Цитирай Първоначално написано от redbul2 Виж мнението
Абе, я ми отговорете двамата на два-три интересни въпроса. Първият. Не смятате ли, че капитализмът е крайно несправедлива система? Вторият. Не смятате ли, че е изживял времето си и е дошло време да бъде сменен с някаква друга политическа система? И третият. Не смятате ли, че мястото и ролята на посткомунистическа Русия е да бъде лидер на славянския и православен свят?
Въпросът ми беше една малка уловка. Тези постулати, които съм написал в три въпроса към вас, всъщност не са мои. А на един професор. Които той излага в цикъл лекции пред студенти от Софийския университет през 1942 и 1943 години. Тези лекции са събрани и отпечатани в една малка книжка. С меки корици, оцветени наполовина в червено и наполовина в черно.

А професорът е ... Той е... Ха познайте. Името му започва с А като Александър. И завършва на Ц. Грозния! "Стани богат"! Отговор А: Александър Цонков. Отговор B: Александър Ценков. Отговор C: Александър Цанков и отговор D: Цанко Александров. Кой от четирите избирате и кой е според вас верния? Искате жокер? Е, добре. Професорът участва в държавния преврат на 9 юни 1923 г и след това става неизбран от никого министър-председател на Царство България. Мдаа, познахте. Професор Александър Цанков формулира тези три тези в цикъла лекции, излезли в книга на тема: Приликите и разликите между капитализма, фашизма и нацизма, и между комунизма.

Еее, как ще коментирате тезите на професора?