Завърших икономика бакалавър преди вече почти 2 години. Работих за 5-6 месеца в един офис като статистик, но ме съкратиха заедно с целия екип. След това се спуквам да си търся работа по специялноста но не мога. Искат да имаш 2-3 години стаж поне да започнеш стаж който аз нямам. И се получава омагьосан кръг нямам стаж защото не работя, и не работя защото нямам стаж. Да прави сте за Gaint и Walmart в подобни магазини само да вляза и ще ме наемат. Проблема там е родителите ми. Те настояват че трябва да започна да работя по специялноста си защото липсата на стаж като икономист няма да се оправи от работа като merchandiser или касиер в Walmart. Миналата седмица пак имахме скандал на тази тема имаше голяма обява в Home Depot че търсят персонал да зарежда щандовете със стока. И аз тръгнах да попълвам баща ми веднага ми скочи "какво се държиш като чили те държим гладни, не е въпроса да си хванеш някаква работа ей така да имаш пари за бира и цигари, въпроса е да започнеш кариера, въпроса е да започнеш някъде където ще имаш развитие по тези магазини развитие няма, цял живот ще си мишка на минимална заплата." И ми каза търси си работа по специялноста никой не иска от теб да ни храниш в къщи, никой не иска да станеш шеф на световната банка, но трябва да започнеш нещо свързано с икономика, или поне нещо за което се иска вишше образование. Не да ходиш да мяташ бургери в McDonalds където има легенти че им принтират таблицата за умножение под касите да не се бъркат.