Цитирай Първоначално написано от Mr.Killer Виж мнението
Здравейте,
тъй като в предишната тема засегнахме определена ситуация и не стигнахме до тези въпроси, реших да пусна нова тема.
От тази опрделена ситуация в сегашната ми връзка настъпи обрат и започнах с ревността и параноята.
Нека ти напомня, че в случая параноята и ревността не бяха предпоставки, а следствие на това, че ги беше хванал с бившият й да се возят в колата му, защото я бил пресрещнал, за да се карат и тъй като обичайните летни температури й се сторили ниски, при това дори и с яке, тя се е качила в колата му, за да продължат да се "карат" вътре. След това ти си й задал логичите въпроси какво изобщо прави в колата му? И толкова ли е крехка, че тялото й да възприема средните температури това лято едва ли не като арктически, че просто е нямало как и й се е наложило да се качи в колата му. При което тя е останала без опции как да реагира по друг начин освен да те изкара теб виновен, че питаш. Освен това ти заявява, че не иска връзка с теб и дори, когато и допълзяваш до вратата с букети и подаръци и стоиш един час под дъжда, за да я чакаш тя да се лакира и така и не излеза. И го правиш отново на следващия ден и тя пак има сериозна женска причина да мълчи и после да те обвинява какво ли биха си помислили съседите... Занимавал си се с мастия. Приеми го и това е.

Това се беше случвало в предишни две връзки, които бяха преди години и мислех, че съм преодолял нещата. Но след конкретната ситуация се върнах години назад и ето, че пак ревността и параноята се пробуди.
Докато не спреш да се самообвиняваш за мастийските номера ще те правят на задни части. Прави ги й ти на задни части. Тази, която те заслужава ще я усетиш, когато се появи. До тогава не си давай толкова много зор и не се вкарвай във филми.

Винаги, когато изпитам чувства към някое момиче и се започва една неконтролируема ревност, параноя, драми и филми...
Скорошната ми “връзка” се разпадна точно заради това и малко заради дадената ситуация от темата “За доверието и въображението”.
Скорошната ти връзка приключи не заради въображението ти, а заради наглостта на жеснкото същество, по което очевидно беше много хлътнал, което те лъжеше и манипулираше. И това го доказахме с много анализи в другата ти тема и то не само от един човек. Не разбирам какво продължаваш още да се съмняваш.

Вече почвам да се притеснявам за себе си.
Някак си ми е трудно да осмисля това, че имам психично заболяване и трябва да пия хапчета, че да се успокоявам и да се лекувам.
Най-лесно е да се изкараш психично болен. Абослютни глупости обаче говориш. Вместо да погледнеш на ситуацията като обективен мъж, ти гледаш над ситуацията като жертва на самия себе си, а не на мастийските номера. Ми такъв ти бил късмета, какво да се прави? Следващият път ще ги преценяваш по-добре. Предоверяваш се и смяташ, че всичко ще е розово от ден 1 на всяко твое влюбване, после осъзнаваш, че човекът отсреща не е честен с теб и е нормално да параноясаш като с последните няколко си имал същите драми. Ако не ти се даваше повод за ревност, например да си знаеш, че момичето е свестно, а не само изглежда такова, няма отношения с бившите си и е лоялна, голяма част от притесненията ти ще изчезнат. Обратното е валидно, когато се ангажираш с човек, който съвсем очевидно не е скъсал с миналото си, вижда се с бившите си тайно стига да не го хванеш и когато го хванеш ти измисля сценарий, с който да те притисне и направи на задни части, че едва ли не го задушаваш, а е редно тя да си прави каквото си поиска излизайки ти с номера "ние не сме заедно". Е, какво очакваш? Още като чуеш от една жена, че не иска да се обвързва, а сте правили секс, трябва да ти светва червената лампичка, че почваш да се занимаваш с мастия. Имаш погрешен радар за жените и в това е проблема. И като цяло погрешно поведение. Твърде си мил и толерантен.

Осъзнавам какво правя, осъзнавам, че човекът срещу мен го наранявам и го отдалечавам от мен....и въпреки това тая скапана ревност и параноя не изчезва.
Всъщност не осъзнаваш. Онази те въртеше на малкия си пръст. Беше докаран до състояние да й се влачиш до вратата чакайки като улично пале в дъжда пред вратата й с букет, който тя дори не е благоволила да приема минавайки те с коравосърдечната подигравка "лакирам се". Осъзнай се най-накрая!

Трета връзка си съсипвам заради това. Трети път, в който можеше да се получи нещо истинско и накрая го съсипвам аз.
Какво е щяло да се получи? Любовен триъгълник? Кавги и тупаници между теб и бившия за това кой има право да се една парантия?

Как се очаква да имам връзка в бъдеще, ако всеки път щом изпитам някакви чувства ги разрушавам с параноя и ревност.
Ще имаш връзка, не се безпокой. Просто трябва да се научиш с времето по-добре да отсяваш боклуците.

Опитвам се да го раздавам по-спокойно, опитвам се да си повтарям, че човекът до мен не е притежание и въпреки това не се получава.
Имам чувството, че колкото повече сдържам нещата толкова по силно избиват накрая.
Ами няма да се сдържаш. Като влизаш във връзка ще искаш честност от човека срещу теб и ще си го заявяваш още в самото начало. Нека знаят, че си честен и държиш на това в характера. И ако нямат намерение да бъдат такива с теб, да не те вкарват във филми. Подходящата и честна с теб няма да се откаже при такива условия, защото няма да има от какво крие и съответно от какво да се страхува. А може би търси и точно такъв човек. А бившата ти дори ти е казала, че има някакъв, който я преследва, с който се чуват и си пишат, а после се оказало, че дори са били във връзка и после, че дори се виждат и той я вози в колата си... Е, има голяма разлика между това, което ти искаш и което се е случвало. Не мислиш ли?

+ че натоварвам себе си, постоянно с моята мнителност и параноя.
Не знам какво да правя вече, млад съм, за да ходя по психиатри и да пия хапчета, но се притеснявам за себе си и психиката ми.
После се чудя, защо не съм имал връзка по дълга от 2 месеца.
И аз искам да съм “непукист” и да не ми минават такива мисли през главата за половинката, но не се получава.
(Като и пиша и не ми види съобщението почвам да звъня, защото ми минават всякакви филми през акъла, следя я къде е била на линия-къде не. Кога е била на линия, защо не ми е отговорила, а е била на линия тогава.
Защо не казва къде отива, какво прави и с кой...)
Абе безнадежден случай, осъзнавам, че я следя, задушавам я, притискам я, карам я да се отдръпне и пак продължавам да го правя... :@
Няма нужда да задушжаваш и притискаш някоя, за да ти е вярна и това го знаеш. Въпросът е да намериш баланса. 50 процента бъди непукист, а другите 50 % дръж на това да сте честни един с друг.