- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Ден на почит към жертвите на комунизма
И как ще стане този национален европейски възход и в какво ще се състои? Знаем как прикключи последния такъв възход начело с чичо Адолф. Какво ще е различното този път?
Питам точно теб, защото явно си запален по темата. А и не смятам да питам някой друг извън този форум, защото не съм журналист, нито пък възнамерявам да пиша дисертация по темата, че да се срещам с някой някъде си. Накратко ми кажи, каква ви е идеята? Конкретно питам, какво ще подобрите в живота на страната с вашата национал социалистическа партия и как тя е актуална в 21 век? Икономика, здравеопазване? Какво ще се подобри? Засега разбирам, че няма да има цигани, джендъри и комунисти в бъдещата национал социалистическа държава? Ама си остава социалистическа. В соц държавите винаги е мизерия (за справка виж Венецуела и Северна Корея сега)
Май не внинкна в това, което ти казах, че трябва да се абстрахираш от етимологията на думите и да схванеш съвременния им смисъл. Фашизъм може да има и без расисъзъм, но расизма е основна част от идеологията ви на този парад, така че не виждам нищо лошо да си признаеш "Засега без расизъм поне докато вземем властта, а после ще му мислим..."
Вие сте антикомунисти само до колкото, за да се разграничите от комунистите, но сте за националсоциалистическа идея. Хореографията и на двата режима ми се струва доста идентична. Държавта става еднопартийна и различията между хората трябва да се претопят... Не ми се виждат кой знае колко различни двата режима по принцип на хореографията им: Силен репресивен апарат, лиспа на свобода на словото, смакчване на отделния индивид, изгигане на един култ или обществено приемлив модел да си живееш живота, а който не е съгласен с него и правилата му изобщо най-добре да не живее.
Комунизмът няма опасност да се върне. Политиците са твърде забогатяли, за да поискат подобно нещо. Празните пък от
смисъл популистки лозунги като "чиста раса чист народ" замайват умовете на младите дебили и използват потенциала им като "полезни идиоти", които да ги вкарат във властта. Млади и озлобени срещу несправедливостта бедни момчета най-лесно се използват за тази цел.
И въпреки всичко това продължаваш да твърдиш, че в България не е имало фашистки режим. Или пък, ако не ти харесва как се използва тази думичка, защото незнайно защо много държиш на етимология (или такива са ви опорките в младежката наци партия), да заменим "фашистки режим" с "режим симпатизиращ на хитлеристките доктрини и всичко, което включварт те (концлагери, репресии, фанатично милитаризиране на обикновеното население и прочее простотии)".