.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 293

Hybrid View

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от LoveSofia Виж мнението
    Аз ти давам текстове от оригиналните вестници, излизали тогава. Запазени, сканирани и дигитализирани. А ти ми даваш някакво си "македонско" (тоест небългарско) вестниче ОТ 1999 ГОДИНА!!! В което всичко може да си пише. Истината е, че тогава по селата хората са били нахранени,сити. Всичката храна са си произвеждали сами с тежък труд на полето от тъмно до тъмно. Но мога да потърся и в кой брой (мисля на вестник Добруджанска трибуна) четох кратък текст. Описваше се таен немски доклад за нашето селско стопанство. Което според немците е неефективно и слабопродуктивно. И наистина сме имали силно раздробени обработваеми земи. Уж ги връщаха в реални граници, а се оказа че в тези реални граници не могат да бъдат обработвани от машини и измислиха термина КОМАСАЦИЯ!.

Голям фен Аватара на LoveSofia
    Цитирай Първоначално написано от redbul2 Виж мнението
    Аз затова хиляда пъти повтарям НА ТЕБ И ОБИЧАЩИЯ СОФИЯ (И ВЕРОЯТНО МРАЗЕЩ ПЛОВДИВ, ВАРНА И БУРГАС?). ЧЕТЕТЕ ОРИГИНАЛНИТЕ ДОКУМЕНТИ, А НЕ ПРЕНАПИСАНАТА ИСТОРИЯ ОТ ДНЕШНИЯ ДЕН СЪС ЗАДНА ДАТА! ЗАТОВА ПРЕДЛОЖИХ И НА МЛАДОТО ГОВЕДЦЕ ДА ПРОЧЕТЕ ЧЪРЧИЛ. А той пък не щял. Щото в 1949 г били манипулирани!? А днешните писания на псвевдоисторици хич не са манипулирани???
    Това, че София ми е роден и любим град, означава, че мразя другите български градове, така ли?
    Вече казах защо няма да прочета Чърчил, защото има неточности неточности и защото, доколкото съм разбрал, в книгата си не гледа от неутрална точка.

Цитирай Първоначално написано от redbul2 Виж мнението
    Аз ти давам текстове от оригиналните вестници, излизали тогава. Запазени, сканирани и дигитализирани. А ти ми даваш някакво си "македонско" (тоест небългарско) вестниче ОТ 1999 ГОДИНА!!! В което всичко може да си пише. Истината е, че тогава по селата хората са били нахранени,сити. Всичката храна са си произвеждали сами с тежък труд на полето от тъмно до тъмно. Но мога да потърся и в кой брой (мисля на вестник Добруджанска трибуна) четох кратък текст. Описваше се таен немски доклад за нашето селско стопанство. Което според немците е неефективно и слабопродуктивно. И наистина сме имали силно раздробени обработваеми земи. Уж ги връщаха в реални граници, а се оказа че в тези реални граници не могат да бъдат обработвани от машини и измислиха термина КОМАСАЦИЯ!.
    Дай ми линк към него, да видим страниците на вестника, аз ти дадох един друг. А македонското (тоест българско, защото Македония е българска, защото няма македонци, а има македонски българи, защото няма македонски език, а има македонски диалект, но сръбската пропаганда и комунистите промениха това) вестниче показва данни отпреди 1944.
    На село.. Да не очакваш Цар Борис 3 лично да ходи по селата и да им дава пари? Всъщност има такива случаи, в които е помагал на най-обикновени селяни. Не случайно това е последният български владетел, който цяла България обича и когото комунистите убиват.
    Положението преди 44та си е било много хубаво. След смъртта на Царя, в продължение на дни, целият народ е скърбял, народът е бил обединен, единен. За икономиката много говори Статистическият годишник на Царство България. На Балканите сме били от първите икономически сили.
    Толкова от мен. Тази тема не ми е от най-интересните. Ако има навити за други и какви, нека да споделят.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си