Ъмм, самия Менсън не е убил никои. Текс Уотсън е убил всичките 7 души, които освен че е бил пълно психо, е бил и адски надрусан с амфети и каквото се сетиш когато го е направил това. А дали Менсън е имал контакти със сатанисти и хора от разни езотерични кръгове - да, сигурно. Но да припишеш целия случаи като дело на Менсън, под заръката на висши окултни кръгове е меко казано неинформирано мнение. Все пак Менсън не печели нищо от това и умира в затвора. Тои не получава нито справедлив процес, а медиите го разкъсват на парчета още преди да е започнало делото, като даже президента Никсън, заявява по телевизията че Менсън е виновен, още преди процеса. Не знам в какво точно ти се струва че е лунатик. Аз виждам просто един човек на истината, на гърба на които няколко прокурора и медиините акули са направили милиони, яхваики вълната на т.нар. сатанинска паника. Има много интервюта с Менсън в ютуб, и никъде в тях не личи философията на Менсън да е сатанинска. Не е нито сатанизъм, нито паганизъм, нито християнство, а някаква негова си представа за Бог. Философията му е отшелническа и природозащитна преди всичко.
Това като цяло ми е и забележката към тебе. Виждам че си начетен човек, но ми се струва че твърде на доверие взимаш някои неща. Имаи предвид че когато се говори за "конспирации", дали ще е какво се случва в сатанинските среди, или нещо друго - всичката тая информация във книжките дето си ги прочел, не е 100% достоверна. Не е дори 80% достоверна. Все пак никои не е стоял с тетрадката в ръце по време на ритуал за да си записва какво, как и защо точно е станало. Определено такава информация се изпуска неволно от даден член, и преминава през няколко усти и уши, докато стигне до някои, дето да напише книга, а на този етап, все едно си играеш на развален телефон. Дори и информацията да идва директно от даден последовател, то тя не идва от някои по съвсем висшите етажи, защото никои от тях няма да я издаде, а ако има дори съмнение че ще я издаде, пиши го мъртвец. За пример, виж какво стана с Епщаин, които се "самоуби" в затвора. Така или иначе, до нас стигат съвсем нищожни късчета информация, които после хора с интерес в тази област, а често и със субективен багаж(съвсем естествено), фантазират и доукрасяват нещата както им скефне, точно както правят медиите. И такъв е и случая с Менсън - че основал култ и друсал последователите си с ЛСД и им промивал мозъците, с цел да започнат расова воина, като убият 7 бели човека и надраскат с кръв, глупости по стените. В деиствителност е бил просто един интелигентен и харизматичен човек с тежко детство, попаднал сред други изхвърлени от обществото хора, опитваики се да ги организира в някакъв вид общност.
Изобщо в тия въпроси човек трябва много внимателно и осъзнато да подхожда, а не всичко което му звучи интересно и конспиративно да го приема за чиста монета, особенно що се отнася до факти, които не са очевидни. Наи-добрата стратегия е да не се опираш на "факти", а на чиста логика.
Последно редактирано от Knispel666 : 10-11-2019 на 09:10