.
Резултати от 1 до 25 от общо 293

Threaded View

Голям фен Аватара на LoveSofia
    Цитирай Първоначално написано от redbul2 Виж мнението
    БЗНС е центристка партия, която признава частната собственост за разлика от комунистите и дори я насърчава. Стамболийски оземлява хиляди от Тракия и Македония. А сетне Цанков отнема на много от тези хора, бежанци, земята дадена от Стамболийски. Тоест той ограбва бежанците. И това става очевидно и със съгласието на ВМРО и националистите. Какъв национализъм е да ограбиш сънародниците си, бежанците питам? Това ли ви е разбойническия национализъм? На Цанков и ВМРО? Да ограбите земята на хората?

И какъв е проблема, ако БЗНС е партия на левицата? Ти и Грозния искате да няма леви партии, така ли? За това ли е свалена БЗНС? Че нали точно умерената лява партия щеше да обере гласовете на левите фенове? И вместо да гласуват за БКП, която очевидно мразите, щяха да гласуват за умерения БЗНС? В страната нямаше да има убийства, отвличания, атентати в Света Неделя, септемврийски и октомврийски въстания. Каква е ролята на Германската социалдемократическа партия във ФРГ? Нали е точно такава като на БЗНС в България?

Значи според вас двамата с Грозния леви партии не трябва да има? Ами да вземем тогава направо да разтурим парламента? Или пък в него да влизат само десни партии? Сетне двамата с Грозния ще ви изберем за Райхсфюрер на България.Само не знам как ще се разберете? Кой от двама ви да бъде фюрер и кой да стане гаулайтер или оберщурмбанфюрер? А може ли да ми обясниш аджеба, как твоята организация си представя държавното устройство без леви партии? Може би и без парламент? Много съм любопитен да разбера.

Ами като не искате леви партии, господине, нека твоите родители плащат на хората от фирмата ви по-големи заплати. Каквито има в Германия и Америка. Същото се отнася и за Грозния. Ако баща му плаща по-добре на служителите и работниците си гарантирам ви, че няма да има никакви леви партии. Вие двамата какво искате? Хората да ви работят ангария, по 25 часа в денонощието и вместо вие да им плащате, те да плащат на вас. За удоволствието, че работят нещо. Това ви са мечтите и мокрите сънища, нали така? Затова не щете да има леви партии, а само десни. На едрия бизнес, банките и спекулантите.

Много неубедително си писал за Казасов. Той може да има всякакви амбиции. Цанков не е длъжен да се съобразява с Казасовите амбиции и да го назначава за министър. А партията на Казасов е много по-лява от БЗНС. Я ми обясни едно нещо. Великите антикомунисти Цанков и от ВМРО, свалят и убиват Стамболийски, но изобщо не преследват комунистите. Бреей, че странна работа! Едва когато онези заплашват превратаджийското им управление чааак в края на септември и основно през април 1925 г, едва тогава Цанков се сеща, че в България имало и комунисти. Които трябва да бъдат избивани. Е що така? Как ще обясниш този парадокс?

А за Хитлер историята си е казала думата. И няма нужда да чета драсканиците на Виктор Суворов, който е избягал на Запад и може всичко да си пише под диктовката на някого. Иначе защо да му дават политическо убежище? Каквото му наредят това пише, в ръцете им е. Вече казах. Такова животно "превантивна война" няма в международното право. Сталин нямаше как да нападне Германия щото двете държави нямаха обща граница. А този номер на Хитлер с изпреварващата война, същият номер го е прилагал и на Полша, и на Франция и останалите.
    Защо окупира цяла Европа? Всичките ли се готвеха да нападнат Германия? Малка Дания, малкия Люксембург и те ли се готвеха да нахлуят в Райха?

И много ясно, че щом десните в България вършат преврати, убийства, отвличания, изтезания ще получат същото след време. Ти какво искаш? Убийствата на килограм ли да ги мерим? И десните казват на комунистите "Ние сега ще убием 1000 ваши, ама ако вземете властта и вие трябва да убиете 1000 наши и нито човек повече!" Е, няма такива положения. На война като на война, френска поговорка. Който иска да не го убиват, да не убива и той. Имало е съд, следствие, прокуратура, Търновска конституция и военна клетва армията да не се бърка в политиката, а да бъде вярна на държавата.

