.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 41
    Guest

Гръбначно изкривяване.Има ли лек?

Леле,направо ми се реве.Аз съм на 15.Чувала съм много лоши неща за тези изкривявания и все си набивах в главата,че при мен няма да се случи.Но ето ,че стана.Погледнах се в огледалото и до колкото можах да си видя гърба ,ми се стори,че е леко крив ,а една плешка е много нагоре.Имах час при фризъорката ми ,която е мед.сестра.Прегледа ме и ми каза,че имам гръбначно изкривяване.Не в много напреднал стадий,но е в началото и в края на гръбнака е страшно извито.Уплаших се ,прибрах се вкъщи и се разрових из нета.Пишеше,че постепенно гръбнакът се изкривя и заприлича на буквата S ,нарушава се дейността на сърцето,гръдният кош и т.н.И трябва да се отиде при лекар,за да види в какъв стадий е и да каже някакви упражнения,за да се избегнат по-тежки последствия.А аз се чудя какво да правя.Страх ме е да отида на лекар,защото си мисля,че нищо няма да направи,но пък скоро ще заприличам на някоя 70-80 годишна баба с огромна гърбица,която ходи из улиците прегърбена и дори и обувките не може да си обуе.Какво да правя?
    П.П Темата не е ебавка или поредната шуротия.Просто съм много отчаяна и не знам от кой да изкам съвет,мнение и мъничко кураж.

бях направила цяла тема по ози въпрос, но някой я е изтрил та да, изкривяването има лек разбира се аз имам гръбначно изкривяване в доста напреднал стадий. упражнения! това е лекуването. и задължително отиди на лекар. поискай от личния си лекар направление за ортопед. ортопедът се занимава именно с това и той ще ти каже дали наистина имаш или не. и в зависимост от степента на изкривяването ще ти каже какво да правиш. най лекото е с упажнения. после следва корсетът, а ако и той не помогне --> операция! затова възможно най бързо отиди при лекар. занимавай се с плуване. където и да отида ( а аз съм ходила на мн места) казват да плувам (аз имам фобия от водата и за мен няма спасение чрез плуването). успех! акоп имате още въпроси за гръбначното изкривяване питайте! в миналата тема бях обяснила доста подробно нещата, но сега няма как да възпроизведа цялата информация

Guest
    Цитирай Първоначално написано от daya
    бях направила цяла тема по ози въпрос, но някой я е изтрил та да, изкривяването има лек разбира се аз имам гръбначно изкривяване в доста напреднал стадий. упражнения! това е лекуването. и задължително отиди на лекар. поискай от личния си лекар направление за ортопед. ортопедът се занимава именно с това и той ще ти каже дали наистина имаш или не. и в зависимост от степента на изкривяването ще ти каже какво да правиш. най лекото е с упажнения. после следва корсетът, а ако и той не помогне --> операция! затова възможно най бързо отиди при лекар. занимавай се с плуване. където и да отида ( а аз съм ходила на мн места) казват да плувам (аз имам фобия от водата и за мен няма спасение чрез плуването). успех! акоп имате още въпроси за гръбначното изкривяване питайте! в миналата тема бях обяснила доста подробно нещата, но сега няма как да възпроизведа цялата информация
    Личният ми лекар е отпуска до началото на септември,а да чакам повече от месец ще се побъркам,защото бях чувала,че постепенно гръбнакът ти заприличва на S и си остава за цял живот,дори и да практикуваш някакви упражнения.Все пак ще отида до кабинета на лекарката си,дано все пак има заместник.Жалко,че някой е изтрил темата ти. Примерно ако чакам месец и 5-6 дни,дали ще се увеличи изкривяването,защото на мен ми се струва,че ще стане точно това.

Тичай при лекарката ти,защото не знае какво ще стане.На мен преди 2 дни ми откриха изкривяване в по-напреднал стадий и след няколко дни трябва да мина през ортопед за по-точно лечение.

мале по- спокойно! вярно е че с времето се влушава положеието, ама за няколко дена няма да станеш гърбушка! просто седи максимално изправена и си спортувай нещо. оди на плуване през това време. и все пак отиди и при друг лекар ако е възможно и се оправяй!

