- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Сатанизъм
А значи православието може, а?
Ооо, ама така ли било? Ами защо не ни обясниш тогава, като си такъв умник!
Съжалявам, но е по-достъпно да простите хора да си приказват в стандартния форум. Това не е философски дебат, ами една обикновена тема, където простолюдието си говори. Но моля Ви се, слезте от небето и ни просветете с Вашите велики познания!
След като е обречена, какво правиш тука,а? Не се завирай в калта, ами напусни!
Типичен ad hominem подход какъвто ползваш във всеки твой пост. Вместо да кажеш нещо ново и интересно, аргументите ти се градят основно върху нещо срещу личността на автора им, но не и по същество върху това, което те казват. Например, когато спорихме за държавата, ти така и не защити позицията си защо смяташ държавата за нещо неестествено и вредно за човека и каква обществена система трябва да има на нейно място. Вместо това ме нападна, че не съм узрял както го правиш и в повечето теми. Личностните нападки не правят аргументацията ти по-солидна. Така правят политиците и популистите: "Та той ли ще ви говори какво трябва да се прави? Та вижте го само!"
Та в този ред на мисли, ти си точно това, което описваш за другите, че дори и в най-извратената му версия. Дори може да кажем, че тук ти си майстор на диверсиите. И дори ето в тази тема, едно се обсъжда (сатанизъм), ти съвсем друго започваш да обсъждаш (личностите на участващите тук). Еми това е форум, другарю! Тук различни личности участват, за да изразят позиции, личен интерес, та дори и да се поджавкат с някого, ако имат нужда да излеят гнева си, което не биха могли да направят така свободно лице в лице с някой рандом тип на улицата. Ти какво очаваш, че ще намериш тук? Особено с презумпцията, че сигурно си с 20 години по-възрастен от средната възраст на участниците тук? В твоята "апокрифна академия" хората как са? Много ли са действителни, автентични и разграничени от публичния си образ, когато участват в темите там?
Последно редактирано от TrollFactory : 10-09-2019 на 08:24
Не виждам защо ме нападате, след като забележката ми е истинна. Естествено че ще пиша, но когато имам време за това.
Добрее... ето друга полу-забележка полу-коментар.
За истинско четене за сатанизъм не може да се говори, защото сатанизмът е пирамидална структура, точно както масонството, което всички добре познавате. Това означава, че на всяко "ниво на посвещение" се научава нещо различно за сатанизма, което е невярно и няма общо с онова, което върхушката в йерархията изповядва като свои разбирания.
Ясно е, че поне няколко човека тук са чели нещо за съдържанието на сатанизма. Но както някои отбелязаха, тези точно известните материали за сбора от философии в сатанизма дефакто се свеждат до една критика на християнството (това се подава на "външните нива").
Ако повечето от вас са чели "критика на християнството", то някой чел ли е, всъщност, критика на сатанизма? Би било полезно, защото за да се напише сериозна критика на сатанизма, трябва да се проведе задълбочено изследване - много по-задълбочено от цивилния интерес на лаика любител, каквито сме всички ние тук.
Че, каква е разликата между "критика на християнството" и сатанизъм.
И защо изобщо сатанизмът се нарича "сатанизъм" и защо са му лепнала такова компексарско, реваншистко име спрямо християнството.
Дай сега, защото християнството най-големия враг е сатаната, ние да наречем това нашето сатанизъм, за да видят те колко сме широкоскроени от тях и как можем да им се присмиваме.![]()
Ми брао-брао, възхитени сме напрао.
Все едно съм в детската градина.
Дифендър, защо така тихомълком подмина въпросите ми към теб от по-горе? Да не би да са неудобни за твоята "православна истина", това ли искаш да разберем от мълчанието ти?
А щом и това дето сме щели да се бием с докторчето ти се струват сериозно и толкова си се впрегнал върху него, значи си посинял до лилаво еднорог човече, ке изпушиш.
И изобщо за какво трябва да се занимаваш с моята личност?
Като се ожениш за мене и ми родиш деца, тогава ще ми държиш сметка за личния живот.
Наистина не Ви ли е неудобно да се заяждате за такива неща с хората. - кой колко тъп бил, как отговарял, как пишел, какво е завършил и т.н.
