Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
Ако либералността на ЕС се изразяваше само в това, щеше да е прекрасно, но уви, тези хора искат да променят и моралът ни. Ако приема моралът им, няма вече да съм аз, политкоректно отчужден от себе си. Да, ама не. Много здраве.
Не виждам с какво и как някой ти променя морала. Посочи ми поне един закон на ЕС атакуващ конкретни моралнии ценности. Както виждаш, Истамбулската конвениця така и не беше приета в България. Какъв е моралът в една държава си зависи строго определено от обществените нагласи и управляващите. ЕС е икономически съюз преди всичко и никога няма да има общо законодателство, камо ли пък силата да налага морални ценности.

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
Пп: Това си е тоталитаризъм, ама в розово рационализиран за да може например така, когато не го приемаме, да чувстваме вина (какви прекрасни ценности, ама как така не мога да ги прием, значи съм лош), с такова мислене човек не може да издържи дълго и рано или късно ще ги приеме. А ние тоталитаризмът вече сме го живели, а запада явно сега тепърва ще се запознава.
Какъв ти тоталитаризъм, кви ти пет ле'а? Повече свободия, мешавица от мнения, убеждения, възможности да избираш как да си живееш живота и прочее не е имало никога повече както до сега. Достатъчно е да сравниш 20ти с 21ви век, за да видиш колко много се е променило всичко. Тоталитаризъм в Европа едва ли ще се завърне. Сега голямата опасност идва от Русия, която иска да си върне контрола върху Европа, както и в обозримо бъдеще вече и Китай, който за сега наричат "спящия гигант". Европа може да се превърне в потенциална бойна зона при евентуални бъдещи спречквания при борбата за влияние между по-горе изброените. Единственият начин всички малки народи тук да устоят на този натиск е да действат в някакви съюзни формирования, а ЕС, разраствайки се по размери и по влияние ставайки силен икономически по такъв начин ще има лостовете да противостои на заплахите на настъпващите времена.