а и това че може никога да не се оправи не е мн вярно. откриха гръбачно изкривяване първо на най- добрата ми приятелка и покрай нея прегледаха и мен (тя е първа степен а аз съм между 2 и 3 от общо 4 степени) та тя се оправи. но трябва да прави лечебната гимнастика още време, защото още не е завършил разтежа й. аз не се оправям разбира се де. аз още се лекувам но няма да се излекувам напълно. в момента лекарите се опитват да направят така че да не се влошавам, а оправянето ще си е чист късмет. та аз се съмнявам да си зле колкото мен.

само да кажа: при 1 степен- лечебна гимнастика, 2 степен- пак гмнастика но по- сериозна така да се каже, между 2-3 и 3та степен- корсет, между 3 и 4 и 4та- операция. затова се консултирвайте с лекар на време!
    това е едно от най- разпространените болести при тинейджърите!!!

Guest
    а и това че може никога да не се оправи не е мн вярно. откриха гръбачно изкривяване първо на най- добрата ми приятелка и покрай нея прегледаха и мен (тя е първа степен а аз съм между 2 и 3 от общо 4 степени) та тя се оправи. но трябва да прави лечебната гимнастика още време, защото още не е завършил разтежа й. аз не се оправям разбира се де. аз още се лекувам но няма да се излекувам напълно. в момента лекарите се опитват да направят така че да не се влошавам, а оправянето ще си е чист късмет. та аз се съмнявам да си зле колкото мен.

само да кажа: при 1 степен- лечебна гимнастика, 2 степен- пак гмнастика но по- сериозна така да се каже, между 2-3 и 3та степен- корсет, между 3 и 4 и 4та- операция. затова се консултирвайте с лекар на време!
    Леле,колко ти благодря!3 и 4 степен са най-зле,защото се налага хирургична намеса ,от която съм чувала ,че може и опасна.

Цитирай Първоначално написано от Анонимко

Леле,колко ти благодря!3 и 4 степен са най-зле,защото се налага хирургична намеса ,от която съм чувала ,че може и опасна.
    начи при операция се слагат някакви пластини които да те държат изправен. но дори след операцията трябва да правиш гимнастка и вероятно да носиш корсет. само дето много ти влияе на движенията. трудно се навеждаш и т.н. така че по от рано почвайте да се оправяте за да не се стигне до операция!!!

Guest
    moge da se opravi

po 10-15 min se oblegni na stenata taka 4e ramenata, glavata, zadnika i stuplatata da sa v edna liniq i stoi taka.

pravi go vseki den 6e se izpravi.

пффффффф то ако беше толкова лесно никой нямаше да има изкривяване! тва съм го правила. ама след него следваха редица други упражнения! и пак не помогна. да, вяжна е стойката ама няма тя да те оправи. поне няма да те влошиш...

Голям фен Аватара на RhytmiX
    Град
    Sofia
    Na tova zabolqvane mu se vika skolioza dokolkoto znam i e nele4imo ,sry za teb
    I never eat a pig cuz a pig is a cop

Цитирай Първоначално написано от RhytmiX
    Na tova zabolqvane mu se vika skolioza dokolkoto znam i e nele4imo ,sry za teb
    уффффффф айде стига дееее, като не разбирате не говорете глупости! може да се оправи ама зависи от степента. а гръбначото изкривяване не се нарича сколиоза. изкривяването може да бъде три вида: кифоза, СКОЛИОЗА и лордоза. При кифозата има гърбица, при скулиозата гръбнакът е S образен(като при теб) а при лордозата има така да се каже вдлъбнатина в долната част на гърба. има случай при които тези неща може да са съчетани, например кифоза и сколиоза(най добрата ми фр беше така). бих ви показала и снимки но виждам че няма много заинтересовани.

