Е, ако става въпрос и с 400лв на месец съм се справял без да гладувам.. Ама думата е "справяне", не живеене. 1000лв на месец в София с едно дете и жена, която също взима 1000лв може би ще ти стигат, ако си поддържаш сам колата и не държиш да ходиш на почивки. За сам човек 1000лв са приемливи, ако не плащаш наем. Лошото е, че ако не чакаш на наследство и не си под наем, то ще изплащаш ипотека по 6-700лв на месец, което директно те праща на 2000лв заплата за поддържане на някакъв сравнително добър стандарт. Ако пък и не умееш или нямаш къде да си поддържаш сам колата, слагаш по още 200лв на месец и за това.
За повечето хора си е тегаво да поддържат някакъв смислен стандарт в голям град с под 2к на месец. Пак - не говоря за покриване на базови нужди. Базовите нужди, че дори и почивка за седмица на бунгала в Китен си ги покриваш и с 1000лв на месец. И все пак не бих съдил жена, която си търси нещо повече от покриване на базовите нужди. Както аз търся от нея да е красива, вярна, подкрепяща и добра, така смятам че е нормално тя пък да търси някаква стабилност и поне нормален за белия свят живот.(освен отношението, което е ясно, че е необходимо условие)Щото нали, и аз мога да живея с грозна, невярна и злобна гадина, даже деца може да ми роди, ама определено не го искам.