- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Либерализъм
Образование, Дефендер. Образование.
Когато един човек съзнателно разбере, че за да живее с удобствата на модернизацията, а и като цяло.
Нужно ли е същото да се налага с финансови лостове в социалното ни общество? Че когато едни индивиди нямат достатъчно, за да покриват средно икономическо положение години след години, а други инвестират в акции за милиони и миларди, следейки и интересувайки се от разрастването на компаниите си на световния пазар, достигайки и минавайки транс-националните корпорации. Къде е връзката между едните и другите? Никъде. За 3ти или 4-ти път ми се случва да виждам как например в производствения сектор работници и служители ги задължават да се скрият, когато идва на посещение главен изпълнителен директор. В САЩ не е по-различно. Човешка природа. Има документирани случаи как президент на огромна бизнес-структура се качва от първия до последния етаж на нов небостъргач, където излита с хеликопетера, а хобито му е да закупува различни частни самолети (10 ли бяха). Няма крайна спирка за някои хора.
А аз съм идиот.
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 11-17-2017 на 14:23
Интересното е че точно това образование вярва в еволюцията и вечната промяна, което превръща сегашните правила и знания, които ти дава образованието в несъстоятелни в бъдеще.
Защо да се подчинявам и да приемам за правилни правила, дето утре ще еволюират, променят и ще станат други. Абсолютен парадокс.
ПП: Затова ще си раждам колкото деца реша.![]()
Последно редактирано от defender : 11-17-2017 на 14:26
Написах, че ''съзнателното разбиране'' е преди всичко. И разбира се, че основния метод е образователен и културен процес.
Спроред мен няма правила, ами стои до лично разбиране. Когато едно общество не е достигнало нужното си духовно и интелектуално развитие, то как ще бъде готово да осъществени каквато и да е нова технологична, новаторска промяна? Дай на глупавия пари и той ще ги изхарчи за глупости. Примерно. Ето защо ние не вземаме решенията. Нито народът избира самостоятелно кой да го направлява. А може би гласува, не знам.
Светът се променя, съгласен съм. И ние вървим, движим се с тази промяна. Можем да сме корените на промяната. Можем да следваме други решения и виждания. Но сме част от общото. Сигурно основната посоката днес е грешна. Не можеш да сложиш всичко черно на бяло. Има световна криза, а също и сме застрашени от екологични катастрофи, което показва как абсолютно всички хора до един носят пряка отговорност.
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 11-17-2017 на 14:44