Последно редактирано от defender : 10-09-2019 на 21:05
Що ме наричаш 'котка' като аватарът ми е на лисица, не мога да си го обясня.
Ами, защото на хора като теб не им трябва наука, на тях дай им Господ и са си обяснили смисъла на живота и са щастливи.
Живееш в голяма илюзия, а по твоята логика, човек, който ще може да ти държи сметка, никога няма да се намери
Тук е форум и всеки може да приказва за всеки. Това,че на теб не ти отърва не е наш проблем. Защо използва главна буква за 'Ви'? Само на мен ли говориш или на мен и другите в дискусията?
На мене ми прилича на разгонена котка с тия очи.
Колко е яко да се забавляваме на чуждото нещастие. НалЕ.
Мда, вие може да си приказвате, ама аз не мога да не отговаряме. НалЕ.
Sh@d0w
"Много мразя да ми се бъркат в моите неща. Не може ли всеки да си гледа в паницата?!"
![]()
Последно редактирано от Rengur : 10-10-2019 на 13:34 Причина: Спазвайте добрия тон!
Апф.. =p Чакайте да изправя няколко неистини, от спортсменство, преди да си почна експозето.
Дефендре, разбери братле, че не знаеш нищо за сатанизма и няма как да допринесеш за темата. Стратегията да бъдеш рекламно лице не е успешна. Не можеш да си сложиш фанелка на Макдоналдс и защитавайки собствената си личност, да защитаваш имиджа на Макдоналдс.
Искам да кажа, че като се правиш на представител на комерсиалното християнство, губиш присъствие, защото се лишаваш от индивидуалност. Отбранявайки собствения си имидж, не отбраняваш интересите на комерсиалното християнство. (А комерсиалното християнство няма нищо общо с истинската работа и без това.)
Фъзи, като си сложиш сатанистка фанелка и като си отбраняваш собствения имидж от заслужените подигравки по никой начин не адресираш темата, която си създала.
По принцип, никой от никаква тема не можеш да "изгониш", защото класическата архитектура на форумната платформа не ти дава такава власт (duh).
Една тема се създава от онзи, който предостави съдържание спрямо заглавието. От три страници никой не е предложил и 20 думи съдържание спрямо заглавието, най-малкото ти Фъзи, така че, на практика, същинската тема няма друг избор, освен да започне след малко с моето експозе.
Понеже аз имам кво да кажа, за щастие на моите читатели () и ще ползвам идеалното заглавие на уж твоята тема.
Йеей ето те! За момент помислих, че избяга, защото взе да ми става скучно!
Само дето аз не слагам сатанистки тениски, за твое сведение аз съм чела Лавейската Библия, познавам истински сатанисти и дори веднъж посетих истинска сатанистка църква! Знам и имената на сатанистките секти в България и местата им на основание. Така,че аз съм далеч по-ясно, отколкото можеш да си представиш
С тази твоя пасивна злоба до никъде няма да стигнеш. Опитай се да прочетеш пак какви са ми мненията и тогава си прави, моля реални изводи!
Читатели? От къде?
След като ги имаш, моля изброй имената на потребителите, които четат твоите разсъждения!
heccu2, ако наистина греша, искам ти да ми предоставиш ред с имената на твоите читатели, след това да ми обясниш до - най миниатюрния детайл какво толкова неясно и грешно съм казала и след това да ми обясниш начина как сатанизма работи и да създадеш тема "Отпътване към ИЗХОДА (издание за сатанисти)" и ти обещавам, че след това ще ти стана поредния (по - вероятно и първия истински) читател!
Hecu, очаквам да чуя за Bohemian Grove, култа към Молох и тормоза/жертвоприношенията на деца в пирамидите по целия свят от наи-древни времена, с цел получаване на богатства и напреднало познание от извънземни цивилизации/демони от други измерения.
Най в началото, нека всички четящи, както и модераторите, да се съобразят, че тази тема на разговор много бързо може да стане крайно неподходяща за деца, подрастващи и непълнолетни.
Освен това, темата е крайно неподходяща и за повечето зрели хора с и без това натоварена или по друг начин неустойчива или беззащитна психика.
