- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Ден на почит към жертвите на комунизма
Хайде като се е приключил, махай го тоя марш от подписа си вече, че само разтяга страниците!
За поредна година шествие на дебили милеещи по ценности с нищо не различващи се от тези на комунистите (основно верую и на двете групи е, че държава без джендъри, еврогеюве и капитализъм ще направи от всички буржоа). Едните с каскети, a другите с бръснати глави. Ха-ха! Няма що! И ако някой ще говори, че не са фашаги, тогава защо флаговете размахвани на събитието са с цветовете на знамето на Германската империя?
https://en.wikipedia.org/wiki/Flag_of_Germany
Последно редактирано от TrollFactory : 02-18-2019 на 09:19
Смешното е, че тези против нас са комунистите, либерастите, джендърите и еврогейовете, а ти умееш само да лъжеш и разтягаш локуми. Все още не виждам общото между фашизъм (За някой незнаещ - фашизъм е имало само в Италия) и цветовете на знамето на Германската империя, което се размахва от германските националисти, защото са гости. Има гости още от други 7-8 нации, защото само обединението прави силата.
Истината е омраза за тези, които мразят истината!
Мигрантският пакт отваря вратите на Ада
https://www.aobg.org/lecture.php?ln=1&id=252
ККК е съпротива срещу негърските престъпления върху белите.
Анти-расист е кодова дума за анти-бял.
Белият геноцид
Еврейското превъзходство
Терористични атаки. Ислямът - виновник за 95% от тероризма в света?
Хари Хей - Бащата на гей либерализацията, комунист и застъпник на педофилска организация.
И къде тук съм излъгал и за какво след като чак сега се включвам в темата?
Ти не обясняваш важни неща като например, защо точно германските националисти са проявили такъв интерес към парада ви, а всеки знае на кой чичо се кланят. Прикривайки точно тази важна информация извърташ фактите и прикриваш истината, за да си навреш случайно таралеж в гащите. Разбирам те, но точно тези твои действия са равносилни на лъжи, а докато лъжеш с какво си по-добър от каскетите? Фашизъм, мило дете, има на практика във всяка еднопартийна държава. Разбирам обаче желанието ти да се захванеш за произхода на думата като удавник за сламка, но нека те светна, че много думи по етимологически разбор могат да са с един произход, но в крайна сметка в хода на историята да обхванат много други неща извън първоначалния си смисъл. Та по същия начин е и думата фашизъм. Той не е феномен ограничен по обхват само в Италия през първата половина на 20 век, а термин, който в последствие социолозите и историците назначават като категория и за други режими на управление със сходни черти. Социологията и историята не са разбирасе точни науки и всеки изследовател има различна интерпретация. Но представата за това какво е фашизъм за всеки що-годе нормален човек е в общи линии сходна. Това, че в твоите разбирания си правиш някакви отделни интерпретации на фактите, които ти помагат да си помпаш самочувствието мислейки се за силен, смел и млад ариец си е просто фаза в развитието ти според мен. Просто като млад човек си силно впечатлителен от глупости все още. Затова поукроти се малко и вместо да се раздваш тук разгледай снимки от времето на баба ти или чуй малко нейни истории от младостта й и после ми говори, че нямало фашизъм в България.
Или викаш не, това е фотошоп и нашата армия и въобще целия държавен апарат никога не е си е служил с нацистка идеология и хореография...
С това, че сме били "фашаги" и че споделяме едни и същи възгледи с комунистите.
Вече казах защо точно германските националисти са проявили интерес - Защото Обединението прави силата и днес ние сме длъжни да загърбим братските войни и крайния шовинизъм, ако искаме народите ни да започнат един национален и европейски възход. Проявили са интерес още точно 7-8 представители на различни нации, има и от Македония. Те нямат други националистически икони, на кого очакваш да се кланят? Това е техният национализъм и не виждам защо трябва да се подчертава такова нещо - всеки с повече от 2 мозъчни клетки трябва да се е досетил. Пак излъга, че съм прикривал разни факти и глупости. Ако греша, що не ги питаш лично кого честват и на какви идеали се кланят, какъв е проблемът?
Фашизъм има във всяка еднопартиина система, все едно да кажеш, че има национализъм в интернационализма. Това са характерни черти на идеологията. Дано поне си наясно, че характерните черти на тази идеология не включват расизъм.
Другарю, смисълът на думата "фашизъм" е променен от червените, защото националСоциализъм и Социализъм. И понеже комунистическата пропаганда е в активност дори и днес, глупавият човек нарича националистите, националсоциалистите, родолюбците и всички антикомунисти - фашисти.
Моя си е работа за какъв се имам. Чудя се, обаче, защо продължаваш да лъжеш, че се имам за ариец, при положение че ясно съм изяснил, че имам и славянски корени. От приказките на баба ми съм чул само как ако не лижеш гъзовете на комунистите, влизаш в затвора.
