Здравейте!
Реших да напиша няколко реда, тъй като искам да чуя мнение от хора, които не ме познават и да преосмисля другата страна на нещата. Ще се радвам да чуя мнения и от женската част също и дали изпадат в такива "състояни".
От доста време насам не съм имал сблъсък с тези неща и мислех, че съм ги преживял, но ето, че се появи "тя" и ми доказа точно обратното - все същият съм си.
Проблем 1:
Работата е там, че съм трудно доверчив(може би от предишни връзки, може би не).
Почти всичко поставям под въпрос, макар че се старая да не го правя, тъй като освен да вреди в една връзка друго не се случва. Някак си успявам да се сдържам за някои неща и да си остават в главата ми, но в повечето случаи не успявам.
Макар, че и самата връзка е още в началото и още никой не е изградил доверието в другия.
Постоянно си повтарям и се самоубеждавам, че е така както ми е казано и да не си въобразявам, но понякога не действа.
Проблем 2:
В повечето случаи сам си въобразявам и си вменявам някакви истории, което ме съсипва. Опитвам се да не мисля и да не оцветявам нещата така, както НЕ искам да ги виждам, но скапаното ми въображение ми прецаква ума.
Постоянно си мисля, че ще ме излъже и ще ми изневери.(особено второто)
Имал съм случаи, в които съм хващал бивши с разни (вкъщи, навън, в коли и тнт.) и като си помисля, че мога да Я видя по същия начин някъде и превъртам играта.
Опитвам се да не мисля за това, но не успявам. То, ако мисля как ще падна от мотора, нямаше да го карам, но там пък е друг случай(както и да е).
Понякога прибързвам с някои действия понеже нещата в моята глава изглеждат по моя си начин, а не както е в действителност(много съм зле честно). Но човекът отсреща като нищо не прави по въпроса да успокои тези страсти, как да действам другояче?
Проблем 3:
Не е точно проблем, тъй като знам как да го разреша, но нека го кажа.
Дразни ме миналото на отсрещния човек. Става въпрос за миналото с предишни връзки на дадения човек.
Особено пък, ако започнат да ми изреждат десетки бройки и приключенията с тях.
Никога не съм питал и не ме е интересувало за предишните им връзки, защото знам, че се изнервям после(особено пък, ако имат много бройки, край..).
Миналото си е минало и каквото са правили по-добре да не го знам, защото само и това ми липсва да го мисля.
Макар, че и аз не съм цвете за мирисане и съм навярно толкова "чист" колкото и човекът срещу мен.
Общо взето като изпадна в някаква такава ситуация гледам да се занимавам с нещо друго - спорт,шофиране или каквото и да е, само и само да ме разсейва и да не си въобразявам и да мисля постоянно за това.
В повечето ситуации се опитвам да се сдържам и да пазя самообладание, но то си ми идва отвътре, колкото и да се опитвам да го подтискам.
Липса на самоуверност, самочувствие, може би и това, че не съм имал дълга връзка може би е причината.( Вие ще кажете според вас).
Не ме разбирайте погрешно и аз не искам да е така, защото ме натоварва психически и защото знам какво е отстрани погледнато, но не успявам да се справям с тези неща.
Ако постоянно мисля как някой ще ме излъже и ще ми изневери, то по-добре да не се захващам с никакви връзки. Може би не съм срещнал правилният човек, но губя надежда, че ще срещна такъв, който да ми е верен особено като гледам какво се случва около мен. Но то това е друга тема.
Последно редактирано от Mr.Killer : 07-03-2019 на 20:34