Аз естествено няма да прекрачвам границите на информацията, която средностатистическия човек може да понесе, а и няма да навлизам в неща, които биха имали злокачествено влияние върху младата психика. Също така няма да давам директни линкове към такава информация, дори и да я обсъждам отдалече.
В хода на тази дискусия освен това не бива да се забравя, че доста от хората във въпросните възрасти ВЕЧЕ са се интересували и/или занимавали с това, което прави обсъждането желателно.
Първо - какво представлява сатанизмът като структура.
Това е диаграма на пирамидална структура с вертикална и хоризонтална компартментализация. Компартментализация означава разделяне на отдели, сектори или групи, които не знаят с какво се занимава съседния офис или сектор. Няма двупосочен поток на информацията нито хоризонтално, нито вертикално.
Сатанизмът е ДВИЖЕНИЕ. Може да са ви казвали, че сатанизмът е религия (и той е религия), може да са ви казвали, че сатанизмът е житейска философия (и той е житейска философия), може да са ви казвали и че сатанизмът е една глупост, подобно на ню-ейдж шита, предимно забавляваща участниците с игра на роли, но нищо сериозно (и той е и това). Но ако не сте преминали отвъд периферното въвличане, няма открито да ви кажат (освен ако вие не се досетите сами), че сатанизмът е ДВИЖЕНИЕ.
Движение означава, че сатанизмът е ОРГАНИЗИРАНА структура, която има ПРАКТИЧЕСКА насоченост - произвеждат се резултати и се преследва постигането на цели в реалния живот (а не в отвъдния и не нещо въображаемо).
Сатанизмът има различни форми. Както посочихме вече (дори още по-рано в темата), най-очевидните и известни са ритуално-поклонническия сатанизъм (цирка с рисуването на пентаграми и тн.) и житейско-философския сатанизъм (специфична морална система на обикновени хора, които с нищо не парадират и тн.). Има и други форми.
Всяка форма си има своята йерархия - обичайни последователи, после по-големи организационни тела като секти, църкви, други форми на сдружения и тн, над тях разбира се има определен брой лица, които взимат изпълнителските решения по управлението на организациите.
"Най-горе" или в центъра, обаче, има ръководно Ядро. Хората в това ръководно Ядро управляват ВСИЧКИ отделни прояви на понятието сатанизъм чрез задкулисните си връзки с властовите лица.
Особеното обаче е, че в Ядрото няма разделение.
Това означава, че онези хора, които реално диктуват философската еволюция на сатанизма като житейско-философска концепция (чрез подставени публични "теоретици"), диктуват и ритуално-поклонническата организация на онзи специфичен клон на сатанизма. Единият вид сатанизъм смята другия за "позьори", другия сатанизъм смята първия за "невежи", но дори самите емблематични фигури на двата клона нямат сигурни потвърждения, че един и същи човек всъщност диктува и на двете структури, които нямат открита комуникация помежду си.
Защо е така?
Защото отдавна е установено, че това е най-успешният и затова единственият натурален модел, който властта следва. А единствената добродетел в сатанизма е властта. Тоталната власт следва този модел тотално.
Една отделна пирамида от модела се нарича фронт. Думата е английска и по смисъл в този контекст се използва като "представляващо лице", "платформа/плацдарм за действие", "фасада за прикритие на истинския деец".
С други думи, сатанизмът има много фронтове.
Широката публика е свикнала да разпознава различните видове сатанизъм като фронтове на сатанизма... но истината, за която много по-малко се говори, е, че... поради прикритата истина, че сатанизмът е движение... той има и много други фронтове - фирми и бизнеси, университети, медии и културни обекти, научни и медицински учреждения, и държавни институции.
Моделът на превземане на дадена организация е прост - тъй като само централистките организации могат да бъдат превзети, или сатаниста се издига до властовата позиция, или се внедрява сатанистко лоби, което чрез инициативи да приведе дадена организация до по-високо ниво на централизъм. След това, по метода отгоре-надолу, организацията започва да допуска до позициите и ранговете си само хора, които изповядват подходящата идеология и визии за света. Оттам насетне и продуктите на тази организация от хора ще отговарят на общата им, споделена визия за живота и философиите му.