Ние сме съюзници с Германия, да им изгорим знамето ли? Не знам какво очакваш, а това по никакъв начин не потвърждава смешните ти тези. Не ми пречи и да ти кажа, че сме имали антисемитски закон. Също не ми пречи да ти кажа, че Хитлер ни връща земи, а ние не му изпращаме нито един войник на фронта и че е имал още условия, от които и половината не сме изпълнили.
![]()
Последно редактирано от LoveSofia : 02-19-2019 на 09:22
Белият геноцид
Еврейското превъзходство
Хари Хей - Бащата на гей либерализацията, комунист и застъпник на педофилска организация.
И как ще стане този национален европейски възход и в какво ще се състои? Знаем как прикключи последния такъв възход начело с чичо Адолф. Какво ще е различното този път?
Питам точно теб, защото явно си запален по темата. А и не смятам да питам някой друг извън този форум, защото не съм журналист, нито пък възнамерявам да пиша дисертация по темата, че да се срещам с някой някъде си. Накратко ми кажи, каква ви е идеята? Конкретно питам, какво ще подобрите в живота на страната с вашата национал социалистическа партия и как тя е актуална в 21 век? Икономика, здравеопазване? Какво ще се подобри? Засега разбирам, че няма да има цигани, джендъри и комунисти в бъдещата национал социалистическа държава? Ама си остава социалистическа. В соц държавите винаги е мизерия (за справка виж Венецуела и Северна Корея сега)
Май не внинкна в това, което ти казах, че трябва да се абстрахираш от етимологията на думите и да схванеш съвременния им смисъл. Фашизъм може да има и без расисъзъм, но расизма е основна част от идеологията ви на този парад, така че не виждам нищо лошо да си признаеш "Засега без расизъм поне докато вземем властта, а после ще му мислим..."
Вие сте антикомунисти само до колкото, за да се разграничите от комунистите, но сте за националсоциалистическа идея. Хореографията и на двата режима ми се струва доста идентична. Държавта става еднопартийна и различията между хората трябва да се претопят... Не ми се виждат кой знае колко различни двата режима по принцип на хореографията им: Силен репресивен апарат, лиспа на свобода на словото, смакчване на отделния индивид, изгигане на един култ или обществено приемлив модел да си живееш живота, а който не е съгласен с него и правилата му изобщо най-добре да не живее.
Комунизмът няма опасност да се върне. Политиците са твърде забогатяли, за да поискат подобно нещо. Празните пък от
смисъл популистки лозунги като "чиста раса чист народ" замайват умовете на младите дебили и използват потенциала им като "полезни идиоти", които да ги вкарат във властта. Млади и озлобени срещу несправедливостта бедни момчета най-лесно се използват за тази цел.
И въпреки всичко това продължаваш да твърдиш, че в България не е имало фашистки режим. Или пък, ако не ти харесва как се използва тази думичка, защото незнайно защо много държиш на етимология (или такива са ви опорките в младежката наци партия), да заменим "фашистки режим" с "режим симпатизиращ на хитлеристките доктрини и всичко, което включварт те (концлагери, репресии, фанатично милитаризиране на обикновеното население и прочее простотии)".
Белият геноцид
Еврейското превъзходство
Таква сила сме с тия крнки,че думи нямам,не всички са имали онези манлихер м95 по това време. Или пък си тръгнал да сравняваш нашата 900 000 армия с десетките милиони на великите сили.![]()
Ама така е като не си чувал поне за един Пашандейл или Аргон![]()
Били сме сила на балканите,но сме били сами което далеч не ни прави голяма сила.
А когато армията ни беше унищожена нямаше руснаци,имаше демокрация. ss20 да ти говори нещо?
Абе я кажи какво сме произвеждали толкова,че сме били такава мощ в икономиката на света!
Последно редактирано от haritov : 02-19-2019 на 18:27
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Много добре си го написал това, Грозния! За значителната икономическа сила. Оставаше само и да е вярно!
Реч произнесена от кмета на град Варна инж. Янко Мустаков на 8 ноември 1941 г:
ЕЛЕКТРОСНАБДЯВАНЕТО НА ВАРНЕНСКАТА
ЕЛЕКТРИФИКАЦИОННА ОБЛАСТЬ*)
Кратки извадки отъ публичната сказка, изнесена на 8 т. м. отъ к м е т а н а
гр. В а р н а г-нъ и н ж . Я н к о М у с т а к о в ъ , по поводъ полагането основния
камъкъ да новата Варненска електрическа термична централа, състояло се
на 9 ноемврий т. г.
