Цитирай Първоначално написано от speedi Виж мнението
Здравейте. Аз съм момче на 15г и съм асоциален. Не общувам с никого. Нямам приятели, нито гадже, та дори и семейство. Постоянно стоя сам вкъщи и не излизам навън. Работя в едно магазинче за цигари и алкохол по 6ч на ден и там евентуално си казвам по 10-15 думи с клиентите. Толкова самотен се чувствам, че започнах да пия по 200-300 грама твърд алкохол почти всеки ден. Опитвам се да общувам с хората, но всеки ме отбягва и рядко говоря с някого. На училище също не си говоря с никого и стоя сам на последния чин. Харесвам едно момиче, но и тя ме отбягва по всякакъв начин. Като се прибера от работа играя игри на компютъра по няколко часа и това се повтаря всеки ден. Какво да правя?
Ами виж сега, като цяло има хора, на които им харесва да са асоциални. Познавам такива, съвсем нормални са си, така им харесва, и т.н. При теб обаче е по-различна ситуацията тъй като на теб на практика не ти е приятно.
На 15 си, тъкмо влизаш в пубертета и често се развиват такива неща, особено при момчетата. Това с твърдия алкохол не е добре, опитай се да го спреш, тъй като е особено рисков за теб. Освен това си и определено суициден, алкохолът никак ама никак не е подходящо да го приемаш.
Това което мога да те посъветвам е:

1. Да посетиш психиатър, тъй като опитите за самоубийство са сериозен проблем, а и звучиш депресиран. Нищо страшно няма да стане, няма да те затварят в болница и т.н., бъди напълно спокоен. Ще протече много спокоен и приятелски разговор, ще обсъдите някои неща и той вероятно ще ти изпише медикаменти, които ще повлияят твоите усещания и ще намалят депресивните симптоми и суицидното желание. *От изключителна важност е при психиатър да си сам, а не с родител. От опит го казвам, в подобни ситуации пациентите много се притесняват да споделят всичко, а понякога има мънички детайли, които са важни. * P.S. Ако ми кажеш откъде си, мога евентуално да ти препоръчам психиатър.
2. Да намалиш алкохола до степен да го спреш. Той засилва депресивните симптоми с времето, не е съвместим с медикаменти от типа на антидепресанти и никак не е подходящ за суицидни хора.
3. Какви игри играеш? Ако имат социална функция (чат, разговор), използвай я. Това е общ интерес между теб и други хора и от него можеш да си изградиш приятни връзки за социализация.
4. Мислил ли си да стриймваш игрите си в нета? Дори да не си много добър, пак може да бъдеш популярен и интересен.
5. Потърси си приятели по социални платформи от такъв тип, чатове тип Omegle (там почти никой не остана нормален за съжаление).
6. Казваш, че си лежал в болница за прерязването на вените, тогава консултира ли се с психиатър и приемал ли си и приемаш ли в момента някакви лекарства (това е много важно, тъй като не е желателно да се комбинират лекарства, действащи върху ЦНС с алкохол).
7. Виж си кутията, имаш лично съобщение от мен.