- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Ден на почит към жертвите на комунизма
И къде тук съм излъгал и за какво след като чак сега се включвам в темата?
Ти не обясняваш важни неща като например, защо точно германските националисти са проявили такъв интерес към парада ви, а всеки знае на кой чичо се кланят. Прикривайки точно тази важна информация извърташ фактите и прикриваш истината, за да си навреш случайно таралеж в гащите. Разбирам те, но точно тези твои действия са равносилни на лъжи, а докато лъжеш с какво си по-добър от каскетите? Фашизъм, мило дете, има на практика във всяка еднопартийна държава. Разбирам обаче желанието ти да се захванеш за произхода на думата като удавник за сламка, но нека те светна, че много думи по етимологически разбор могат да са с един произход, но в крайна сметка в хода на историята да обхванат много други неща извън първоначалния си смисъл. Та по същия начин е и думата фашизъм. Той не е феномен ограничен по обхват само в Италия през първата половина на 20 век, а термин, който в последствие социолозите и историците назначават като категория и за други режими на управление със сходни черти. Социологията и историята не са разбирасе точни науки и всеки изследовател има различна интерпретация. Но представата за това какво е фашизъм за всеки що-годе нормален човек е в общи линии сходна. Това, че в твоите разбирания си правиш някакви отделни интерпретации на фактите, които ти помагат да си помпаш самочувствието мислейки се за силен, смел и млад ариец си е просто фаза в развитието ти според мен. Просто като млад човек си силно впечатлителен от глупости все още. Затова поукроти се малко и вместо да се раздваш тук разгледай снимки от времето на баба ти или чуй малко нейни истории от младостта й и после ми говори, че нямало фашизъм в България.
Или викаш не, това е фотошоп и нашата армия и въобще целия държавен апарат никога не е си е служил с нацистка идеология и хореография...