Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
Има ли спасение от това положение?

ПП: Почти съм сигурен, че ще кажеш, че спасенeто е във вярата в Бог.

Ами... има, да... И честно казано за мен то е дефиницията на "вяра в Бог"

Спасението е всеки човек да поеме отговорност за себе си и околните - да стане суверен отвътре, за да няма нужда от господари отвън. Това аз наричам "праведно". И мисля, че точно това е имал предвид Исус, така че...

Но в действителност:

Човееството е едно дете. Макро-подрастващ, ако трябва да сме точни. Ако погледнеш историята от древността и античността, човечеството има все по-малка и по-малка нужда от външна власт. Точно както едно порастващо дете. Но в действителност човечеството като макро-образ все още е подрастващ тинейджър, НУЖДАТА от държавността все още е реална.

Някой ден, всеки един член на обществото ще бъде достатъчно духовно пораснал, за да няма нужда някой да го организира отвън (той сам ще осъзнава нуждата да бъде подреден отвътре). И тогава държави съвсем естествено няма да съществуват.

И историята доказва, че се приближаваме към този ден. Но още не сме там. И ние с вас и нашите внуци ще бъдат отдавна умрели, преди да дойде този ден.

Но той не идва от само себе си, без труд. Нужни са усилия - усилия върху себе си. Затова, трябва да работим за това бъдеще.