Цитирай Първоначално написано от LoveSofia Виж мнението
Много добре знам къде е ходил. Идеален момент комунистите да се възползват от този факт и да натопят германското правителство. Комунистите желаят смъртта на Царя още от 20-те години.
И като са искали смъртта му още от 20-те години, защо не са го отровили по-рано, а го правят във "Вълчата бърлога" или в самолета знаеш на кого ?! Може би там е било пълно с комунисти и случаят е бил най-удобен ?!
...ако Германия не беше нападнала Съюза, щеше да се случи обратното до 2-3 години.
Не години, а седмици!
Франция, заедно с Англия, са обещали, че ще пазят авторитета на Полша. И защо не обявяват война на СССР, а само на Германия? Какво общо има това с 1920?
Може би защото Германия напада първа, а когато се включва и СССР, Англия и Франция са се насрали в гащите от страх заради пакта "Рибентроп-Молотов"!
Цитирай Първоначално написано от redbul2 Виж мнението
Значи според вас двамата с Грозния леви партии не трябва да има? Ами да вземем тогава направо да разтурим парламента? Или пък в него да влизат само десни партии? Сетне двамата с Грозния ще ви изберем за Райхсфюрер на България.Само не знам как ще се разберете? Кой от двама ви да бъде фюрер и кой да стане гаулайтер или оберщурмбанфюрер? А може ли да ми обясниш аджеба, как твоята организация си представя държавното устройство без леви партии? Може би и без парламент? Много съм любопитен да разбера.

Ами като не искате леви партии, господине, нека твоите родители плащат на хората от фирмата ви по-големи заплати. Каквито има в Германия и Америка. Същото се отнася и за Грозния. Ако баща му плаща по-добре на служителите и работниците си гарантирам ви, че няма да има никакви леви партии. Вие двамата какво искате? Хората да ви работят ангария, по 25 часа в денонощието и вместо вие да им плащате, те да плащат на вас. За удоволствието, че работят нещо. Това ви са мечтите и мокрите сънища, нали така? Затова не щете да има леви партии, а само десни. На едрия бизнес, банките и спекулантите.
Нищо подобно!
Аз съм за социална държава с пазарна икономика!
Трябва да има баланс! Не харесвам нито дивия капитализъм, нито дивия комунизъм. В същността си те са едно и също!
Такова животно "превантивна война" няма в международното право.
В международното право - не, но във военната стратегия - да!
...НЕ Е ВЯРНО ТОВА, ЧЕ СТАЛИН СЕ ГОТВЕЛ ДА НАПАДНЕ ГЕРМАНИЯ, А ХИТЛЕР ГО ИЗПРЕВАРИЛ. Цели 20 години преди това ХИТЛЕР Е ОБЯВИЛ, ЧЕ ИМА НАМЕРЕНИЕ ДА НАПАДНЕ РУСИЯ.
Това че Сталин не е писал, не значи че не е имал същите намерения!
А за Стамболийски. Ако ти беше на неговото място, а аз съм Цанков щях да се погрижа в дома ти да открият тонове злато и милиони от всякаква валута. Не се безпокой, щях да те изкарам най-богатия и най-корумпирания, дори ако си ходил със скъсани гащи. Неща които не си и сънувал щяха да "открият" в дома ти. Хиляди презервативи, килограми дамско червило и женски бикини, "доказателство" за развратната ти дейност. Защо приемаш за шега тази игра на живот и смърт, която Цанков е водил?
Да не би да искаш да кажеш, че ценностите са подхвърлени в дома на Стамболийски ?