- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Ден на почит към жертвите на комунизма
Добре ми е известна "Стратегическата дълбочина" на Давутоглу и с политиката си в последните години, Турция все повече се откъсва от ЕС, НАТО и западния свят!
В момента кой е най-близкият външнополитически приятел на Ердоган?! А?!
НАТО е единствената защита на България от агресия, дори да ни нападне някой, Русия няма да направи нищо! Руснаците не направиха нищо, когато НАТО удари Сърбия! Да нападаш член на НАТО е все едно да нападнеш САЩ! Твърде наивно е да смяташ, че Русия би ни защитила от някаква агресия!
Политическите интриги на Бисмарк са несъмнени, но си сбъркал сериозно с датите!
Бисмарк печели война срещу Франция през 1871 г, а Руско-Турската война започва 6 години по-късно!
Същата държава е категорично против Съединението - Русия! Русия кара сърбите да ни нападнат, а Англия е първата страна, която признава Съединението!
Австрия ни кара да спрем, защото тя има териториални интереси към Сърбия!
Ми защо ли?! И аз се чудя... Току що сме присъединили към България територия под турско управление... Наистина, защо Турция да предприема някакви мерки... Много нелогично... Още по-нелогично, българската армия е по турската граница в очакване на турска атака, а вместо това ни напада Сърбия от другата страна! Това е поредната подлост на Русия спрямо България, която се опитва да залъже преданите си съюзници сърбите обещания за български земи! Това е било ясно за великите сили тогава и за всеки с малко мозък днес!
През Кавказ есента и зимата и "лесно"! Ти чуваш ли се
?!
Не е!
Сталин и "добрина" в един контекст...Имал е основание да накаже румънците повече отколкото нас и просто не е предприел нищо по въпроса с Южна Добруджа! Да не правиш нищо не е "добрина"
!
Темешвар е румънски от 1919 г!
Както и американците използват съветски летища, бомби и бензин за да ни бомбардират!
Това не съм го чел, предполагам че са комунистически фалшификации!
Това са само предположения, които не се основават на факти!
Полска държава е имало малко по-отдавна! Провери и къде са били границите ѝ!
Украинският представител в ООН е съветски трик за осигуряване на повече гласове в събранието!
Никъде не съм казвал, че социализмът в Китай е недоносче! Там позволиха развитието на частен бизнес и западни инвестиции, като запазиха ръководната роля на партията! Китайците се оказаха доста по-умни от руснаците!
Между 1945 и 1948 г. Георги Димитров води активни преговори с Тито за "Балканска Федерация" (включване на България в състава на Югославия), което не се харесва на Сталин, заради връзките на Тито със Запада!
Димитров и Югов водят и активна политика за "македонизация" на югозападна България!
Кимон Георгиев е превратаджия и съветска подлога!
Пак си в грешка!
След войната на България не е признат статут на "съвоюваща" страна, съюзник на Антихитлеристката коалиция! В тази конференция е третирана като "враг" и са ни наложени репарации, които да платим на Югославия и Гърция!