- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Често син екран
невежа
имаш цялата информация на света - можеш да провериш какво е kernel
андроида ти е базиран на linux
свободния софтуер има следните 4 свободи:
Свободата да изпълнявате програмата както желаете — за всякакви цели
Свободата да изучаваш как работи програмата и да я изменяш, за да отговаря на нуждите ти. Достъпът до изходния код е необходимо условие за това.
Свободата да разпространяваш копия
Свободата да подобряваш програмата и да споделяш подобренията си с всички, за да може цялата общност да се възползва. Достъпът до изходния код е необходимо условие за това.
не съм по игрите, но можеш да провериш самЕ да бе?! Коя игра върви на ЛАЙНОкс?! Най-много някой смотан тетрис!
dota2, cs:go съм сигурен, че вървят
https://store.steampowered.com/linux#p=0&tab=TopSellers
това, че кода е отворен и мога да проверя какво точно изпълнява всяка една част от системата миКакво те кара да мислиш, че ЛАЙНОксът не прави същото?!
там е работата, че сравняваш софтуера със сиренеЯ си припомни за безплатното сирене!
Врътката с уиндоуса е да си купиш нов (който уж Това, че е по-добър), а с ЛАЙНОкса - да продължиш да го ползваш, защото те нищо не печелят от пускането на нови версии и преинсталации. Въпреки това, ЛАЙНОксът не може да се наложи! Я да помислим сега, от къде е далаверата на ЛАЙНОкса?!
софтуерът не е нещо материално и ако аз ти дам копие на моята програма, не се лишавам от нея
Linux е най-големия и най-разработван проект изобщо, ползва се буквално навсякъде. всякакви вградени системи от рутери до сателити, автомобили, терминали, телефони ако щеш. големите компании са толкова зависими от linux, че са принудени да плащат, за да бъде разработван.
не знаеш за какво говориш общо взето. изказваш се неподготвен.
Последно редактирано от nqmamNervi : 06-07-2018 на 19:11