Pакът е най-коварната болест за съвременния човек. Всяка година с рак са диагностицирани повече от 11 милиона души по света. Въпреки че причините все още не са категорично установени, има някои хранителни навици, които могат да ни предпазят. Не случайно джинджифилът се използва за лечение на всичко от настинка до запек. Той може да се консумира както пресен, така и в прахообразна форма (като подправка) и захаросан. Джинджилът помага при гадене по време на лечение на рак. Като естествен антисептик и антиоксидант, той предпазва от рак на дебелото черво. Розмарин Розмаринът е чудесна средиземноморска билка, която има игловидни листа. Поради своя произход, розмаринът се използва широко в средиземноморската кухня и е основна съставка на италианските подправки. Можете да го използвате за супи и сосове, както и за високо протеинови храни, като пилешко, говеждо и агнешко месо. Розмаринът може да помогне при детоксикация, лош вкус, проблеми с храносмилането, загуба на апетит. Освен това, розмаринът блокира канцерогените в преработените храни, например в месото на скара, а маслото от розмарин - свободните радикали. Куркума Куркумата е билка, която придава жълт цвят на храната, както и отличен вкус. Тя съдържа активното вещество куркумин, което е с доказани антиоксидантни и противовъзпалителни свойства - потенциална защита срещу развитието на рак. Този фитохимикал блокира раковите клетки и засилва метаболизма. Изследванията показват, че куркумата играе важна роля в превенцията и лечението на рак на дебелото черво, рак на гърдата, рак на простата и рак на кожата. Люти чушки Лютите чушки съдържат веществото капсаицин - съединение, което може да облекчи болката. Когато капсаицинът се прилага локално върху кожата, освобождава субстанция, която намалява болката. Капсаицинът се използва при остра, шокираща болка след операция на рак. Освен това, помага при лошо храносмилане, като намалява стомашното разстройство. Чесън Много изследвания свидетелстват за способността на чесъна да блокира клетъчните изменения, водещи до рак, и да унищожаhttp://www.teenproblem.net/forumва вече налични ракови клетки.
Едно изследване показва, че консумацията дори на по-малко от една скилидка дневно намаhttp://www.teenproblem.net/forumлява наполовина риска от развитие на рак на простатата. Друго изследване върху жени в щата Айова, САЩ, разкри, че при онеhttp://www.teenproblem.net/forumзи от тях, които всяка седмица са консумирали чесън, рискът от рак на дебелото черво е три пъти по-нисък в сравнение с този при другите, които са го изключили напълно от менюто си. Според проучване в Китай употребата му се свързва със значиhttp://www.teenproblem.net/forumтелно понижаване на риска от развитие на рак на стомаха, но тук става дума за консумиране на дневни количества, отговаряhttp://www.teenproblem.net/forumщи на приблизително цяла глава чесън.
Суровият чесън, смачкан и наложен върху рани, убива широк спектър болестотворни микроорганизми, в това число и причиhttp://www.teenproblem.net/forumнителите на атлетично стъпало, и ликува вагинални инфекции с дрождеподобни гъбички, както и възпаления на ухото. Той притежава изразено антибактериално действие, като унищожаhttp://www.teenproblem.net/forumва дори причинителя на туберкулозата, а също и страховитата Е. coli, водеща до много инфекции на отделителната система. Усhttp://www.teenproblem.net/forumпява да се справи и с някои бактерии, развили устойчивост спрямо често предписваните антибиотици. Консумацията му може да защити лигавицата на червата и от бактерията Н. pylori, отговорна за развитието на пептични язви. При заболяване на дихателните пътища етеричнита масла в чесъна са особено ефиhttp://www.teenproblem.net/forumкасни, защото се отделят и през дробовете. Мента Ментата е естествен хибрид между вода и мента, използван в продължение на хиляди години като лек за облекчаване на газове, нарушено храносмилане, спазми и диария. Ментата може да облекчи симптомите на синдрома на дразнимото черво и хранителното отравяне, като успокоява мускулите на стомаха и подобрява функцията на жлъчката. Ментата облекчава болезнените рани в устата, причинени от химиотерапията и облъчването, дразнението на стомаха при лечение на рак. Лайка Лайката притежава лечебни свойства и не случайно е използвана за лечение на други състояния още от древността. Лайката може да помогне при безсъние, при рани в устата от химиотерапия и лъчетерапия. Чаят от лайка помага при стомашни спазми и храносмилателни проблеми, отпуска мускулните контракции, особено на гладката мускулатура на червата.
Последно редактирано от Mihrishah_valide_sultan : 04-28-2018 на 12:27