Guest
    daya az iskam da te pitam ti kakvo grabna4no izkrivqvane ima6?moje li da mi dade6 email la si za a si pogovorim po tazi tema poneje i az imam grabna4no izkrivqvane i nz kakvi upr da pravq!moqt e pluveca89@abv.bg

Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    daya az iskam da te pitam ti kakvo grabna4no izkrivqvane ima6?moje li da mi dade6 email la si za a si pogovorim po tazi tema poneje i az imam grabna4no izkrivqvane i nz kakvi upr da pravq!moqt e pluveca89@abv.bg
    имам сколиоза между 2ра и 3та степен. и нося корсет. daq_do@abv.bg

Ех значи като земете да говорите какво голямо не6то станало 4е сте си открили сколиоза!Тя до 15 градус се лекува с кенези терапия.Не искам да кажа че не си е за притеснение но просто гледаите да не става по ло6о че кам 30 градуса и курсе се слага,аз нося такъв от 5-6 години и не е приятно повярваите ми.Азимам 62 градуса лекарите искат да ме режат ама аз се опитвам да избегна този момент което за сега ми се струва невъзможно!

Град
    СофиЯ
    Ами.... На всеки нормален човек ще му се реве..не само на теб...та да разкажа моята история...

Преди няколко години майка ми гледала едно предаване как да се открие изкривяване при децата...и реши да ме види.....оказа се че гръбначния ми стълб е изкривен...
    На следващия ден още ме заведоха на преглед в болницата в Горна баня - в София.. Прегледа ме проф. доц. д-р Танчев. Той е завеждаш клиника там по гръбначна хирургия. Каза, че имам изкривяване 22 градуса. Прати ме при една друга докторка, при която да ходя 2 пъти в седмицата да правя упражнения, за да се изправя....И така цели 2 години...
    След това трябваше отново да ида на преглед. Оказа се, че от бърз растеж съм се изкривила още повече... и бях 55 градуса. Друго освен оперативна намеса и слагане на имплантанти нямаше как да оправи нещата....Насрочиха ми дата за приемане в болница. Направих необходимите изследвания - сърце, кръв и т.н...приеха ме с месец закъснение, защото се разболях от притеснение....
    Както и да е....Приеха ме. На следващия ден ми беше операцията. Ноща преди това за 1 път съм спала толкова спокойно, но и сега не знам на какво се дължеше това....
    Сутринта ме викнаха в операционната......Операцият а беше 4 часа. След това в реанимацията....през 1 час ми биха мускулни болкоуспокояващи, защото болката беше ужасяваща......но търпях някакси....
    След 12 дена ми махнаха конците. Сложиха ми гипс, който е под формата на потник и се носи 6 месеца. След това се сваля и се слага пластмасов корсет.....всичкото това мъчение мина... 13-те дена ми се сториха като 13 години... Бях търпелива и всичко мина по вода.....
    До ден днешен в гърба ми са имплантантите, които ще се махнат чак когато спра растежа..т.е някъде като стана на 16 години. Усещат се при всяко едно навеждане, но свикнах...

Ето затова гледайте да седите прави на столовете, за да не се стига до моето положение.....

Супер фен Аватара на ThePowerOfLove
    Град
    В страната на Любовта ;]
    Ужас...Аз ходих 10 дена на упражнения в болницата и имаше ефект и ми казаха да продължа да си ги прая в нас,но съм голям мързел и не ги правя ама тука ме стреснахте и май ще почна
    Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”

Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.

Град
    Piнk w(o)rlД
    Здравейте.. аз също мислих да правя такава тема но подробно какво е сколиоза и т.н...
    та нека кажа и аз моята история...
    Когато бях малка(около 1 клас) майка ми все ми гледаше гърба и виждаше че е изкривен , заведе ме при лекарката но тя винаги колкото пъти да ходим все ми казваше "ще се оправи ще се управи спокойно" така вече 6 години все ще се оправя и майка ми един ден си каза че лекарката ми не е добра, смени ми я.. и какво се оказа...ВЕЧЕ НЯМА УПРАВЯНЕ!!!Новата ми лична лекарка като ме видя се уплаши... ходих на упражнение..също ходих и на ортопед но нашите ортопеди тук са -- нямам думи -- Такам... трябваше да отида и във София(горна БАня) защото положението не беше много цветущо.Майка ми беше записала час при проф. доц. д-р Танчев, влязохме, човека ме видя и каза че имам 40 градуса сколиоза(вродена..те се делят на вродена и придобита)..имам ребро в повече само от едната страна, също и прешлен но незнам точно колко + бяха или 1 или 2.Проф. каза че съм за операция но ние неискаме и затова сега поръчахме корсет дори този петък ще ходим да го взимаме и вече ако няма ефект май ще се стигне до оперативна намеса но да се надяваме че няма
    Имам един въпрос..аз имам сколиоза видях че сте писали че при сколиоза получаваш само S образен гръбнак а може ли да придобиеш и гърбица ако имаш само сколиоза?

