.
Резултати от 1 до 25 от общо 1786

Threaded View

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Грозния Виж мнението
    Та последно слушали ли сте Свободна Европа другарю, и ако да - защо?!
    Другарю, ако сте общували с представители на Запада по онова време, значи сте били "неблагонадежден" и потенциален "чужд агент" и "враг на народа"!
    Виж сега Грозен, бих ти показал доказателства със снимков материал, но така ще разкрия самоличността си, а това няма да е здравословно за мен. Радио "Свободна Европа" сме го слушали със съученици в моята квартира, заради музиката, и в последствие сформирахме ВИГ към техникума, а ръководството тогава закупи инструменти. Правехме забави и културни мероприятия, когато биваха организирани. "Аич радио Еуропа либера" - метроном шапте зеч ши опт!!!!! .....от румънски на български означава "тук е радио Свободна Европа" - метроном 78!!! Започваше серия от музика, която ние слушахме и записвахме на ролков магнетофон "Тесла В5". Слушахме го и на български, но в различно време, защото бълваше зловредна пропаганда на много езици. Общувал съм с много представители на запада по онова време, колко пъти да повтарям, че съм радио-любител с клас "А" и имам право да притежавам и работя на радиостанция с ТХ (предавател) с мощност над 250 вт.! Имам имам над 5 000 радиовръзки (QSO) с целия свят потвърдени с QSL картички. Получавах в пощенския BOX на радио-клуба IRC купони, имащи доларова стойност от западните радиолюбители с които си разговаряхме свободно още преди ерата на интернет. И това го знаеха от държавна сигурност. Защо не са ме арестували, че и останалите български радиолюбители най-добри в света по онова време като неблагонадеждни и потенциални чужди агенти-врагове на народа? ???

Цитирай Първоначално написано от Грозния Виж мнението
    Ама няма ли и вие да спрете да лъжете най-накрая?! Това с посещението на "американците" във вашия град е съшито с бели конци!
    Едва ли има смисъл да убеждавам някого който е предубеден. На улицата, която живеехме имаше семейство, което имаше двама синове. Имаха една облещена кола Булгар-рено с наклонени навътре гуми, на която си играехме като малки.. Единият отиде в САЩ, за да види как живее врагът. Отишъл до Чехословакия, и от там отишъл в САЩ. Живял в разни кашони, докато научил езика и започнал да работи. Оженил се за американка и създал семейство. През 81 година дойдоха на гости в България и дойдоха и у нас. Посрещнахме ги по български, а той заразказва за живота си със сълзи на очи и съжаляваше че е напуснал България, защото лсно я напуснал, но му е било трудно да се върне, понеже създал семейство. Дали с бели или с черни конци мислиш, че е съшита информацията за мен е без значение. Казвам ти, че съм живял по онова време, а тролът лъже на поразия. Днес народът живее 10 пъти по-зле от преди "демокрацията"! Огромен контраст между бедни и богати, като бедните обедняват все по-вече, а богатите забогатяват все по-вече. За мен е без значение, и преди и сега поддържам средния стандарт за живеене!
    Последно редактирано от herkules : 08-31-2020 на 09:18

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си