Цитирай Първоначално написано от Daniel99 Виж мнението
Додър ден! Аз съм момче на 14г. Висок съм 168 и съм 48кг.
Като за начало ще ти кажа, че ти е спукана работата ! Най-вероятно такъв ти е генът!
Зависи как си с развитието - на ръст си дръпнал, макар и не много, но на килограми си вейка. Ако си приключил с растежа на ръст и не качваш килограми, пубертетът няма да ти помогне повече от това.
Бих искал да стана физически здраво и силно момче.
Ако генът ти е калпав, ако ще гъза да си скъсаш, ще си останеш хилав вовеки!
Освен ако не зобиш анаболни стероиди! Ефектът ще е бърз и голям, но после жестоко ще съжаляваш!
...трудно правя и 1 лицева опора, но краката и корема са ми добре.
Аре на бас, че не са добре ? Ти ако си толкова слаб в ръцете, значи и в краката си слаб, 100%!
Какво имаш предвид с "да си добре с корема"? Че нямаш шкембе ли? Ама сигурно е плосък като дъска, а за да си "добре" там трябват плочки, а те са едно от най-трудните неща за постигане и поддържане!
Фитнес или лостове? Главно искам да заякна откъм гърди, гръб и ръко.
Фитнес!
На лостове няма смисъл да ходиш, защото си прекалено слаб и на тях няма да можеш да направиш нито едно упражнение, нито едно набиране!
Почвай фитнес, сигурно ще се намерят добри хора тук, които да ти предложат програма като за начинаещ.
Аз не искам да избързвам да ти предлагам програми, защото ще бъда обвинен, че нищо не разбирам.
Ако няма добри хора, които да ти помогнат с конкретни съвети и програми, можеш да потърсиш и на други места от нета.

П.С. Тъкмо ще видим колко добри хора има в тоя форум.
Във фитнес не съм стъпвал...
Ако искаш опитай с фитнес.
Добрата новина е, че някакъв ефект ще има, в посоката която искаш!
Лошата новина е, че ефектът няма да е много голям, особено в твоя случай (с ген като твоя)!
Освен това, във фитнеса трябва упоритост и постоянство! Не ходиш ли поне 3 пъти седмично и да си правиш съвестно упражненията - просто няма смисъл и ще си губиш времето и парите! Ако тръгнеш - не се отказвай!
Успех !