- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Дискусиите във форумите - мета дискусия
Абсолютно вярно! Всеки потребител е изградил някакъв виртуален персонаж, който в една или друга дискусия не му позволява да бъде искрен и, както казваш ти, да търси истината. На мен много пъти ми се е случвало да не коментирам дадена тема, само защото знам, че ще бъда нападнат от някой, който ще напише нещата по по-агресивен начин и ще изглежда по-прав, макар и да съм бил сигурен в истината. Затова просто не си правя труда.
Това може да се наблюдава при потребители като Грозния. Но реално той ли е виновен, че сега е такъв? Когато е започнал да пише във форума нещата са били съвсем различни. Опитвал се е да помага с истината, като не е налагал на 100% своето мнение. Е, вече не е така, защото доста потребители са срещу него и той на всяка цена спори с тях, само и само той да излезе прав, като раелно целта му е да изложи останалите, с които спори, а не толкова да излезе прав. Но той е станал такъв заради потребителите, които са го нападали (и които той е нападал).
Има го и това, но то според мен то се наблюдава само у жените, които се познават във форума. Смятам така, тъй като доста често съм виждал мъже, които се познават (че дори са и приятели във форума), но все пак успяват да водят дискусии и имат различни мнения. Е, малко такива случаи съм виждал при жените.
В реалния живот много по-рядко можеш да срещнеш такива, отколкото онлайн. Не че не може да са същите хора, които са се правили интересни онлайн, но нали знаеш, че едно е примерно да напсуваш някой онлайн, друго е да го напсуваш в реалния свят, защото най-малкото може да се стигне и до нещо по-сериозно? Има всъщност няколко варианта. Ако говорим за дискусия в група между приятели, тогава да, много хора се правят на интересни. Но ако говорим за сериозна дискусия пред публика, то тогава малко хора биха се правили на интересни.
Решение според мен няма, поне за онлайн дискусиите. Просто винаги ще има някакви подрастващи неосъзнати тийнейджъри, които ще се правят на интересни.
Истината е на моя страна, затова я защитавам!
С други думи, аз вярвам в това което казвам!
Аз не споря ако не съм убеден в правотата си![]()
То е като на война - ако спреш да стреляш по противника, значи се предаваш!
Аааа не е така, не всеки!
Аз съм влизал безстрашно в спор с всеки, когото смятам че не е прав! Включително и с модератори на най-високо ниво!
Трябват топки! Дори за един спор в нета!
Така си е! Малко са хората като мен.
говориш като родител на умствено изостанало дете
грозния не пише мнения, а се изживява като крайна инстанция
има глупави кучета, които не можеш да ги научиш да лягат и сядат
ама тия кучета са по-умни от грозния, щото докато седят прави
не ти обясняват как всъщност седят