.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 42

Hybrid View

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    Аз също не смятам, че темата се е изместила, по-скоро доразвила или съвсем леко изместила, но без второто не може така или иначе за да се внесе по-голяма яснота по гледните точки.

"брачни съчетания и семейства от нов тип, при които поне от сегашна гледа точка изглежда като някакъв абсурд, ако например на теб ти се наложи да обясняваш на детето си как отиваш при някои други негови братчета или сестричета, за да празнуваш Коледата с тях, защото тази година те са наред..."

Не мисля, че в днешно време е толкова рядко срещано да имаш деца от бившата си жена както и от настоящата, че чак да е абсурд и да не може да се говори за това нещо.

"Ти също би могъл да ми задаваш въпроси."
    Останал съм с убеждението, че не харесваш да ти бъдат задавани каквито и да е било въпроси свързани с теб. Но, ако искаш можеш да отговориш на собствените си въпроси като за начало.
    Последно редактирано от fire_magic : 07-29-2019 на 22:37

Супер фен Аватара на TrollFactory
    Цитирай Първоначално написано от fire_magic Виж мнението
    Не мисля, че в днешно време е толкова рядко срещано да имаш деца от бившата си жена както и от настоящата, че чак да е абсурд и да не може да се говори за това нещо.
    Да де, не е рядкост. Обаче до това се е стигнало след развод. А не говорим за запазени семейни отношения "Сине, тази Коледа е ред да съм при другото ми семейство". В такава ситуация детето трябва да прояви толерантност и разбиране, не както защото си му обяснил, че с майка му сте разведени, а някак си да разбере, че вие не сте разведени, а просто имате много партньори, а от там и деца от тях. Ами, ако и майката има някакви странични партньори и деца? За да стане цялото това сместване на графика, тогава хората трябва да живеят в алтернативно обещство, състоящо се от комуни с големи семейства с многоженство и многомъжество, в които всеки ще се обръща към всички други от неговото поколение като към сестра или брат, а към всички по-възрастни ще се обръща като към майка или баща. Но това са първобитни родовобщински отношения и човечеството е извървяло много време от тогава до днес. Днес просто не само, че подобен модел е неприложим, освен ако не говорим за някое забравено от Бог или цивилизацията племе в дълбините на някоя джунгла, но освен това, за да се наложи трябва да се измисли някаква алтернативна утопия, в която да се съберат всички хора, които искат да си живеят по този начин и да си измислят ново собствено общество, което да не е дивашко, но в което да се внесат тези дивашки модели на обществени отношения, така че да е възможно всеки да е с всеки без да има никой наранен. Това означава да се обърне сегашния обществен модел на 180 градуса.

Цитирай Първоначално написано от fire_magic Виж мнението
    Останал съм с убеждението, че не харесваш да ти бъдат задавани каквито и да е било въпроси свързани с теб. Но, ако искаш можеш да отговориш на собствените си въпроси като за начало.
    Не мисля, че не съм ти отговорил на нещо, а и най-малкото виждайки ме как разсъждавам, мисля че и начинът, по който мисля по зададените от мен към теб въпроси ти става достатъчно ясен.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си