Сигурно мерило днесъ за благосъстоянието и културата на дадена страна е и
количеството на използуваемата електрическа
енергия въ нея. Въ това отношение нашата
страна стои на едно отъ последните места
между всички държави на света. Отъ една
статистика на електроснабдяването презъ
1931 г. се вижда, че на житель годишно
изразходвана електрическа енергия се пада:
въ Норвегия — 3,180 квч.; въ Швейцария —-
1,346 квч.; въ Швеция — 795 квч.; въ Германия—482 квч.; въ Англия — 370 квч.; въ
Ромжния 26 квч.; въ Югославия — 23 квч.:
въ България — 20.1 квч.; въ Гърция — 15 квч.
и въ Албания 4 квч. Утешителното въ това
отношение е, че цифрата на изразходваната
електрическа енергия годишно отъ житель
въ България се постоянно увеличава- съ
ср-вдно около 5% годишно. Така, въ 1936 г.
цифрата на употребената въ България електрическа енергия достига 26.1 квч. на житель за година.
Всички електрически централи въ България иматъ обща инсталирана мощность
143,000 к. с. Централите въ северна България иматъ 23,000 к. с, а тия въ южна България—120,000 к. с. мощность.
Далекопроводите въ цялата страна
иматъ обща дължина 3,820 клм. Въ северна
България има само 60 клм, а всички останали
далекопроводи 3,220 клм. се намиратъ въ
южна България.
Пласираната електрическа.енергия презъ
една отъ последните години се разпределя
така:
Въ северна България— 44,000,000 квч.
годишно, а
въ южна България —250,000,000 квч.
годишно."
И се поставя основния камък на новата варненска ТЕЦ, която ИМА ОГРОМНАТА МОЩНОСТот 7 мегавата (7 200 киловата). Престави си каква страхотна сила е това! Зад ниския ни блок има трафопост с два трансформатора. всеки от тях е с 1 мегават мощност!!! Е водеща икономическа сила в света сме били, няма що! На жител годишно са се падали по 26 квтч. Че хората още преди 40 години, през 1979 г са изразходвали тези 26 квтч само за едно-две денонощия.
Варненски общински вестник от 30 ноември 1939 година, най-добрата в икономиччески план година за царство България в цялата ни история след 1878 г.
До подпомогнемъ беднитъ!
Единъ зовъ не само на християнски чувства, но и на социална необходимость. Съ добро сърдце, открита душа и веренъ
социаленъ усЬтъ за разумна предвидливость, да подпомогнемъ
бедните! Нека проявимъ възвишени човешки добродетели и
готовность за саможертва, за страдущия и нуждающия се отъ помощь нашъ съгражданинъ. Обществената солидарность изисква
да пробудимъ у насъ чувство на алтруизъмъ, а у тези хора - вяра
и упование въ нашите добри чувства и здрава братска подкрепа.
Комитетътъ за провеждане зимната помощна акция и тази година е вече формиранъ и започна да действува. Издадени
са апели къмъ гражданството. Държатъ се сказки по радиото.
Напрегнати са всички усилия на стопанските, благотворителните
родолюбиви и просветни организации. Армията на благотворителностьта е организирана. Варненци и тази година требва щедро да дадатъ лептата си. Мизерията е голяма. Числото на бедните е увеличено. Те требва да бждатъ щедро подпомогнати!
Речь произнесена отъ кмета на гр. варна
г-нъ ииж. Я. Мустаковъ по радио Варна, по случай
откриването на зимната помощна
акция за беднитЪ
Редица неблагоприятни за нашия градъ
обстоятелства създават въ него условия да
се шири бедностьта и безработицата. При
създадените- мжчни условия за поминъкъ на
многобройното вече население на замрелия
търговски и стопански градъ, нуждата е
разперила широки криле надъ него, безработицата души все по-голямъ' и по-голямъ
кржгъ варненци, страданията потискатъ все
по-значителенъ брой наши съграждани. Настъпващата зима увеличила неколкократно
теглата на големи и малки, а костеливата
ржка на болестьта и смъртьта довършват
своето.
Общото стопанско положение на нашия
градъ, и безъ това умжчнено отъ редица
години насамъ, поради изникналия европейски конфликтъ и създадените- ненормални
политически и търговски отношения между
държавите, това положение на Варна стана
въ последно време крайно бедствующо. Нашето гражданство въ голямата си часть е
подъ знака на една крайна нужда по отношение и на най-насжщното за неговия животъ.
Съ това съзнание комитетътъ се заема
съ провеждането на тазигодишната зимна
помощьна акция 1939 — 1940 год.
Отъ негово име оправямъ настоятеленъ
апелъ къмъ всички варненци да проявятъ
своята пожертвувателность кой съ каквъто
размеръ може.
Драги съгражданки и съграждани,
Картината на ЧОВЕШКИТЕ страдания, под гнета на която се огъвате днесъ много наши съграждани, е крайно тежка и настжпилъ е денятъ всички да проявимъ своята
братска любовь, своята състрадателнооь и
готовность за благотворителность.