Така Кабалът - онези личности, които съставляват Ядрото на фронтовете - може да използва продуктите и постиженията на един фронт в помощ и за нуждите на друг фронт, защото Кабалът е в позицията, която може да координира действията на отделните отцепки (без никоя отцепка и участниците в нея да осъзнават, че действията и продуктите от действията им са координирани).
И освен това. Сатанизмът сам по себе си също е фронт на друго. Но темата е за сатанизма. Не че няма да спомена как, кога горе-долу и защо е създаден.
А каква е целта на това движение?
Нищо по-малко от поробването на цялото човечество и света.
Естествено, всеки би възразил според познанията си, което е нормално =) Все пак до сега говоря единствено за структурния модел на движението.
Последно редактирано от hecu2 : 10-10-2019 на 19:17
Knispel666, не мисля да флудя с всеизвестната информация. Няма смисъл, не се опитвам да напиша книга или да преразказвам най-известните неща. По-скоро ще се опитам да дам ключови опорни моменти, които успешно сглобяват вече известните неща и затова се срещат доста по-рядко.
Например... Нека да продължим с по-конкретна информация, която ще е интересна на по-странично интересуващите се. Например четирите догми в сатанизма.
Четирите догми в сатанизма са:
- Най-висшата цел е оцеляването;
- Морален релативизъм (морална относителност) - няма разлика между добро и зло;
- Социален Дарвинизъм;
- Евгеника.
Най-висшата добродетел в сатанизма:
- Властта.
Най-големият грях в сатанизма:
- Глупостта.
В цялата сатанистка доктрина нищо не седи по-високо от оцеляването. Сатанистът трябва да го преследва на всяка възможна цена.
Сатанистът не прави разлика между добро и зло. Той рационализира морала по такъв начин, че да представи доброто и злото като въображаеми концепции без рационален и самостоятелен смисъл. Като последствие от всичко това, сатанистът отрича съществуването на духовни закони под каквато и да е форма.
Сациалният Дарвинизъм е специфичен термин, коренящ се в модела на мислене на Дарвин. Моделът на мислене на Дарвин диктува, че в природата оцеляват само най-годните. Оттам, социалният Дарвинизъм диктува, че в социалното общество имат право да оцеляват само най-агресивните, най-силните, най-безскрупулните.
Но забележете какъв всъщност е акцентът: акцентът е върху правото. В тази философия става дума за това кой има ПРАВО да оцелява, а не кой го постига. Ако се случи случка, в която да оцелее не най-безскрупулния и не най-агресивния, тогава се счита, че той може да е оцелял, но няма ПРАВОТО да бъде оцелял - тоест той е нелегитимно оцелял и този резултат трябва да се отмени и поправи.
Евгениката е прост, но окалян въпрос.
Изначално, схващането на евгениката е, че хората трябва така да се чифтосват помежду си, така да смесват наследството си, че да постигат ПО-ГОЛЯМО БЛАГО за следващото си поколение. Тоест изначалната концепция на евгениката е, че хората трябва да спазват хигиена в размножаването си - тоест, съзнателно да избягват онаследяването на пороците и да насърчават онаследяването на добродетелта, в името на добруването на човешкия род занапред.
ДНЕС обаче, както всеки може да си представи, евгениката не се прилага по този начин. Тя обаче запазва названието "наука за наследствена хигиена" през всички исторически периоди на цивилизацията ни... сещате се за кои периоди най-вече говоря.
В сатанизма се желае евгениката да се прилага така, че бъдещите човешки поколения да бъдат все по-податливи на външно влияние, все по-подчиняващи се и все по-раболепни. Стремежът е всяка черта на избухливост, своенравие, непредвидимост и неконтролируемост с времето да се изкорени от дадено общество, чрез прекратяване на онаследяването на тези черти в бъдещите поколения.
Естествено, че поради моралния релативизъм този стандарт ще е двоен - върхушката в сатанизма прилага към себе си евгениката по различен начин, а не като паплачта под тях. Освен това, вътре в редиците на сатанистките сановници евгениката е постоянно употребяван начин за междукланови войни, онаследяване и преразпределение на властта в структурите.
