- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Проблеми със съня...
Нямаш нужда от психотропни приспивателни засега. Атаракса дето са ти препоръчали Е САМО по лекарско предписание, така че не си прави експерименти с него.
Имаш ли някакви притеснения нещо, тревожност, депресия? Ядеш ли храна непосредствено преди сън? Пиеш ли някакви лекарства и ако да - какви са те? (от това зависи каква добавка за сън е подходящо да пиеш)
Като най-подходящо според мен е хранителната добавка без лекарско предписание Мелатонин. Според мен на Jamieson е най-хубава, но е и по-скъпичка.
Има и други също, но от тези имам добър опит. Хубавото е, че са със забавено освобождаване и ще те държи заспал нощта. Сутринта няма ефектите на сънотворно, като отпуснатост и т.н. и безопасно. Ппц не е хубаво да се приема с кофеин около приема на мелатонина, тъй като кофеина има данни, че повишава бионаличността на мелатонин в организма.
Опитай с тях, ако няма ефект се консултирай със семейния си лекар, тъй като той може да ти изпише нещо по лекарско предписание или да даде по-добра хранителна добавка според случая.
P.S. Не е желателна прекомерната употреба на алкохолни продукти при безсъние. Въпреки че имат седативен ефект, то те участват в множество взаимодействия и като цяло не влияят добре от физиологична гледна точка на съня.
Авторе, кажи ни дали имаш и други проблеми, както и дали пиеш лекарства и/или добавки някъде, че да коригираме нещо ако трябва. И не пипай този атаракс ако нямаш лекарско предписание.
Забранено е даването на съвети с лекарства по лекарско предписание във форума! Да не говорим за психотропни лекарства! Абсолютно недопустимо!!!
Изобщо този съвет е изключително опасен, не може да препоръчваш на някого да комбинира психолептици с алкохол!!! Ще го убиваш ли какво???
Последно редактирано от Rengur : 08-15-2018 на 08:15 Причина: Реклама.