.
Резултати от 1 до 13 от общо 13

Threaded View

Супер фен Аватара на dexofen
    Цитирай Първоначално написано от Ivan02bg Виж мнението
    Мислите,които получавам са напълно несвързани неща.Нямат нищо общо и е така-излизат от нищото...Примерно когато вече съм на път да заспя и започнат да се появяват мислите са примерно представявам си някаква птица как лети,после изведнъж говоря с някого ит.н...напълно безмислени.Не пия кафе,нито алкохол,имал съм периоди от по 1-2 седмици,когато вечер преди да заспя ми е леко напрегнато,но сега всичко е ок.За психическата травма..незнам,но когато отидох на невролог поради този странен проблем,той ме прати на ЯМР и ми откриха микроаденом на хипофизата....03мм,направихм хормонални изследвания и всичко е в норма.Та не мисля,че този аденом причинява това,защото и преди това ми се случваха тези мисли.А като се замисля това започна,след като започнах да тренирам-около година по-късно и то,защото тогавав бях чел колко е важен съня,а бях много зарибен и се опитвах да заспя,да се напраягам да заспя,да се ядосвам,когато не мога да заспя и т.н,а то се оказа,че просто си бях развалил режима през лятото и е напълно нормално,като почне даскалото да не съм свикнал да лягам и ставам рано....,и това стана само защото бях чел,че съня е в основата на бодибилдинга..не казвам,че не е така,но сега всичко си е ок..не се напрягам за такива работи и все още си тренирам...д*ба колко съм бил шантав
    Ами това с аденома малко променя ситуацията.
    Отново смятам, случаят е за невролог/невропсихиатър/психиатър, в зависимост накъде ще се развият нещата. Ако не е от аденомът, а е обикновено разстройство на съня, психиатър много лесно ще ти го коригира и със сравнително малко странични ефекти.
    Много е важно, че спомена за аденома, тъй като все пак е съпътстващо заболяване, та в този смисъл не вземей никакви лекарства или хранителни добавки, дори за сън, ако не си се консултирал с лекар предварително.
    В София конкретно например, вероятно и в другите градове, има лаборатории по изследване на съня и нарушенията на съня и могат да проведат високо-специализирани изследвания, за да определят от какво се получава и как да те лекуват. :P
    Иначе, в тази ситуация, психологът няма много какво да прави.
    Последно редактирано от dexofen : 08-26-2018 на 19:55 Причина: форума лагва

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си