- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Либерализъм
Задал си ми точно два въпроса и на двата съм ти отговорил. На предишните също съм ти отговорил:
https://www.scribd.com/doc/20291991/...-UK-and-Sweden
Пак те питам, къде си противоречa и кои въпроси съм подминал? Не пробутвай евтини извинения...
His lack of education is more than compensated for by his keenly developed moral bankruptcy.
Чакам отговори на тези въпроси:
И тука:
Отговорѝ по същество на въпросите които те питам, не ме замеряй със случайни линкове от нета.
И преди съм ти казвал, че в нета може да се намери "доказателство" за всичко - дори че земята е плоска, ако щеш!
Ако искаш мога да ти намеря и "доказателства" в нета, че Холокостът никога не го е имало!
Отговор на тоя въпрос съм ти дал.
Ако медиите бяха тоталитарни, то тогава нямаше да имаш канали като Fox и CNN. Бъркаш News Bias и аджендата на различните медиите с тоталитаризъм което е смешно и показателно че не знаеш що е това тоталитаризъм.
Дай ми пример за цензура на медии? Поне една такава от Запада, където достъпа ти до информация и някъде където да можеш публично можеш да се изразиш спокойно се състои в поне повече от 1 източник? Ако живееш в такава конспиративна параноя цял живот, че всичко и всеки е против теб, горко ти.
1) Здравноосигурителни фондове, съчетават логиката на универсалността чрез държавна намеса и пазарна логика, основаваща се на регулирана конкуренция.
2) Доброволни частни пенсионни фондове и акцент върху увеличаването на заетостта сред възрастните хора
3) Обикновено основната философия е да се адаптират схемите за социална защита към макроикономическа политика, а не към търсенето
4)Работната заетост и социалните политики все повече се възприемат по отношение на стимулите (отрицателни или положителни в случая на "социални инвестиции"), а не по отношение на правата (или устройствата за декомодификация).
5)Тъй като ползите, свързани с доходите, често се изразяват като част от заплатата, има форма на "автоматично" индексиране на доходите, което обикновено е най-щедрата форма на индексация
6)Като се има предвид, че за ограничаване на либералните социални програми целевото население обикновено е слабо и не е добре представено - и като се има предвид, че в универсалните режими като Скандинавците, цялото население бива засегнато от реформи - в континентална Европа, работници, които са податливи на съкращения, са добре представени и защитавани от синдикатите.
7) Полуавтономни недържавни органи се самоуправляват в корпоративната система (работодатели и работници). Държавен корпоратизъм: държавна добавка към пенсионните обезщетения
Задължителното социално осигуряване.
Парични преводи и запазване на "постигнатия жизнен стандарт" (чрез привилегии, свързани с доходите)
Платежна система към социалното осигуряване (но се променя): социално осигуряване, финансирано предимно от вноски (работодатели и служители), а не данъци.
10) Социални партньори, участващи в управлението на социалното осигуряване межди служители и работодатели.
11) Задължително членство в една от многото самоуправляващи се фондове за здравно осигуряване
Членовете на семейството имат "безплатно" съзастраховане
Вноски от работодатели и служители
Обезщетения, свързани с риска, във всички фондове
Лечението е безплатно в момента на доставката
Сложна система за самоуправление (под публичен надзор)
от 2009 г. насам: единен централен "здравен фонд" за събиране на вноски (унифициран процент) и прехвърляне на здравни фондове
Пълна частна здравна застраховка за 10% от населението (оставащите 90% са в здравноосигурителните фондове с нестопанска цел, с конкуренция на доставчиците:
http://www.teenproblem.net/forum разпределена структура на доставките, обхващаща частната медицинска практика и предоставяща на пациента избор на доставчици
Dunstmann, C et al. (2014), ‘From Sick Man of Europe to Economic Superstar: Germany’s Resurgent Economy’, Journal of Economic Perspectives, 28(1): 167-188.
Barbier, J-C. (2007), The French Social Protection System in the Throes of Reform (1975-2007). University of Paris I – CES Working Paper 2007.48.
Palier, B. and Martin, C. (2007), ‘From ‘a Frozen Landscape’ to Structural Reforms: The Sequential Transformation of Bismarckian Welfare Systems’, Social Policy and Administration, Vol. 41, No. 6, pp. 535-554.
На другия въпрос също съм ти отговорил...
His lack of education is more than compensated for by his keenly developed moral bankruptcy.
Не си ми отговорил на нито един въпрос по същество!
Копи-пействането на текстове и линкове не отговаря на въпросите ми и е жалък опит от твоя страна да разводняваш темата.
Опитай пак:
https://www.teenproblem.net/forum/sh...1#post11600686
...но искам отговор от теб, а не от някакви линкове и книги, което е доказателство, че ти не можеш да мислиш.
Това отива директно на стената на срама!
До-сега не си ми дал нито един от тези факти за дето говориш!? Дадох ти факти които са лесно доказуеми и ти дадох информацията на която базирам собствените си убедения, ти такова нещо не си сторил. Ако говорим за това кой 'мисли', това че базираш целия си аргумент на някакви летящи, набързо смотани конспиративни теории, и то най-вероятно от едно изгледано клипче сиг, а не поне на няколко академични материала, това трябва да ти подсказва нещо.
Колкото до другото, не твърдя че корпоративните медии са обективни глупак, както и изрично казах че бъркаш Political News Bias с тоталитаризъм. Това което малката ти глава не схваща е че ако живееше в тоталитарно общество, нямаше да имаш пазарна икономика, която в освновите си де факто гарантира различни гледни точки, включитлено и в корпоративните медии, без значение каква им е политическата адженда. Излагаш се.
Със здраве грозен, видях що за евтина тролска стока си.
Последно редактирано от Zlennox : 07-02-2018 на 19:05
С линкове от нета можеш да намериш и "докажеш" всичко, дори че любимият ти Холокост не съществува!
На мен ми подсказва, че ти освен да сипеш пропагандни клишета от нета или другаде, не си способен на директен спор с мен. Фактът че подминаваш и не си в състояние да отговориш конкретно на въпросите ми, означава че ти си неспособен да мислиш самостоятелно и да изградиш контратеза на моята!
Освен това фактът че все по-често си служиш с обидни квалификации спрямо моята личност, доказва безсилието ти!
Нима?!
Каква е разликата?!
Тоталитарното общество и пазарната икономика не са взаимно-изключващи се!
Нацистка Германия, Фашистка Италия и Испания на Франко доказват че грешиш!
Историята познава и куп други диктатури с функционираща пазарна икономика! Дори съвременната Китайска Народна Република!
Мисля че ти се излагаш!
Усещаш ли как в директен спор срещу мен, посредствеността ти лъсва и нямаш никакъв шанс!
С една лъжа се опитваш да прокараш друга лъжа - типично либерастка история.
Множеството медии които лъжат не са по-различни от една медия която лъже и налага цензура! Само балъци като теб си мислят, че многото лъжливи медии са нещо различно от тоталитаризъм.
С други думи ти предпочиташ да те лъжат отвсякъде, вместо само от едно място и си мислиш че си свободен!
Същото е като да предпочиташ да те ебат отвсякъде, а не само от едно място и да си мислиш, че не си педерасТ!