Ще помоля тези които са претърпели операция да ме търсят по скайп --> kordiliq <-- това ми е скайпа и моля ви пишете че сте от teenproblems.net

П.П по темата... а ти колкото може по бързо отиди при лекарката си и там да ти даде направление за ортопед!Ако е добра лекарката ти ще ди даде указания но и ние да ти дадем за да има напредстава..И веднага започвай упражненията защото тази болест е много лоша и 1 ще ти кажа мисли положително!Трябва да си силна защото ако се оставиш болеста ще те победи!УСПЕХ

Град
    Piнk w(o)rlД
    Цитирай Първоначално написано от ThePowerOfLove
    Ужас...Аз ходих 10 дена на упражнения в болницата и имаше ефект и ми казаха да продължа да си ги прая в нас,но съм голям мързел и не ги правя ама тука ме стреснахте и май ще почна
    Моля те започвай ги!Не се мутай..и мен ме домързява понякога ама все се накравам(мои си работи ) Казвам ти го за твое добро защото ако стигнеш голям процент искаш неискаш и корсет ще носиш и т.н Много е лоша болестта не се замисля да забравиш за нея поне веднъж да ги правиш тези упражнения е добре!Успех и ги прави че да се управиш!

Повече от фен
    Град
    lunata
    wtf

Специални упражнения,правилна стойка,правилно хранене,за да се доставвят на костите нужните калций и витамини и много воля и вяра!Спокойно ще се оправиш!

Цитирай Първоначално написано от БiJyY
    Имам един въпрос..аз имам сколиоза видях че сте писали че при сколиоза получаваш само S образен гръбнак а може ли да придобиеш и гърбица ако имаш само сколиоза?
    можеш разбира се, нарича се кифосколиоза, аз се водя с такава, макар че нямам гърбица вече. то е логично да се получи, при получаването на тази S- образна форма на гръбнака прешлените се извъртят в посоката на изкривяването, което води до деформация на ребрата и от там... гърбица често.

Цитирай Първоначално написано от БiJyY
    Цитирай Първоначално написано от ThePowerOfLove
    Моля те започвай ги!Не се мутай..и мен ме домързява понякога ама все се накравам(мои си работи ) Казвам ти го за твое добро защото ако стигнеш голям процент искаш неискаш и корсет ще носиш и т.н Много е лоша болестта не се замисля да забравиш за нея поне веднъж да ги правиш тези упражнения е добре!Успех и ги прави че да се управиш!
    два избора:
    1. Не ги правиш - влошаваш се, слагат ти корсет. ти решава, че няма да го носиш. влошаваш се. операция. карат те пак да правиш упражнения. ти вероятно ще се вразумиш и ще почнеш. във всики случай се стига до упражненията. мм... да сестига ли до операцията?
    2. правиш си редовно упражненията. оправяш се бавно и мъчително, но сигурно. накрая заживяваш щастливо и все пак здрава!
    от теб зависи какво избираш.

Цитирай Първоначално написано от levskar1914
    Ех значи като земете да говорите какво голямо не6то станало 4е сте си открили сколиоза!Тя до 15 градус се лекува с кенези терапия.Не искам да кажа че не си е за притеснение но просто гледаите да не става по ло6о че кам 30 градуса и курсе се слага,аз нося такъв от 5-6 години и не е приятно повярваите ми.Азимам 62 градуса лекарите искат да ме режат ама аз се опитвам да избегна този момент което за сега ми се струва невъзможно!
    и от 25 градуса може да се сложи корсет, преценка на лекаря. от 40 градуса ортопедите вече се замислят за операция. не че нещо, но тези 62 градуса са трагично нещо! честно казано, не мисля чебз операция има спасение... това е личното ми мнение. ако не си, отиди да ти пргледат вътрешните органи (сърце, бели дробове), тъй като могат да се засегнат при деформацията. аз примерно имам неразвити бели дробове.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си