.
Резултати от 1 до 25 от общо 38

Тема: Неверие

Threaded View

Супер фен Аватара на TrollFactory
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Аз съм православен. Но не е в това въпросът.
    В това е въпросът. Няма как да разбереш нещо, ако не желаеш да се оттървеш от собствените си предразсъдъци и суеверия.

Интересно ми е защо невярващите не вярват.
    Може би защото им липсват обективни доказателства, за да вярват в нещо, нито пък са заставени да го правят със закон.

Хората, които позанвам (невярващи) са агностици.
    Агностиците са си баш вярващи в бог, но просто му дават друго име от това, което му дават традиционните религии. Накрато, вярват в "някава невидима сила", а А-гносисът се изявява в НЕзнание какво представлява нейната същност и вероятността никога да не се разбере.

Те също са интересни, но по- любопитни са атеистите. Все още не разбирам как работи мозъка на атеиста и какво го кара да вярва, че всичко се заключва в материалното.
    Няма нищо сложно. Атеистът не вярва в съществуването на съзнание извън материята поради факта, че съществуването на съзнание е невъзможно без материален дом. С други думи, всичко произлиза от материята, а не обратното (бог = съзнание съществувало преди материята).

И дори да приемеш, че има бог, то тогава кой е създал самия него? Тогава, ако има бог 1, ще има бог 2, бог 3, бог 4 и т.н.... И така отново философията блокира и продължава да затъва надолу в блатото на цялата идеалистическа бъркотия.
    Последно редактирано от TrollFactory : 01-08-2019 на 13:44

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си