Знанието, естествено, е самият източник на силата, а властта е невъзможна без сила. Така че най-големият грях в сатанизма е логичен.
Но в сатанизма разбирането за греха не е както стандартния човек е свикнал. Сатанизма не проповядва масово порицание на греха (защото за сатаниста няма разлика между добро и зло). Грехът в сатанизма е всъщност инструмент. Сатанистът се опитва да подмами враговете (или съперниците си) към глупост (тоест да ги вкара в грях, и така да отнеме властта им).
Сановническата върхушка в структурата на сатанизма подава глупости на своите по-нисши, защото схващането е, че по естествената логика те заслужават и имат право именно на глупости.
Онзи, който прозре отвъд подаваните глупости, се счита за полезен и му се предлага включване в сановническата ранглиста. Причините за постъпване в йерархията като цяло са различни и са по преценка (човешкото същество като създание и като личност се счита за инструмент за постигане на личната цел в сатанизма, така че и включването в редиците също е на база дали адептът ще е полезен на някого по този начин).
Поради това, статуквото, към което сатанизмът се стреми като цяло, е целият свят да бъде свят на неосъзнати сатанисти (тоест прасетата за заколение), следващата огромна част да бъдат добре подковани запалянковци (индиректно захранени с четирите доктрини на сатанизма и всичко останало глупости), и от тази долна маса по преценка да се захранва структурата нагоре с индивидите, които са се показали като полезни за продължаването и поддържането на целта (повсеместното робство).
Последно редактирано от hecu2 : 10-10-2019 на 20:02
Наистина няма смисъл да се следва някакъв ред на изложението, защото и аз трябва да съм я научил от някъде тази информация и следователно ще насоча и всички други към източниците, където всеки сам може да се образова.
Смисъл ще има от зачекването на по-пикантни моменти и на подбрани въпроси, които са популярни сред младежта и интересуващите се.
Да разгледаме например най-ярката сатанинска символика.
Всички сте забелязали, че жените са особен акцент в сатанизма. В театралната форма на ритуално-поклонническия сатанизъм, с всичките му идиотщини и жертвоприношения и тн. (чак накрая ще обясня какъв ВСЪЩНОСТ е смисълът на това... и това вече трудно ще го прочетете отнякъде) всички знаем, че принасянето в жертва на жена или консумирането й по някакъв там извратен начин е класика. Относно детските жертвоприношения, в по-голямата си част смисълът на това е, че детето се приема като "делото на жената", така че детето в сатанизма (като ресурс) винаги поне наполовина символизира женския принцип.
Защо?
Заради една проста математика.
Още в най-дълбока древност старейшините на хората са забелязали едно очевидно нещо.
Ако загинат половината мъже в едно племе, това не значи кой знае какво за оцеляването на групата. Липсата в популацията сравнително бързо ще се запълни още на следващия "полов сезон".
Но ако половината жени в едно племе загинат, това е почти гаранция, че общността няма да оцелее.
Ако жените намалеят и спаднат до един критичен брой (който по моя памет е над половината, демек ако примерно спаднат с 40%), това ще отвори огромна липса в популацията. Възстановяването на тази липса ще отнеме много дълго време, защото има множество фактори, които окастрят популацията. Популацията трябва да поддържа един минимален брой членове, за да оцелява на превратностите - непредвидени катаклизми като наводнения, земетресения, суши и глад или епидемии, да не говорим за войните. Колкото повече популацията разполага с голяма липса (под нормата), толкова по-голя ме рискът от изчезване, защото толкова по-дълго време популацията е уязвима за превратностите. Другото важно нещо е, че човешкият живот има продължителност и ако липсата в популацията не бъде наваксана бързо, тогава поради отмирането заради старост по-ниската бройка ще се превърне в новата норма (когато оплодителите спрат да го вдигат и отмрат от старост).
Това чисто и просто означава, че оцеляването на цялата общност зависи от жените, а не толкова от мъжете (и само един да има, дет се вика, пак ще стане). (Естествено, мъжът е носителят на качеството в общността, защото заради ролята си на оплодител, той раздава наследството. Само че тук говорим за оцеляването, а не за качеството на обществото.)
