Цитирай Първоначално написано от LoveSofia Виж мнението
...Най-големият терористичен акт в историята на България, атентатът в църквата "Света Неделя", е дело на съветските слуги, при който умират над 130 души, а вследствие от раните си - поне още 60, като една от главните цели била Царя на българите, който по-късно също убиват. ...От 1944 до 1989 са убити повече от 170 хиляди българи. Същите тези злодеи, 30 години след разпада на най-гнусния режим, още владеят България.
"Нека запомним и се съобразяваме и за в бъдеще с факта, че загубата в 1913 и в 1918 година за българщината е по-малка от тая в 1944 година", е рекъл Иван Михайлов.

Помнете жертвите, но помнете и техните палачи!
Няма да забравим, няма да простим!
Чаааакай, чакай малко! Тпрррр, стой бре! Аз не знам какви слуги са извършили атентата в Света Неделя и не ме интерсува. Обаче срещу кого е извършен тоя атентат? Тебе питам. Срещу законния министър-председател на Царство България Александър Стамболийски ли е извършен атентата? Щото през 1923 г е имало редовни избори, които БЗНС печели, а един кървав държавен преврат сваля от власт законното правителство на БЗНС.

Моите дядовци от онова време са гласували и двамата за БЗНС и Стамболийски, не са гласували за узурпатора на държавната власт Александър Цанков и неговото незаконно правителство и управление. Неговото място не е било в Света Неделя, а на въжето като държавен, политически и криминален престъпник. Той убива законния премиер на България Стамболийски, неговите хора го изтезават, нарязват на парчета, отрязват му главата и я носят в София в кутия, като дивашки трофей от османско време. Тия престъпници, узурпатори удавят цялата страна в кръв. масови жестоки убийства, безследно изчезнали хора които преди това са задържани в полицията а сетне закопани някъде.

Защо е убит Стамболийски, защо е убит и брат му? Защо са убити Гео Милев и Йосиф Хербст? Те какви "атентати" са извършили срещу незаконната власт? Същите убийци и катили управляват България цели 21 години. Вкарват България във война с Англия и Америка и на практика са виновни за смъртта на над 2 000 софиянци, убити от бомбите на британската авиация. Кой носи отговорност за смъртта на тези хора? Ами хилядите избити през 1941-1944 г? Ами през 1923-1941 г? Ами концлагерите в цялата страна? Ами радиоприемниците запечатани с червен восък само на една станция? Ами правителствената цензура на излизащите вестници и книги? Виждал ли си стари книги, например Робинзон Крузо със стария правопис и печата на цензора върху книгата?

А кога ще има ден на избитите от незаконния деветоюнски режим от 1923 г? Един от лидерите на БЗНС Райко даскалов е убит чак в Прага от килъри изпратени от Цанков. Това нормално ли е? Та тези хора, министри, депутати и военни, тяхното място не е било в Света неделя, а в затвора или на въжето. За опит за държавен преврат по това време на Запад са осъждали на смърт по бързата процедура. А тук у нас ние допускаме едни превратаджии да колят и бесят. И да избиват българския народ като османски еничари.

КОГА ЩЕ ИМА ДЕН ЗА ПОЧИТ КЪМ ЖЕРТВИТЕ НА ДЕВЕТОЮНСКИТЕ ПРЕВРАТАДЖИИ И ДЪРЖАВНИ ПРЕСТЪПНИЦИ питам аз? Роднините ми гласуваха за БЗНС, не за Цанков узурпатора.