Уф... изглеждаш много свястно момче, не си се озлобил, не си го изливаш с агресия, даже търсиш съвет за действие, а не безкрайни философски дискусии (много мъдро, сериозна съм, аз на твоите години какво заблудено дете бях... ), не оставяш впечатление да се възприемаш като жертва ~ което евентуално значи, че осъзнаваш отговорността си да промениш нещата, отново качество на стойностните характери... че и даже пишеш грамотно (в днешния свят все повече започва да прилича на лукс)...
Колкото и да ти е скапано, ограничи алкохола. На 15 всеки ден с по 300 грама... нищо добро няма да произтече от подобен навик, както сам се сещаш. Погледни го така - сега си в дупка и не намираш нищо, за което да се хванеш, ама предполагам ще ти е интересно да видиш самия себе си след 8-10-15 години. Т.е версията на характера ти, която не зависи от субстанции и която си е взела живота в ръце.
Пробвал ли си да се заговориш с някого в игрите, където влизаш? Гарантирано имате поне една обща занимавка и ако не станете чак приятели, може би ще се получи поне да се забавлявате, да си пращате разни щуротии и да си говорите някакви неща, които ви вълнуват. Естествено, това не би следвало да ти е единствения отдушник, ама на първо време като че ли звучи приемливо.
По никакъв начин не искам да ти втълпявам, че нещо в теб не е наред, както казах струваш ми се приятно момче, което обаче трудно намира теми /да кажем... в момента гадая, може изобщо да не е това - и най-вероятно не е/, ама... може би не се отпускаш достатъчно + може би не даваш воля на чувството си за хумор например... и това кара околните да се чувстват напрегнати и да нямат стимул да те поканят на рожден ден, на боулинг или на каквото ще да е? Съвсем не агитирам да ставаш шут или ако по принцип ти е присъщо да си по-скоро наблюдател да си променяш същността само и само да те "харесват". Единствено се опитвам да нацеля нещо, което звучи разумно да провокира такова дръпнато държание от страна на обкръжението ти. Ако е това, предполагам, че няма да ти коства много да се насочиш към по-ведрите регистри.
Знам ли, сигурно ще е добре да кажеш какво точно имаш предвид под отбягване. Звучи като малоумен въпрос, ама има разлика между това да те режат и дори да не те доизслушват като ги заговориш и това просто да не проявяват инициатива в контакта с теб.
Ставали ли са някакви интриги, топили ли са те за нещо, карал ли си се с някой, който минава за "популярен" и търсен? Ако да, ето ти потенциалния корен на цялата идиотщина. В този случай грам не ти трябва да се сближаваш с такива и спокойно може да потърсиш начини за нови запознанства извън актуалния социален кръг (фейсбук събития, турнири в твоята страст - онлайн игрите, концерти, курсове, кръжоци...). Да, знам, че като тийнейджъри много хора минават през един... боклучав период и далеч не се държат добре, ама това при някои така и не отминава, а и си има достатъчно същества, които пък не спадат към сивата статистика, така че...
Много стискам палци сега като почне учебната година всичко да тръгне към по-добро и... абе просто на самотната ера да започне да й се вижда краят.
Последно редактирано от paradosou : 09-04-2018 на 22:15