.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 38

Тема: Неверие

Hybrid View

Цитирай Първоначално написано от Indistinct Виж мнението
    За да вярваш в нещо по-висшо, трябва първо да осъзнаеш колко нищо не зависи от теб
    И колко малка диря ще оставиш след себе си, да разсъждаваш над смъртта.
    А, за да го осъзнаеш това, не трябва ли първо да тръгнеш по пътя на знанието?
    Само не съм съгласен с това, че нищо независи от теб. Обаче не знам как точно ти гледаш натова, и може просто да не те разбирам. Така, че какво имаш предвид?

Какво имаш предвид с второто?
    Защо свързва въпроса с вярата, с разсъжденията над смъртта?

anonymous990763
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от BlacklaslalNigga Виж мнението
    А, за да го осъзнаеш това, не трябва ли първо да тръгнеш по пътя на знанието?
    Само не съм съгласен с това, че нищо независи от теб. Обаче не знам как точно ти гледаш натова, и може просто да не те разбирам. Така, че какво имаш предвид?

Какво имаш предвид с второто?
    Защо свързва въпроса с вярата, с разсъжденията над смъртта?
    Защо много от хората избягват да задават въпроси за съществуването си, както и за това отвъд него? Имала съм случаи, в които тъкмо да се отвори подобна тема и тя бива прекъсната с израза " живея тук и за момента ".

Защо много от хората избягват да задават въпроси за съществуването си, както и за това отвъд него? ".
    Може би защото е прекалено сложен въпрос. Няколко пъти в темата се каза колко е ограничен човека и това е вярно. Или както каза един от участниците по-горе, получава се един омагьосан кръг и не стигаме до никъде. Никой не може да даде ЕДИН конкретен отговор, който да е верен за всички, просто защото съзнанието на човека не може да се разгърне до толкова, че да успее да разбере някои неща (има теории, че може, но не е доказано). Така е устроен човека, да мисли и свързва всичко с материята. Просто няма да можем да стигнем до отговор, колкото и да си ги задаваме тези въпроси.

Цитирай Първоначално написано от Someone25 Виж мнението
    Може би защото е прекалено сложен въпрос.
    ... получава се един омагьосан кръг и не стигаме до никъде.

Така е устроен човека, да мисли и свързва всичко с материята. Просто няма да можем да стигнем до отговор, колкото и да си ги задаваме тези въпроси.
    Ето, че въпросът е започнал да се отговаря. Наясно сме с някои от слабостите си и, че ще се въртим в омъгьосан кръг, докато не променим нещо в мисленето си/действията си. Вече се промени въпроса :Д

Ако човек мисли и свързва всичко с материята, то как ти и аз стигаме до тези мисли, за да си задаваме тези въпроси?
    А, шамана, който се клани на луната и слънцето, "виждайки" в тях велик дух(божество). Така, че можем да стигнем до отговор, стига да не се оплакваме, защо не можем, а да го търсим. Понякога, задаването на въпроса по различен начин, дава от само себе си отговор.
    Последно редактирано от BlacklaslalNigga : 01-15-2019 на 21:52

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си