Цитирай Първоначално написано от qkiq_metal Виж мнението
Здравейте, пичове историята е много малоумна но накратко си бях свестно момче "широко скроено" с две думи няма нищо против цигани, негри, евреи, турци схванахте ми мисълта. Поне не общо де определени индивиди от изброените не ми бяха приятни. Нямах и особено против гейовете стига да не са до мен. Но след като се запознах с един който е расист нацист хомофоб и тн. И известно мотаене с него постепенно започнах да споделям вижданията му. Поради други причини спрях контакти с въпросният индивид и сега до някаква степен горе споменатите ме "дразнят". Та вие какво мислите по въпроса мога ли да спра са бъда расист. Междодругото съм на 16.
Често се получава така на твоята възраст. Не е само балкански феномен, но е доста характера черта за културното развиетие на региона, поради мн фактори, които няма да изброявам сега, щото няма смисъл.
Аз лично бих ти препоръчал да се опиташ да насочиш омразата към дадено действие, а не към субекта, който го извършва.
Давам пример:
Циганите крадат ток. Мрази кражбата на ток, не тях. Това го давам съвсем като елементарен пример де.
Ппц най-ефективно е да седнеш с някой не -фоб и да обсъдиш самата идея за мразене, защо го правиш, какво усещаш, да помислиш рационално и до известа степен ще се попроменят настроенията ти. Ако иск ми пиши на ЛС за др идеи