригинален смисъл или истинска, експлозивна емоция и агресия, каквато е характерна за истинския метъл. Всичко е една зле гримирана, комерсиална пародия на метъл. Освен това, истинския метъл винаги е бил ъндърграунд музика и е по-добре да си остане така - в противен случай резултата е такива като теб, малки позьорчета, които отчаяно искат да изглеждат мрачни и дълбоки, но всъщност изглеждат жалки и повърхностни.
3. Призивите ти за носене на черни дрехи и аксесоари само показва колко позьорски манталитет имаш. Ако поне малко слушаше метъл заради самата музика, а не за да се представяш пред другите като cool and edgy, може би щеше да ти просветне че това как се обличаш съвсем не те прави метъл, особенно ако слушаш nu-метъл и се обличаш като все едно си заченат от Мерилин Менсън в анала на Алис Купър докато и двамата са били надрусани.
С две думи, спри да бъдеш малък дрисльо и недей създава лошо впечатление за метълите ( не защото надуваш метъл, а защото надуваш педерастки псевдо-метъл).
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
E, това последното ми човърка не-знам-си-къде. Супер позьорско е ''обличай се в черно'' и ''слушай силно музика''. Първо не всички метъли носят черно и второ - тихо метъл не се слуша. Е, и аз пускам, за да дразня съседката ми, която 24/7 ми надува Азис.
Die for metal!
От година свиря на акустична китара Walden N740 и смятам че ще е полезно да си намеря група!
На 11 съм от Варна и нямам място за репетиции.
Ако се интересувате, пишете...
Браво на теб, не съм споменавал че аз слушам NU Metal 24/7 ! Главно слушам Hard Rock , Progressive Metal , Brutal Metal , Trash Metal и разбира се NU Metal но не съм привърженик на ,,слип-възел'' както казваш ти! И накрая според мен ти си много на дълбоко в метъла имам предвид че ти може би слушаш Сатанински Метъл 24/7 и заради това другите жанрове ти изглеждат леки..
Само на мен ли темата ми стана забавна, не дотолкова заради друго, а заради това какъв позьор си. Свали си тениската на KISS, че ми стана гнусно да те гледам. Реално погледнато метъла не е само да се обличаш в черно и да надуваш музиката. Метъла е начин на живот, философия за живота, ако щеш дори го наречи така.![]()
Be yourself.
Не, слушам предимно psychedelic rock и doom метъл. И все пак, доста от музиката на 70-те е по тежка от тия нови кряскащи пръдни, въпреки че дори не е метъл. Това колко тежка е една музика съвсем не зависи само от използваните инструменти, а най-вече от атмосферата, която създава, тоест от самата композиция. Дори и днес първите албуми на Сабат звучат по-тежко от повечето новоизлюпени прогресивни, брутални, грайнд-корови и пр. простотии.