Цитирай Първоначално написано от Martin000 Виж мнението
Здравейте! Записах се на шофьорски курсове, изкарах изпита на листовки и вече съм на последните часове от кормуването. Мисля, че всичко върви наред и до 1-2 седмици ще се явя на външен изпит - кормуване. Оказа се, че накрая ще трябва да дам документ- медицинско. Разбрах,че то се взима от личния лекар, но той все пак преглежда зрението ти. Онлайн пробвах да решавам кръгчвта за цветоусещане, но въпроса е че не успявам да позная всички. Това проблем ли е? Никога не съм имал проблем с цветовете, виждам нормално- знаци, светофари,коли, дрехи и т.н. Моля споделете опита си
В повечето лекарски кабинети на семейни лекари има само възможност за примитивна оценка на зрението близко-далеч. Едва ли ще ти гледат цветоусещането. Освен това, при тези тестове има допустима грешка и не е само дали виждаш, а и какво виждаш. Например има такива кръгчета цветни дето уж трябва да видиш нещо, а няма нищо като цифра и ако видиш, значи има проблем

Също така, медицинските удостоверения не се покриват от здравноосигурителния пакет на НЗОК и в този смисъл се заплащат по отделна, независима тарифа. Т.е. не са част от това, което държавата предвижда в пакета за здравноосигуряване. Само да кажа просто ;P