Според мен тя дори не е влюбена. Според това, което тя съвсем наскоро каза за същия този човек тук, илиза че дори би била облекчена, ако не е с него.
Цитирай Първоначално написано от Ivaaaaa Виж мнението
Никой не ме заслужава. Но скоро с облекчение ще мога да казвам и че не заслужавам никого.
Това ли е голямата любов? Явно дори и тя самата разбира, че е в една фалшива и неестествена връзка, в която двамата не са поставени в равновесие. Ето какво казва:

По-умен е дори от мен, а да призная такова нещо е трудно, хехе. И нищо не идва от мама и тати. Доскоро това по-скоро ме комплексираше, защото когато разбрах за какви мащаби иде реч при него и се почувствах неравностойна.
Къде се е чуло и видяло ивата да позволява на някого да бъде повече от нея? Явно дори се е комплексирала от това, но реално няма нищо чудно в ситуацията й. Просто няма как да го догони по такива показатели, особено ако е мъж най-малко около средна възраст (едва ли е по-млад, ако има кариера и пари). Тогава и двамата определено не са равностойни и в такъв случай ивата явно е в една токсична връзка, единствената полза, от която има за нея е това, че си поддържа някак самочувствието ("поне не съм сама") и че едва ли не, че щом е с успял мъж, то и тя е успяла.

Животът ми е едно онче-бонче. Няма интуиция в решенията ми, както са повечето хора. Just praying for the best. Затова и не обичам ситуациите, които ме карат да решавам. Впрочем днес ми казаха, че съм нерешителна за пореден път. Виновна съм.
Тоест животът й е една безразборна каша тя самата го знае много добре обаче за сметка на това намира утеха в банковата сметка на нейния чичак (да, тя много ясно го казва):
Моят чичак изкарва месечно толкова, колкото средностатистическия човек в България не може да вземе и за една година и банковата му сметка за скромните му години е толкова пълна, колкото вие никога няма да имате и след два живота.
Дори и да има такъв мистериозен богат партньор, аз лично имам чувството, че не се виждат често, защото не живеят заедно (тя самата обясни колко зает график има или поне това я успокоява, че си има оправдание връзката им да не върви) и поддържат от онзи тип скучни връзки, в които уикендите "чичото" води жената някъде в провинцията "на природа и на мотел" с единствената цел "да се усамотят" пък после всеки по задачите си. Затова той е и толкова мистериозен и тя нищо не разказва за него освен, че е богат. Нормално, няма как да опознаеш истински "уикендовото гадже". Нищо чудно даже, ако въпросният в края на краищата се окаже женен мъж.

Всичко това обяснява цялото това противоречие:

Осъзнавам, че съдбата е много благосклонна към мен и аз някак не съумявам да й се отблагодаря като съм щастлива. Мамка му шибана, не съм.
...и затвържадава тазата, че просто парите няма как да направят някого истински щастлив. Дори чували с пари няма как да ти повдингат настроението, ако се знаеш какъв си и това те изяжда от вътре всеки ден както в случая, който коментираме.