Ти си типичен пример за индивидите, които описваш. Сърдити, прости и неграмотни. Просто това, което твърдиш: "Хвърляш му кокал колкото да не умре и всеки червей е щастлив." говори сякаш си на мнение, че някой някому е винаги длъжен с нещо, било то дори и с кокал, за да го прави щастлив. Ами вече не живеем в комунизъм, никой на никого не е длъжен с нищо. Всеки сам трябва да работи за това да е добре и да не е прост. Кой е виновен на онзи, който е предпочел да си остане мързелив, малоумен и не развил никакви по-специални качества докато стигне средата на 20-те си и изведнъж реши, че за всичко държавата му е виновна: за проблемите със здравето, за това, че работодателят му е селянин, за това, че е беден несретник и т.н. и т.н. Повечето хора отказват да приемат, че всичко си зависи от тях самите и естествено най-лесно е да прехвърлят вината за провалите си в личен план на обществото/държавата и въобще на всички остнали, стига вината да пада колкото се може по-надалче от тях самите. Те просто стоят и си чакат "държавата да се оправи"... Та така и участниците в тази тема. Всеки обвинява всеки, но никой не поглежда дори за минута себе си.
Значи само си чел, но нищо не си разбрал! Всеки е тъп и го правят на такъв, щото той така иска или защото не е имал избор, някой да му обясни какво зависи от него и какво не. Кво имам предвид ли. Майка ти продава баници, баща ти е гумаджия. Общ доход 900лв. Живеете при баба ти, щото тя има апартамент. Ти растеш в среда която те учи, че да нямаш не е срамно но е лошо. Озлобяваш се що съседа има BMW5, а ти ходиш пеша. После ми обеснявай че не било вече комунизъм, щото само той ни пречил до сега. На българина винаги нещо му пречи! И то нещо в другите, не в него.
Проблемът си е в теб, че си "необясним". Не мога да разбера и това, което си написал сега. Нека го разгърнем:
Кой на кого и какво трябва да обясни?
Да, дай да видим какво имаш предвид.
Щом съседът ти кара BMW5, значи не е комунизъм. Но това не означава, че трябва да му се озлобяваш. И той може да е прост гумаджия или баничар и да е взел на лизинг 20 годишно BMW5, на което да плаща месечна вноска от по 1/2 от заплатата си в продължение на следващите 5 години. Пак ли ще му завиждаш?
Истината е, че никой не е длъжен да дава подаяния на никого. Държавата е, за да има полиция, пожарна, болници, пътища и училища. Освен с тези задължителни неща, тя не е длъжна с нищо друго да дундурка някого цял живот, особено ако този индивид може да си ходи на краката и да работи. Хората като теб явно очаквате, че държавата трябва да ви осигурява някакъв лукс, почивки на курорти през лятото и зимата, безплатни домове, BMW5-ци и прочее. Е, ами няма как да стане... Какво по-точно искаш? Държавата да направи така, че шефът ти да ти плаща по 5 бона месечно ли? Тя е отговорна за това, което на теб ти плащат, така ли? В момента е див капитализъм и ако не си търсиш сам начин да се оправиш, никой 5 пари няма да даде за теб.
Последно редактирано от TrollFactory : 01-29-2019 на 11:48
Ходи обясни на баба ти, що взима минимална пенсия и не може да си купи сирене, а ти ядеш луканка на Слънчака. Лека шизофрения имаш пич. Или просто си от тия диви капиталисти и си мислиш че развиваш бизнес щото плащаш заплати и си ценен за икономиката, видиш ли храниш бедните и им даваш минимална заплатка, щото те са прости и си мълчат. Аз и сам се оправям, ти за мен не мисли. Пари се изкарват, ама мозък на теб няма кой да ти даде. Мисленето ти е на човек който тотално е свършил....
Никой не е виновен на бабите и дядовците, които гласуват под строй за БКП.
В това с плюскането на луканка на Слънчака виждам твоите мечти. Дано все някога ти се сбъдне.
Какво значи "да храниш бедните"? Онези като теб, чиято бедност се дефинират с това, че нямат 20 годишно BMW5 като това на съседа си? И какво е "див капиталист"? А колкото до заплатите, за теб сигурно е необяснимо как така един касиер в "Лидъл" не взима колкото лекар, адвокат или програмист. Социално неравенство в заплащането на труда винаги ще има. И няма как нация от скотуващ обслужващ персонал да получи повече благоденствие от това. Явно в България трябва да минат още много години на капитализъм, за да можеш ти и баба ти да ходите на Слънчака за луканка. Поуспокой се малко и спри да искаш комунизъм. Комунизмът няма да се върне!
Посочи ми къде съм те мислил и къде съм изобщо питал как се оправяш? 5 пари не давам за злобни мишоци като теб. Иронията е в това, че ти си точно такъв типаж какъвто описваш по-горе в мненията си. Аз мозък си имам достатъчно, не се безпокой.