- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Мисля, че може би съм гей..
Учебникът по психиатрия трябва да е бил мноооооооого стар и да е бил от НРБ. В МКБ-9 е записан така през 77-ма. 1990 година излиза МКБ-10 и отпада от списъка. Американската психиатрична асоциация го премахва от тяхната класификация още през 73-та.
Иначе в българските учебници масово се пишат глупости, в един по МБС (само ти ще ме разбереш за кой предмет става дума май) имаше цитати от евангелия, библия и т.н.![]()
Иначе да, предаването на половите инфекции не зависи от пола на партньора. Ти цял преглед им правишМалко множко ми се вижда. Иначе ппц трябва и с мастурбацията да се внимава, че може да се получат и инфекции от мръсни ръце или предмети и при жени и при мъже.
![]()
На практика има заболявания с по-голям брой заболели (т.е. съотношение болен/здрав е по-голямо от хомо/хетеро) и също с липса на лечение, по тази логика и те би трябвало да са отпаднали. Ама не са. Защо не са отпаднали те? Защо СПИН още е в класификацията, защо акнето е там?
Кой ти каза, че е така или ти сам стигна до това заключение?
Това заключение не е вярно от логическа и от фактологична гледна точка.
Хомосексуализмът не покрива характеристикити и спецификите за заболяване.
Още повече, няма данни да се лекува, особено при факта, че не е болест. Ако хомосексуализмът се лекува, и е възможно реална смяна на ориентацията, то тогава и хетеросексуалната ориентация също би била склонна на смяна.
Единствените данни за "лечение" се основават на доста съмнителни медицински практики, които за щастие не се практикуват в днешно време от етична гледна точка, както и от гледна точка на безопасност на пациента.
Ученето на ласки към женския пол няма нищо общо с предпочитанията. Изобщо ласките не винаги носят сексуално послание.
Ъ и как ако не е тайна ще става този секс против волята на пациента ли? Ще бъде надрусан с виагра, за да получи ерекция и тя ще го яхне, докато той е закопчан с белезници ли?
Замисли се малко как би се класифицирало подобно лечение? На мен удивително много ми прилича на изнасилване, асистирано с лекарствени средства. Което, междувпрочем, е тежко криминално престъпление, в някои държави наказвано със смъртна присъда.
В СЗО работят едни от най-добрите световни експерти по заболявания. Те полагат основите на социалната медицина и изобщо на методическата и протоколната част в медицината. С тяхна помощ се овладяват силно заразни болести, разработват се ваксини по спешност, прилагат се и се разпространяват лекарствени средства и т.н.