.
Резултати от 1 до 25 от общо 293

Threaded View

Голям фен Аватара на LoveSofia
    Цитирай Първоначално написано от TrollFactory Виж мнението
    И къде тук съм излъгал и за какво след като чак сега се включвам в темата?
    Ти не обясняваш важни неща като например, защо точно германските националисти са проявили такъв интерес към парада ви, а всеки знае на кой чичо се кланят. Прикривайки точно тази важна информация извърташ фактите и прикриваш истината, за да си навреш случайно таралеж в гащите. Разбирам те, но точно тези твои действия са равносилни на лъжи, а докато лъжеш с какво си по-добър от каскетите? Фашизъм, мило дете, има на практика във всяка еднопартийна държава. Разбирам обаче желанието ти да се захванеш за произхода на думата като удавник за сламка, но нека те светна, че много думи по етимологически разбор могат да са с един произход, но в крайна сметка в хода на историята да обхванат много други неща извън първоначалния си смисъл. Та по същия начин е и думата фашизъм. Той не е феномен ограничен по обхват само в Италия през първата половина на 20 век, а термин, който в последствие социолозите и историците назначават като категория и за други режими на управление със сходни черти. Социологията и историята не са разбирасе точни науки и всеки изследовател има различна интерпретация. Но представата за това какво е фашизъм за всеки що-годе нормален човек е в общи линии сходна. Това, че в твоите разбирания си правиш някакви отделни интерпретации на фактите, които ти помагат да си помпаш самочувствието мислейки се за силен, смел и млад ариец си е просто фаза в развитието ти според мен. Просто като млад човек си силно впечатлителен от глупости все още. Затова поукроти се малко и вместо да се раздваш тук разгледай снимки от времето на баба ти или чуй малко нейни истории от младостта й и после ми говори, че нямало фашизъм в България.

Или викаш не, това е фотошоп и нашата армия и въобще целия държавен апарат никога не е си е служил с нацистка идеология и хореография...
    С това, че сме били "фашаги" и че споделяме едни и същи възгледи с комунистите.
    Вече казах защо точно германските националисти са проявили интерес - Защото Обединението прави силата и днес ние сме длъжни да загърбим братските войни и крайния шовинизъм, ако искаме народите ни да започнат един национален и европейски възход. Проявили са интерес още точно 7-8 представители на различни нации, има и от Македония. Те нямат други националистически икони, на кого очакваш да се кланят? Това е техният национализъм и не виждам защо трябва да се подчертава такова нещо - всеки с повече от 2 мозъчни клетки трябва да се е досетил. Пак излъга, че съм прикривал разни факти и глупости. Ако греша, що не ги питаш лично кого честват и на какви идеали се кланят, какъв е проблемът?
    Фашизъм има във всяка еднопартиина система, все едно да кажеш, че има национализъм в интернационализма. Това са характерни черти на идеологията. Дано поне си наясно, че характерните черти на тази идеология не включват расизъм.
    Другарю, смисълът на думата "фашизъм" е променен от червените, защото националСоциализъм и Социализъм. И понеже комунистическата пропаганда е в активност дори и днес, глупавият човек нарича националистите, националсоциалистите, родолюбците и всички антикомунисти - фашисти.
    Моя си е работа за какъв се имам. Чудя се, обаче, защо продължаваш да лъжеш, че се имам за ариец, при положение че ясно съм изяснил, че имам и славянски корени. От приказките на баба ми съм чул само как ако не лижеш гъзовете на комунистите, влизаш в затвора.
    Ние сме съюзници с Германия, да им изгорим знамето ли? Не знам какво очакваш, а това по никакъв начин не потвърждава смешните ти тези. Не ми пречи и да ти кажа, че сме имали антисемитски закон. Също не ми пречи да ти кажа, че Хитлер ни връща земи, а ние не му изпращаме нито един войник на фронта и че е имал още условия, от които и половината не сме изпълнили.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си