.
Отговор в тема
Страница 1 от 5 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 110

Hybrid View

Guest

За първия ви цикъл

hi, след малко повече от месец ставам на 14, а цикълът още не ми е дошъл. Очаквам да се случи скоро и затова се обръщам към всички момичета - разкажете накратко за първия си цикъл: кога и къде ви дойде, какво беше усещането, към кого се обърнахте най-напред, казахте ли на баща си и освен това искам да знам много ли тече първия път? А има ли някакъв начин да разбера кога горе-долу ще ми дойде? Предварително благодаря!

Guest
    Кога ще ти дойде - няма начин да разбереш.

Дойде ми у дома. Всъщност беше вечерта, но аз май не исках да повярвам и сутринта се събуждам пак с малко кръв, изкъпах се и след малко като отивам до тоалетната гледам чиста кръв и вече нямаше начин. На майка ми казах, пообясни ми (беше пропуснала преди това). На баща ми и до ден днешен не съм го заявила - то си е ясно. А сигурно майка ми му е казала като ми е дошло за пръв път.

Guest
    Мда,сега да си разкажа историята Значи за първи път ми дойде средата на януари тази година (месец преди да направя 14).Отидох в банята да се изкъпя и видях,че ми е дошло.Такава паника бях Трае ми 5 дена,а аз от срам не казах на майка ми (сега,ако ме питаш от кво ме е било срам..).След това пропусна...6 месеца и ми дойде сега средата на юли.Пак отивах да се къпя и видях,че има малко,но наистина беше малко.На другия ден вече беше повечко,казах на майка и така..Баща ми незнам дали знае,не съм му казвала.И да..обилно си беше

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Ами това се случи януари месец преди цели 6 години. Бях на училище, в час по математика. Адски ме болеше корем и се чувствах така, все едно съм се изпуснала. Излязох до тоалетна и ... изненада! Добре, че беше последен час. След това си ми беше редовен и много обилен с болки.
    А за казването- споделих с мамчето. Бях наясно с процесите, но не се притеснявах, че ми дойде чак в шести клас (както казват мои познати, било късничко уж.) А тате се досети, защото 2 седмици преди това се превивах от стомах и той пипна тук-там и ми лепна диагноза menarche.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Бях на 11 години. Лятната ваканция на село. А майка ми месц преди това ми беше обяснила за менструацията. Първите няколко пъти беше кафеникава, а после почнаха и проблемите.

Супер фен
    Град
    на най-обичания мъж в сърцето . . .
    Бях на 12 и малко.Един следобед просто видях червени капчици по бельото и казах на мама.На следващият ден вече си беше обилно.Продължи 8 дена някъде оттогава цикъла е придружен с болки в стомаха и кръста.Баща ми се досеща, може и мама да му е казала незнам.Не му влиза в работата
    Извинете ме за правописа , но нямам нерви за тирета и запетайки

Guest
    Бях на 14 години.Тогава бях на училище,с бели панталонки. Бях се разкрачила на стола и една фреднка ми вика ,че имам червено петно.Изтръпнах и газ в тоалетната.Представете си колко гадно ми беше,защото бе 2 час и трябваше да търпя още 4 часа,за да се прибера вкъщи.

doide mi v ka6ti.Priborah se ot pazara.Otidah do toaletnata i imah 1 kap4ica na ga6ti4kite i q izbarsah i ne i obarnah vnimanie,no sled 5 min. otidah pak do toaletnata i ima6e pak malko i razbrah,4e tova e cikal!Posle kazah na mama , a na tatko ne,no i da ne kaje6 na ba6ta ti maika ti sigorno 6te mu kaje za6toto moite priqtelki mi kazvat , 4e tqhnite maiki sa kazali!!!A za tova koga 6te ti doide sega 6te ti kaja!Ami trqbva da ima6 priznaci za poberteta kato-rastej na viso4ina,rastat ti gardite,okosmqvane-ako ima6 tezi priznaci skoro 6te ti doide \/ ,a i spoks ne se pritesnqvai 6te ti doide

на мен още не ми е дошло но искам да попитам какво да правя ако ми дойде докато съм на даскало щот 6кл на едно момиче и дойде в часа и после кат разбраха момчетата постоянно и се смееха дори и сега през лятната го правят/ние с нея се виждаме често и тя е супер подтисната от тва/ според мен тва не е смешно ама момчетата от класа са бахти и идиотите нз мн съм притеснена не искам ако ми дойде в даскало и на мен да ми се подиграват