Като махнем левите партии, сетне ще крещим с вдигната дясна ръка: "Хайл, Грозния!" или "Хайл, лове София!". Това искате двамата, нали?
    Стамболийски оставя под сръбски репресии македонските българи, "изгонва буржоазията", следователно печели за врагове македонските бойци, разбира се, и ги обявява за разбойници. БЗНС е една сърбоманска, корумпирана, демагозка и антибългарска партия.

Вече казах защо е антикомунистическият терор, защо БЗНС са били избивани, както и тези с левите убеждения. Левицата е саморазрушение, кой властва 45 години и кой още властва? Десните партии ли?
    Не трябва да има нито БЗНС, нито БКП. Трябва еднопартийна дясна система.
    Ванче Михайлов е един от най-големите антикомунисти. Напротив, комунисти също преследват.
    Обаче говориш така сякаш ми харесва либерасткия запад и ние трябва да харесваме левицата, защото сега няма друг избор.
    Естествено, че десните ще преследват антибългари и предатели, казваш, че щом го правят, после няма как да не очакват други антибългари и предатели да им отмъстят, така ли?

И как очакваш Суворов да напише нещо, което опровергава глупостите на страната си, докато е в нея? Разбира се, че ще избяга. А ако Германия и СССР не са имали общи граници и Сталин не е можел да нападне Хитлер, тогава как Хитлер го напада? Впрочем, Полша и Франция са можели да мобилизират общо 130 дивизии, а Германия 98.

Как беше, "няма човек - няма проблем"?

Цитирай Първоначално написано от redbul2 Виж мнението
    Седя и се чудя. Как федерална република Германия не "рухна" според твоите думи след като не получи "жизнено пространство", а дори напротив територията й беше доста орязана. Как ФРГ постигна невиждан икономически успех и стана "локомотивът" на Европа. Не само, че не рухна, ами стана първата икономическа сила на Стария континент, поне 10 пъти по мощна от Третия райх. Значи можело и така. Без да заграби от някого ново жизнено пространство. И сетне още и още. Не само "жизненото пространство" на сегашните немци им стига напълно, ами отгоре на всичко дори им е широко, голямо. И канят "на гости" разни араби, афганци, африканци. Откъде ли намират и за тях "жизнено пространство". Чудна работа! Аз съм прост човек. Не ги разбирам тия работи. Ще те помоля да ми ги разясниш. Да ме осветлиш по въпроса.

Бундесканцлерин Меркел: Либе арабише мигрантен! Херцлих вилкомен ин Дойчланд!
    Райхът - Преди войната, в която умират повече от 60 милиона души.
    ФРГ - След същата война, в която умират повече от 60 милиона души.
    Всичко съответно с времето и нуждите. Аз не ти говоря за разруха на ФРГ, а на Третия Райх. Аз казвам причини и защо "жизнено пространство", другото са празни приказки.

Цитирай Първоначално написано от Грозния Виж мнението
    И като са искали смъртта му още от 20-те години, защо не са го отровили по-рано, а го правят във "Вълчата бърлога" или в самолета знаеш на кого ?! Може би там е било пълно с комунисти и случаят е бил най-удобен ?!
    Не години, а седмици!
    Може би защото Германия напада първа, а когато се включва и СССР, Англия и Франция са се насрали в гащите от страх заради пакта "Рибентроп-Молотов"!
    Атентатите в Арабаконак и Света Неделя да не би да не са целяли смъртта на Царя?
    Следователно не спазват обещанията си да "запазят мира в Европа и авторитета на Полша".

П.С. Не се старая да си подреждам мнението, тези дни съм/ще съм зает и нямам много време, едвам успявам да влезна тук.
    П.С. 2. След няколко дена, като имам повече свободно време, ще се включа по-активно. Пиша нещата набързо.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си