Цитирай Първоначално написано от redbul2 Виж мнението
Изключително неточен и исторически неверен коментар. Георги Димитров не е бил в България, нито на девети септември, нито на десети, нито на тридесет и пети септември 1944 г. Просто през цялата 1944 г. кракът му не е стъпвал в България. Едва в 1945 или 1946 г идва тук от Москва заедно с Васил Коларов. Но тоя твой коментар само показва "достоверността" и истинността на всички твои коментари. Доколко са исторически верни и доколко са една голяма манипулация. Човек който търси обективната информация в Уикипедия и в писанията на разни английски световно неизвестни историци, не ми го хвали.
Снимката цели подигравка с червените бандити + че не съм я правил аз. 9.09.1944 не означава, че Димитров е бил в България тогава, а по случай преврата. А коментарът на снимката си е съвсем на място - Едно тъпо червено пиянде, каквито са комунистите, както и масов убиец на грамотни хора. Все пак, той е председател на Коминтерна до 1943 и до смъртта си ръководи БКП.
redbul2, какво стана, СССР последно бил ли е подготвен да води война с Финландия? И напротив, Лидъл Харт е световно известен историк и преподавател по военно дело. Ето ти малко повече за него - https://en.wikipedia.org/wiki/B._H._Liddell_Hart

И това мнение също не блести с много ум. Китай е с напълно отворени граници и милионии китайци го напускат и живеят по света, а в същото това време населението му постоянно се увеличава. В същото това време Монголия, втората в света комунистическа държава след СССР си стои десетилетия наред на 1 милион. България в 1989 г. беше стигнала почти 9 милиона, но например бившата ГДР (Дойче демократише републик-ДДР) въпреки драконовските мерки по границите и стрелбите на месо по бягащите си стоеше все на 17 милиона и нямаше никакъв прираст. Нооо това за затворените граници и прираста на населението е една непрекъснато повтаряна мантра десетилетия наред, която хора като теб направо попиват безкритично.
Не се обоснових правилно, съжалявам. Не исках да кажа, че във всяка една комунистическа страна границите са били затворени, реално не го казах, но прозвуча така. Китайците наистина не са чували за предпазни мерки, нормално толкова голямо население така да се размножава. Монголия - то население 1 милион души не може да се удвои ей така за 5 години. Всъщност каква ти е идеята на цялата глупост, която изписа? Харитов пита как има жертви на комунизма и населението се увеличавало - и аз му отговарям. Да, в някои (мисля, че в повечето, не съм сигурен) страни границите са затваряни, такива страни са СССР и България, Берлинската стена служи точно за това, други няма да изреждам.
По границите на СССР са били слагани всякакви предпазни мерки - бомби, капани, охрана и тн. В България не знам за толкова сериозни, но едно е сигурно - ако те хванат, че бягаш, те застрелват или те пращат в карцера, може и да има случаи само за затвор или лагер, но не знам такива, чувал съм само за карцер, седял съм до човек, който е бил затварян в карцер при опит за бягство.

И не знам къде изпращаш Харитов. Венецуела не може да се нарече комунистическа страна. По времето на комунизма в нашите държави няма никаква опозиция и не се допускат никакви партии освен компартията и още една или две казионни, като БЗНС например. Също така при комунизма няма частна собственост. Венецуела не отговаря по нито един критерий на комунистическа страна. Цените им се определят пазарно, а не от правителството. Изглежда там има и частни магазини, а при комунизма всички до един са държавни. Банките и заводите също са държавни при комунистите, всичко е държавно. Няма никакви частни фирми, банки, търговия, здравеопазване и прочеее.
Ами то едва ли има страна, която може да се нарече комунистическа, виж, социалистическа вече е малко по-различна бира. Казах го не с такъв смисъл, а че практиките в страната и управляващите са представители на неговатата идеология.

Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
Я напиши в гуглето ден на европа и се образовай да видиш кой на кого давал въглища

пп
тази година отново ще ходя в Русия ти къде ме прати...
Жив и здрав, прав ти път. Ходи си, щом те кефи.