Пиши й още поезия. Според мен й е харесало и си първото момче, което някога го е правило за нея. Виж, че и приятелят ти ти го казва, че може би я е страх от толкова откровен човек като теб. Може би такъв не е срещала досега в живота си. А ти определено вече доказа, че си доста смел, независимо какво ти казват хората до тук. Въпреки всички предупреждения ти й каза, че харесваш. Мисля, че може да се гордееш със себе си. Малко са хората с топки, които не веднъж, а няколко пъти казват подобно нещо на момиче. Та сега, по същество. Пиши още поезия и виж как ще се обърнат нещата. Просто й подмятай от време на време по някой стих. До края на седмица ти гарантирам, че нещата ще ескалират. Накрая, най-малкото ще иска да си поговорите насаме, а това не е малко. Пробвай сега с тези стихове:
Стихове ти пиша в този час и се мая аз!
За любовта ли? – Да!
Обичам те защо да крия!
Живота е кратък за да оставяме думите неизказани!
Любов голяма имам аз в този час!
Знаеш не съм по думите и стиховете!
ОБИЧАМ ТЕ!

Тя трябва да знае, че ти си емоционален! Това е преди всичко! Ще видиш, няма да съжаляваш със стратегията за стихове! Ще се отпусне много скоро! Давай смело и сподели утре какво ти е писала. Не оставяй нещата просто така!