- Форум
- По малко от всичко
- Наука, Култура, Изкуство
- Има ли същества в космоса ?
проблемът в диалога с теб е, че с всеки пост се опитваш да нагрубиш/провокираш/осмееш другата страна. по това си приличате с един друг форумен трол. защо го правите и какво говори това за вас ще оставя на теб да помислиш. предполагам, че този тролски похват работи, но щом пиша тук - значи темата ми е поне малко интересна и ще ти отговоря, независимо колко провокативен пост си се постарал да напишеш.
искаш внимателен прочит и смислени отговори, а дори не четеш какво ти пиша.
експериментът, който ми прати, е невалиден, защото налягането в камерата на подводницата не отговаря на налягането, на което е подложена тя. летателните апарати и подводниците имат компресирани камери, които правят съществуването на хората вътре възможно. нека спрем да правим каквато и да било аналогия между подводници/ракети и кенчета, защото конструкцията и материалите, от които са направени, нямат нищо общо.
подводниците са подложени на също толкова тежки условия/натоварвания като космическите кораби - това значи ли, че не съществуват и че не сме слизали дълбоко под водата?
космонавтите, пилотите и екипажите на подводници минават през сериозно физическо и психическо обучение, за да се справят с тежките условия, на които ще бъдат подложени. а космонавтите нямат директен досег с вакуум (защото и скафандрите имат някаква компресия и мини атмосфера).
всичко това е било мислено, изчислявано, проектирано и проверявано с години от големи екипи, съставени от специалисти и учени, доста по-умни от мен и теб. има още доста проблеми, пред които са били изправени, за които дори не подозираме и които може би няма да можем да разберем. това, че не разбираш нещо, не означава, че не може да съществува.
кръвта няма досег с вакуум
Ето какво става и с кръвта ти междувпрочем, ако е във вакуум:
готин експеримент, който не доказва абсолютно нищо, не знам защо го прати, но пък беше интересно за гледане
намекваше, че снимката е направена с широкоъгълен обектив и аз ти обясних, че не е вярно. а това, че снимките могат да се обработват/манипулират, е ясно на всички ни, не е някаква нова информация.И тук не разбираш, че ти обяснявам просто колко лесно се симулира хоризонта. Дори не е необходим фотошоп. Отново отвори в google images и виж колко много несъответствия има в размерите на континентите, океаните и прочее на снимки от различни космически апарати.
като цяло виждам накъде отиват нещата. пишеш някакви чаршафи, в които не изразяваш твърдо някаква конкретна позиция - оставяш си вратички. като ти докажа, че говориш глупости - си повтаряш тезата, подкрепяйки я с нови конспиративни материали, които има в изобилие в мрежата. ако пък не можеш да намериш такива материали - сменяш конспиративната теория. като накрая ще ме прекараш през теорията за плоската земя, за мисиите аполо и какво ли още не от този списък: https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...iracy_theories. но тези теории не са ми интересни. някои от тях са предъвквани хиляди пъти, други може би не могат да бъдат опровергани, но на мен просто не са ми интересни и не искам да отделям каквото и да било време за тях. пиши "<conspiracy_theory_name> debunked" в някоя търсачка. цялата информация на света е пред теб. наспамихме темата, а тя беше в пъти по-интересна и не заслужаваше последвалия бълвоч.
Последно редактирано от Blubalu : 09-24-2019 на 11:51