Guest
    Цитирай Първоначално написано от great_mari
    на мен още не ми е дошло но искам да попитам какво да правя ако ми дойде докато съм на даскало щот 6кл на едно момиче и дойде в часа и после кат разбраха момчетата постоянно и се смееха дори и сега през лятната го правят/ние с нея се виждаме често и тя е супер подтисната от тва/ според мен тва не е смешно ама момчетата от класа са бахти и идиотите нз мн съм притеснена не искам ако ми дойде в даскало и на мен да ми се подиграват
    сложи си няколко превр,в раницата,като си на училище,за да не търсиш аптека по време на час

Град
    iN y0ur nighTmaRes..
    mi na men mi doide na selo beshe VELIKDEN posle kato se pribrahme u nas i az vlqzoh da se kypq i zabelqzah che imam kryv na gashtichkite i otidoh pri mama i i zanesoh gashturite i tq kaza pozdravqvam te ti veche si gospojica i az estestveno xhaxha umrqh ot sram i ne bqh povqrvala ama tq mi kaza da si sloja prevryzka i shta ne shta slojih i vecherta kato se pribrah da q smena i si beshe vsichko nared e imashe dosta kryv de ama ... aaa na 13 bqh kogato mi doide :P beshe mislq che okolo 5-6 dena! a za vyprosa ako ti doide v daskalo : i az se bqh pritesnila za tova si noseh vseki den chift gashtichki (shtoto se pak nosq prashkii nqma kak da sloja prevryzkata .. ) i edna prevryzka nqma dr nachin
    Baby Baby,
    When we first met, I'd never felt something so strong..
    You were like my lover and my best friend..
    All wrapped in one with a ribbon on it ^
    ~{*I miSs y0u, bAby*}~

Супер фен Аватара на zvezdichkaaa
    Град
    ^*в нас^*
    mi bqh na 12g. i purvia put me bole6e korema no ve4e ne.
    "Начукай ми го! Изнасили ме! Дискриминирай ме! Корумпирай ме! Манипулирай ме!
    Завиждай ми! Ограби ме! Мрази ме! Предай ме! Убий ме!
    Е, почувства ли се вече истински човек?"
    Дензъл Ребеловски

Re: За първия ви цикъл

Бях на 11 и ми дойде в училище.Чувстах се некомфортно(естествено).Ка ах на мама на същия ден, а баща ми научи една година по-късно...Не е толкова страшно, спокойно.

вече нема да сложа бял панталон в даскало/за всеки случай че иначе... /а и да ще почна за всеки случай да си нося и превръзка в раницата

Град
    София
    Доиде ми за пръв път на 13 стия ми рд но беше савсем малко капки и не го усетих, не споделих с никои, но майка ми сама се досети.
    Believe in yourself...open your heart...then your heart will open your eyes...the answers that you want are in front of you...just believe in your destiny and jump...jump into your live!

Супер фен Аватара на monityY
    Град
    Sofia, Bulgaria

Re: За първия ви цикъл

Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    hi, след малко повече от месец ставам на 14, а цикълът още не ми е дошъл. Очаквам да се случи скоро и затова се обръщам към всички момичета - разкажете накратко за първия си цикъл: кога и къде ви дойде, какво беше усещането, към кого се обърнахте най-напред, казахте ли на баща си и освен това искам да знам много ли тече първия път? А има ли някакъв начин да разбера кога горе-долу ще ми дойде? Предварително благодаря!
    боле6е ме корем в продължение на по4ти 1 седмица... 4удехме се си4ки от кфо е.. само умната ми баба предполови 4е може да е това... и една ве4ер си отивам аз в кенефа и следам 2-3 капки кръв по белиото... бях само с ба6та си,няма6е на кой друг да кажа.. не се притесних,но се изненадох.. бе6е ми супер странно,имах резервни връзки и си сложих,отидох в хола и викам на ба6та ми"познай от кфо ме е болял корема" и той веднага разбра... 4естити ми и тфа бе6е.. 1вата 1 година ми бе6е адски нередовен и винаги в на4алото като ми идва6е те4е6е по малко.. после се услулва6е на 3тия 4ртия ден.. това е накратко

П.П бях на 12
    Smiling does not necessarily mean you're happy, sometimes it just means you're strong.