И тъй като основната добродетел в сатанизма е властта... и тъй като първият и най-висш постулат в сатанизма е оцеляването (тоест властта над оцеляването)... жената е всъщност РЕСУРСЪТ на властта в сатанизма.
Сатанизмът, обаче, е мъжки. Той е центриран около властта на мъжа - тоест, в сатанизма се схваща, че проявление на върховната добродетел е тоталната власт на мъжа над жената.
Затова и сюжетът на ритуалите за консумирането/присвояването на жената и "делото на жената" са такива, каквито са. Но за това по-късно.
В днешно време се твърди, че живеем в мъжки свят. Твърди се, че в миналото сме живели в по-мъжки свят, и че сега живеем в по-малко мъжки свят и че това върви на добре. Разбира се, това са глупости.
На Изток знаете какво е положението на жените. Защо е такова? Защото жената, както обясних, значи власт. С други думи, колкото повече жени имаш, толкова повече власт имаш над обществото и социума - жената е разменна монета на властта. Така че нейният статут трябва да не е повече от статута на една таборетка, за да може да търгуваш с власт и да се разпореждаш с голяма част от социума.
На Запад обаче сме много по-умни от това. Както знаете, сатанизмът е концентриран в Западния свят (между другото, каквито и фантастики евентуално да са чели някои от вас, сатанизмът възниква на Запад и съвсем не е древен).
На Запад сатанистите са осъзнали... че е много по-добре да диктуваш предпочитанията на жените, за да управляваш света ЧРЕЗ тях. Идеята в сатанизма е, да се отнеме свободната воля на ЖЕНАТА и да се замени с волята на нейния господар, така че ЧРЕЗ нейната власт, господарят й да се упражнява върху света.
С това обяснение сценарият на всички възможни ритуали за приношение на жени или деца в сатанизма става прозрачен и елементарен, символиката сама обяснява себе си.
Може би някои от вас са запознати с такива статистики, като например, че жените генерират близо 85% от цялото потребление на корпоративни стоки в цивилизования свят. Тоест, жените са централния двигател на световното производство, защото... те са потребителите му.
Може би някои от вас са чували (особено ако някои от вас искат да стават маркетингови експерти и ще следват неща в тази връзка, ще го учите това по-натам), че в един мол и дори в един супермаркет от ранга на Фантастико и Била примерно... стоките и щандовете се редят така, че да ангажират ЖЕНСКИЯ начин на мислене и да отговарят на женските предварителин очаквания.
Това не се прави само заради световните статистики на икономическото потребление (които са сериозен пътеводител за всеки бизнесмен), а и поради още някои психологически причини.
В психологията никога не е било тайна, че мъжът е този, който гони жената. Мъжът е този, който иска, а жената е тази, която допуска. Отдавна е известно, че винаги жената води мъжа в психологически план.
С други думи, ако можеш по някакъв начин да влияеш на предпочитанията на жените, тогава мъжете ще ги следват и ще се опитат да се променят, така че да отговорят на всеобщите предпочитания.
Тъй като евгениката е една от четирите основни доктрини в сатанизма, целта на сатанизма е във всеки възможен момент акцентът да е върху жените. Цел в движението на сатанизма е жените да бъдат особено приоритетно бомбардирани с влияния и съзнанията им да не се оставя тна мира никога, така че да се влияе на разбиранията и на предпочитанията на жените в колкото се може по-широк мащаб.
Ако жените успешно бъдат накарани да предпочитат женчовци, мачовци, неагресивни, предвидими, послушни, раболепни нехранимайковци полу-гейове, тогава не само, че мъжете като цяло ще започнат да се опитват да бъдат такива (за да бъдат по-широко приемани и желани), но и само такива ще получат шанса да имат поколение (защото предимно такива ще бъдат допускани до Портата).
С това се обяснява особеното внимание към жената в сатанизма.
Разбира се, така се постъпва с жените в групата на масовата пасмина за заколение. Жените участнички в сановническата струкутра на сатанизма имат специално предназначение като инструменти с планирано насочване... Тоест за "проявата на тяхната власт", което е детето, винаги има план-график.
Последно редактирано от hecu2 : 10-10-2019 на 22:48