...Всички тия усилия на държава, общини
и благородна частна инициатива, обаче, еж
далечъ недостатъчни да запълнять ВСЕКИ недоимъкъ, да удовлетворятъ всека нужда, да
избършатъ всички сълзи. И това е така не
само въ нашата малка, и бедна страна.
И ОЩЕ от същия брой на вестника:
"Комитетътъ за обществено подпомагане е издалъ къмъ
варненското гражданство следния
позив:
Гражданки и граждани,
Зимата настжпва. Повелителенъ граждански дългъ ни налага да се замислимъ за сждбата на ХИЛЯДИТЕ бедни варненски семейства, които са въ крайна нужда. Предъ ТЯХНОТО бедствено положение не бива да останемъ безучастни. Особено
тази година се налага повече отъ ВСЕКИ другъ пжть всички да
подкрепимъ акцията на зимната помощь за бедните,
която Варненската община чрезъ комитета за обществено
подпомагане, засиленъ съ представители на всички благотворителни, родолюбиви, стопански и други организации урежда въ
надвечерието на зимата и СВЪТЛИТЕ Христови праздници. Беднитв на Варна очакватъ отъ СВОИТЕ съграждани спасителна помощь за презъ суровите зимни дни, които вече настжпватъ.
Тази година ПОМОЩИТЕ ще се събиратъ само въ пари. Живеемъ въ изключително време, което особено въ нашия градъ изостря до краенъ пределъ нуждата. Събраните суми ще дадатъ възможность на комитета да преведе бързо и резултатно подпомагане, което ще се изрази въ раздаването на храна, топливо и
облекло.
Драги съграждани,
Надъ 15,000души бедни варненски гражданки й граждани заедно съ СВОИТЕ
невръстни деца нъматъ съ какво да задоволять и най-насжщните си жизнени потреби. Те обръщатъ погледи къмъ Васъ.
Затова, ние Ви молимъ да бждете щедри, когато специалнитъ комисии ще
Ви посетятъ и подканятъ да дадете своята лепта. Посрещнете комисиите съ готовность да бждете полезни на СВОИТЕ съграждани въ нищета!"
Нещо да коментираш, красиви ми приятелю???
Последно редактирано от redbul2 : 02-21-2019 на 19:37
Не възнамерявам и да отговарям.
Питай ги лично, ти се интересуваш, мен не ме засяга.
Коя националсоциалистическа партия? Честно, не знам за какво говориш. Много е жалко, че продължаваш да пишеш такива глупости, за да манипулираш тези, които възнамеряват да прочетат нещо от темата, въпреки че вече съм ти отговорил на лъжите и измишльотините в теми като "Хомосексуалистите в ада ли отиват".
Ти искаш да разбереш за техните възгледи, питай ги лично, пиши им, разберете се.
Ще спреш ли с глупостите? Историята и фактите показват, че фашизъм/фашистки режим е имало само в Италия.
Олигофрени като теб могат само и само да клеветят.
Не знам как реши, че расизъм е основна част от "идеологията ни на този парад".
Добре.
Сега е посткомунизъм. Кой говори за "чиста раса чист народ"?
Коя наци партия? Не ми е ясно откога фашисткият режим симпатизира на Хитлер, мислех, че е на Мусолини и на евреите от фашистката партия.
TrollFactory, не беше ли ти този, който казваше как младежи като мен са били превъзпитавани в комунистически интернати?
Последно редактирано от LoveSofia : 02-19-2019 на 17:31
Белият геноцид
Еврейското превъзходство
Е колко пък да е чак толкова сложно да ми дефинираш накратко и с твои думи какъв е този "европейски възход" и в какво ще се състои?
Е как да не те засяга? Ти си този, който развяваше знамена на Луков марш и го пропагандираше тук.
Маршът е с политическа цел. Ако е без политическа цел, тогава той не би имал нито същия смисъл, нито абсолютно какъвто и да било смисъл. Просто представи партията си. Или са ви казали като нямате 18 да избягвате да обяснявате от коя партия сте?
За какво пък ми е на мен да манипулирам когото и да било. Изказвам си мнението и имам позиция.
Много по-лесно и удобно е да ме пренасочваш към някой друг, когато не можеш да отговориш сам на въпросите ми, нали?
Не разбра ли какво значи етимология и как действителното значение на думата не зависи от нейния произоход? Колко по-просто да ти го обясня?
И къде съм клеветил някого и с какво?
А не е ли поня някаква част? Подкрепяха ли ви цигани и негри на парада?
Луков марш си е точно сборище на нео нацисти (щом не искаш да ги наричаме фашаги).
Ето пак, едно си баба знае, едно си баба бае...
Ако е така, то сигурно съм се пошегувал.