Аз наминавам само да хвърля един пример от моите познати относно кола и начин на живот, а който каквото иска да си говори след това. Щото така или иначе темата е вдигната.
Имам приятелче, което на е на 24 години - доста близък, редовно се виждаме. Значи, с баща си управляват фирма за милиони левове, по складовете им има машини за милиони буквално. Пича освен, че работи с баща си, работи на друго място и си доучва магистратурата, зарисал се е на курс тези дни за още кетапи + има сертификат за английски на еди-кво-си ниво. В момента кара фиатче на нашите години, там 94-95 да кажем, щот още не съм му виждала колата, все с таксита или пеша се движи. Когато не работи с баща си, колата стои под терасата му и е зазимена. Въпросното момче в момента няма аверка и никоя не му се натиска, но и никоя не му се натиска, макар да не крие нито с какво се занимава, нито какви пари прави. А реално в пика на работа двамата с дъртия правят поне по две сделки на ден за по 50-500 хиляди лева. Баща му кара също бмв наш набор. Майка му се е омъжила за баща му доста преди да успее, разделили са се, когато е проимал пари.
Достатъчно ясно дава да се разбере, че не иска да сме само приятели, но аз се дърпам - поради какви причини, моя работа.
Въпросът е, след като парите имат наистина значение, както твърдите, защо въпросния мой приятел е спал с 10тина момичета, от които повече от половината са били връзки? Не трябваше ли по тая логика да са доста повече? Не трябваше ли да си има вниманието, след като това има значение все пак? Не трябваше ли да разбутвам мацки покрай него, че да си пием бирите? Като има възможност за по-скъпа кола, защо не си е купил, след като е общовалидна истина явно, че жените обичат парите?
А родителите му що са се развели чак, когато бизнеса е потръгнал и баща му е забогатял?
Хинт: това е поредния пример, че нещата не са само пари; че щастието на една двойка не зависи от пари и кола; че можеш да имаш пари, без да си голям и направен.