- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Трениране на боен спорт
На 14 съм и никога досега не съм тренирал боен спорт, но много искам да се науча на самоотбрана (главно, защото в училище по-големите ми се отварят) и искам да попитам дали тази възраст е добър момент за започване на боен спорт (мисля да започна муай тай)?
да ти кажа аз виждам че само лапетата се кефят на яки
след 20-25г жените все се влачат с такива тип "семеен" плешиви с ризки, възпитани
все едно тва е критерии че с тях може да се говори ама върви ги разбери тия мастии
Подходяща е възрастта ти, да. Но не тренирай, само за да се научиш да се биеш, защото рискуваш да си създадеш проблеми в училище, колкото и да ти се "отварят" по-големите, не прибягвай до физическа саморазправа. Но е готино да тренираш муай тай като хоби, поддържаш добра форма докато разпускаш и в същото време се забавляваш. Mma също не е лоша идея, което и да избереш от двете, няма да сгрешиш.
I'm too weird to live, but much too rare to die.
За второто си прав , и ако трябва да съм честен запървото трябва половината от второто. Аз си имам самочувствие , силен характер съм , мога да общувам с всеки почти нали и да ти кажа мацките при мене си ги имаше от преди да започна да тренирам. И физиката има значение в случая , но той ако е сдухан ще става по-зле , докато пък ако е нахакан даже ще се сприятели с тях евентуално. Поне при мене така стана с оня кикбоксьорчетоцяла година се гледахме на кръв в даскало , обаче от лятото започнахме да излизаме в една компания и мога да кажа , че и супер пич. Даже ходихме на лостове оня ден и въпреки че съм по-нисък , направих повече силови и кофички от него
![]()
Не съм нисък (180) и съм доста здрав, благодаря на всички за съветите
Бе ко пак мрънкаш за тея пари, те са ясни, не ги търсят само жените бе бонак, въобще не ме занимавай с тия пари.
Виж ся как стоят нещата, мастията винаги търси мъж който да води в обществото и да се апроксимира и да я апроксимират с него, така си придава положение дали на улицата, дали пред семейството и приятелите и тнт. той е стабилния ризар който също и изкарва пари, та уж с него може да се говори според тях (според мастиите, простите). Това и придава и порядъчност.
Таааа, след като си го намери тоя ръбест тип вече е спокойна да градира в курва както и винаги става.
Живее си в къщи, вечеря с мъжа си а се ебе с всеки друг. Тва е на кратко за жените. Освен ако не е грозна. Грозните са свестни, добри, верни и ще те подкрепят но са толкова гнусни и деформирани че ще ти се иска да се самоубиеш при мисълта че трябва да си вкараш езика в слузестата и грозна уста, недай си боже понеже е домакиня и преди да я целунеш е опитала от манджата с чесън която ти е сготвила за да те нахрани качествено с протеини и витамини.
дивергента вика да тренираш муай тай или мма като хоби ахахахах
ако става въпрос за чист бой в най-първичната му форма - муай тай. Много хора не се справят с ММА главно заради граплинга и факта, че трябва да говориш поне 2 езика, за да го практикуваш (под 2 езика имам предвид граплинг и страйкинг). Много по-бързо, на теория, можеш да прогресираш с муай тая, защото има само един компонент. НЕ КАЗВАМ, че е лесно, а че е по-скоро по-лесно от ММА, където дори да станеш добър в стойка веднага ще се намери кой да те свали на земята и да те разплаче.
а другото, което е - няма как да тренираш нещо, което може да доведе до значителни физически промени и да кажеш, че ти е хоби. Просто няма как да те удрят в главата за хоби. Хоби е да събираш капачки на сокчета Куинс или да играеш дота или лига. Когато се потиш на ебахти интимното ниво с някого и се опитвате да се смачкате, може да бъде всичко друго, но не и хоби.
а за физическата саморазправа - не трябва да се биеш с хората, защото хората са отмъстителни и дори да успееш да го спукаш от бой не получаваш гаранция, че утре няма да дойде с половината рода и да ти скачат на главата или пък да те наръга и да изтечеш в канавката... Затова не трябва да се биеш, защото има последствия, които са много по-тежки и жестоки от разцепена вежда или счупен нос.
There is some good in this world, and it's worth fighting for.
J.R.R. Tolkien
My childhood did not prepare me for the fact that the world is full of cruel and bitter things.
J. Robert Oppenheimer
Ако от уравнението извадиш парите на "ризаря", резултатът ще стане 0 (нула)!
Тогава тоя "ризар", няма да ебе нито хубава, нито грозна!
Също като теб!
Пак бъркаш - израстването в курвенския занаят е най-важно до намирането на "стабилния ризар"!
След това се превръща просто в хоби, ако жената все още я влече!
Колко си наивен!
Ясно е, че не си бил нито с хубава, нито с грозна!
Много е зле, нали?
до колкото знам всички на теб ти казват че си зле тва е показателното
100 човека няма как да се объркат в характеристиката за теб нали се сещаш
в бъдещето ще се бием с лазерни мечове и ще използваме силата
препоръчвам ти да изучаваш това