При мен на беше на 24 май и за това помня датата :P бях на 11,в нас.
    ''Ние толкова привикваме да се преструваме пред другите,че в крайна сметка започваме да го правим и пред себе себе си''

Guest
    ami s edni fr bqhme hodili na kanki i se vr6tam az otivam do toaletna i lele gledam ne6to 4erveno i predpolojih 4e e ot tva i posle panikata kaza na maika mi i tq otide do mogazina i taka a ba6ta mi nz dali e razbral prepolagam mama mu e kazala emi tva e ne e stra6no

Град
    СофиЯ
    Еми дойде ми миналата година на 13 юли. Първите дни беше доста обилно, следващите месеци -пак така. Но сега е нормализирано всичко. По 4-5 дена ми е - не повече.
    Бях си у нас....1 казах на мама.. не знам ама тя се зарадва..пффф кво му е толко не знам..
    После няколко месеца ми беше притеснено да не каже на баща ми..но сега вече не ме интересува, а и съм сигурна , че се досеща.

Сетих се за цикъла на 1 моя приятелка-доиде и в училище в края на 9 клас

На 12 и нещо бях,през пролетната ваканция.Играехме с брата на компа и отивам до тоалетната и забелязах,че ми е изцапано бельото,беше с някакви ръждиви петна,смених го,после на другия ден пак имаше малко петна,и аз вече се усетих от какво е.Казах на мама,тя ме пита знам ли какво да правя/тоест как да ползвам превръзките/ и боли ли ме корем и това беше.Не беше много обилно първия път,нататак беше все по-обилно,но това се дължеше на проблеми с щитовидната ми жлеза,и откакто ги оправих,вече не е така
    "страшно".В началото ми беше кофти да го обсъждам,но с течение на годините всичко си дойде на мястото-вече 6 години имам редовен цикъл.
    Why'd you go and break what's already broken..I try to take a breath but I'm already choking..How long till this goes away?

Град
    Под слънчевите лъчи...

:

(на 13 години съм)еми една неделя на 3.август бяхме на кафе с мама и нейна колежка като се прибрахме вкъщи отидох до тоалетна и видах кафяво петно!Въобще не подозирах че е цикъл и казах на мама а тя попита дали като се бърша има кофяво и на хартията но нямаше.след това след няколко часа пак ходих до тоалетна и видях че е повече и вече с мама бяхме сигурни че е цикъл.не съм казвала на тате но той 100 процента знае.интересното беше че нощта на първия ми цикъл прекарах в безсъние.неможах да спя само за цикъла мислех.продължи 8 дена.следващия месец ми дойде на 21!пак 8 дена.после обаче ми закъсня 3 месеца и половина но дойде на 17.01 и пак беше 8 дни.другия месец на 05.02 ми доиде (само след 20 дни)пак 8 дена и сега чакам да доиде пак

Голям фен Аватара на sssladuranka
    Град
    Outta Space =]
    дойде ми на 14г и 2м,нощта на 12 януари...събудих се към 5 (трябваше да ставам 6-6 и нещо) с болки в корема,ма такива леки,търпими.Реших че ми се пикае така че реших да си остана в леглото до 6,но не можах да заспя и малко по късно отидох до тоалетната и видях петно г/д с диаметър 3-4 см.След мен стана мама и казах на нея,а тя от своя страна е казала на тате и брат ми,защото знаеше че аз нямаше да го направя.Следващия ми дойде след 30 дни,по следващия - 38,по по следващия - 18,после - 24,после - 65,после 60,39,33 и са ще видим кога ще дойде...на 15г и 4м съм
    THE END

Ми бях на 11 лятната ваканция в нас бях..отидох до тоалетната и видях червено петно..и казах на майка ми..баща ми знае щото ми е купувал превръзки
    And you were strong,and I was not..
    My illusion,my mistake..I was careless,I forgot..
    I did
    And now when all is done..There is nothing to say..

http://www.album.bg/mallsy_/

Супер фен Аватара на Korrnyy
    На мене ми дойде в началото на 15-сетте ми години
    Бях си в нас /слава богу /, не ме боля корем, кръст и т.н
    Отидох до тоалетна иии Казах на мама вечерта, защото я нямаше сутринта Най-вероятно тати знае от мама ама аз не съм му казвала лично :P
    В началото 1 път ми тече съвсем малко- 5 дни. После пропусна месец и полувина и 2 път тече много повече и ми беше 8 дни Вече се е понормализирал Иначе мене абсолютно нищо не ме боли Нито преди, нито по време, нито след цикъла Голямя съм късметлиика

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си