Здравейте, хора!
не знам тази тема дали е за този раздел, ако случайно модераторите решат да я преместят, да го направят.
Запознах се с един симпатяга миналата година, лятото. Доста читав човек е, забавен, умен, може да се водят интересни разговори с него и си казах "егати якия пич, с него ще си станем доста добри авери" Тоест още от самото начало го искам само и единствено като приятел и нищо не се е променило до ден днешен - гледам на него като на авер, пък и не е мой тип мъж. Обаче по някакъв начин той се привързал към мен и сещате се, повлюбил се човекът. И разбрах това преди 3 месеца някъде какво изпитва и как приятелството, което си мислех, че имаме, е отишло по дяволите отдавна. Та искам го тоя човек както си беше преди - просто приятелски да си се държим един с друг. Не обичам да наранявам хората, това е много тъпо от моя страна да го правя, но искам и да сме си авери, защото той е ценен човек за мен и е свестен, забавно ми е с него, но какво да направя - не и като половинка, защото както вече ви споменах, не е баш моя тип, по едно време се опитах да се накарам да го харесам по любовен начин, еми не стана.
Досега ми е пратил няколко подаръка, рози, цветя... оценявам жестовете, благодарна съм, казах му още първия път, като ми подари, че няма нужда да си прави труда, кара ме да се чувствам неудобно даже. Не съм и докоснала подаръците, защото ми е супер неловко и конфузно. Сега от няколко седмици ми звъни почти всеки ден, нищо, че си имам приятел, нищо, че понякога не му вдигам, настоява и да излизаме, а аз все отказвам, не го и търся, отдръпнах се от него, щом разбрах за тези му чувства към мен, един път се бяхме видяли и тогава се опита да ме целуне :/ Тоест той е наясно, че искам приятелство с него, наясно е, че няма да станат нещата, наясно е, че дори и да сме във връзка, доста за кратко ще е, понеже сме различни като за гаджета. Наясно е с абсолютно всичко и пак продължава да изпитва нещо и ми става супер гузно, че искам единствено да сме приятели и че не мога да му отвърна на чувствата.
Според вас какво е най-правилно да направя, защото много искам да сме просто приятели с това момче, но явно няма как да стане.. Вие как мислите?