Може би докато гейове са били тийнейджъри на не повече от 16, гей сексуализмът им не е изглеждал тревожен, защото са били още невръстни и не са били (у)зрели достатъчно физически и полово, но когато са големи, просто е нелепо и за самите тях да виждат как хора на тяхната възраст са мъж с жена, и мъжът е мъж, а жената — жена, докато те един вид не са нито мъже, нито жени, и може би (поне немалко от тях) си казват "що за изрод съм аз?!", а веднъж поели по този път, макар и от по-ранна възраст, статистиката показва, че много от тях са оставали в плен на обратната сексуалност. Поне лично аз не смея да твърдя, че е съвсем нормално/естествено или добро за човек да е в такова противоречие на този свят - изглеждаше, че животът на такъв човек лесно може да се окаже съсипан или провален по такъв начин. Например, гейове мъже не могат да си имат тяхно собствено дете (така както мъж и жена биха могли). И ако си имат осиновено или родено от сурогатна майка дете, то как трябва да ги нарича, "тате", "мама" или...?! - то ще вижда, че са мъже или от мъжки пол, и че нито един от тях не е истинска жена. От това, както и от други неща, се разбира, че хомосексуализмът един вид не е нормален и че дори е някакъв род душевно отклонение. И ако истината се изповядва такава каквато е, тогава ще има по-голям шанс за решение на наличния проблем, докато в другия случай проблемът не само че може да остане нерешен, но и може да се задълбочи (например, ако съм (примерно) шизофреник, предпочитам да признавам (поне пред себе си), че имам проблем, отколкото да се заблуждавам, че всичко е наред).
Фактически, по какъв безумен/налудничав начин обратната сексуалност беше защитавана, сякаш да си обратно-сексуален винаги е било най-голямо щастие?!, но дали наистина правим добро на хомосексуалистите/гейовете ако защитаваме тяхното отклонение, а не самите тях от него (в крайна сметка отгде знаеш какви системи/механизми стоят зад него - Божии или сатанински, понеже Бог не е сътворил мъж и мъж или жена и жена да бъдат двамата една плът, но е създал мъж и жена)?! (иначе (да се каже, че трябва) да се ползва презерватив или друго от известните предпазни средства е лесно)