- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Либерализъм
Разбира се, че са манипулация. Аз съм живял през този период и такива опашки не помня. По време на кооп-витрините в пограничните райони идваха румънци да пазаруват от нашите магазини. Сега можеш да си изфабрикуваш милион снимки и да говориш глупости, без да си бил свидетел на това.
Според теб е невъзможно да вали дъжд и да грее слънце. Освен работническия влог от 120 лв. на месец имах и друга спестовна книжка с 2 000 лв. Вземахме лично ползване (царевица) от ТКЗС-то по 6-8 декара на година, която обработвахме и я продавахме, като с парите си купувахме необходимо за дома (мебели, хладилник, телевизор София 59) и отделно спестяваха нашите. След като се уволних си купих Москвич 412, продадох го и си купих жигули, за 3 000 лв. на старо, от което бях най-доволен. Помня баба си, дядо си, майка си и баща си. Гези глупости с шоколада и станиола от теб ги чувам. По празниците масата беше отрупана с лакомства и висококачествена храна. Никой не е гладувал, защото не съм видял такова нещо. И простотията ти със скъсаните дрехи е недомислена. В заводите в селското стопанство, в текстилната промишленост раздаваха работни облекла. За празничните дни всеки си носеше каквото му харесва. Парцалената мода с Хипи-манията при нас не се случи.
Пак лъжеш, но нищо, приказвай си. Бананите в Кауфланд са на промоция и са 2,29 лв.! В кварталните магазини са по над 3,00 лв. Не знам дали касиерките в Лидъл вземат по 1,200 лв.? А и колко жени работят като касиерки в Лидъл в България. Да, осигурявам работниците на 1200 лв., както и себе си. Но това решение го вземахме всички заедно. Средно изкарваме около 3 000-3,500 лв. на месец за всеки, а когато сме зад граница е в евро! Някой ден такова обезщетение или пенсии ще вземат, защото така са решили, ако изобщо се стигне до пенсии.
О, то от Брюксел сме видели пари само по медиите. Само че, кой ги прибира? Тези дето ни управляват си ги прибират. Ако се пресметнат загубите от глоби и санкции за измислени от Брюксел нарушения и вноските, които плащаме заради членството ни, може да излезем под нулата с парите от Брюксел. Да не говорим за суверинитета, който отдавна сме загубили. А тъпите ти сметки с приватизацията ги правят тарикатите, дето окрадоха България. След приватизацията приватизаторите забогатяха и станаха милионери, а народът обедня, защото откраднаха труда му, и съсипаха всичко създадено преди "демокрацията"!
Върхът на глупостта е твоето изказване. Не си ги видял, но показваш снимки, които не си правил лично. А, тая със скъпото палто и ботуши ще трябва да е някоя братовчедка на Людмила Живкова, и е съблюдавала модата, а останалите наредени на опашката, които я проследяват с поглед са тотално модно и естетически скопени???
Ти чуваш ли се какви ги дрънкаш? Купували се били буркани на черно, за да оцелее народът. Е, те това ти е най-голямата лъжа-простотия. Ти да не би да си продавал или купувал буркани на черно, или пак ще измислиш някоя снимка? Имахме развито селско стопанство, което Брюксел успя да унищожи. Я пак си помисли, преди "демокрацията"-урбанизацията, колко процента от народа е живеел в провинцията и се е самозадоволявал с лично производство? Гражданите и те са чакали провизии от село, заради това, че са без пари и са по-качествени. На ръба на оцеляването народът е нарастнал до 9 милиона, а днес щото е най-задоволен българският етнос е под 4 милиона!