Бащата на светлината за раят

И аз като повечето от вас не знам отговора на много въпроси които постоянно си задавам и ме измъчват
Като например защо сме тук на този свят От къде идваме Къде отиваме И какъв е смисълът на нашето съществуване За момента не мога да си отговоря на повечето въпроси но това не означава че някой ден няма да си отговоря на тях Също това не означава че когато аз незнам отговорът на тези въпроси че някой някъде там не знае отговорът По някой път ме обземат мрачни мисли за цялото съществуване Но някак си вътрешно просто знам че всичко е за добро и това ме успокоява Това е едно чувство което неможе да се опише Все повече започвам да си мисля за доброто и злото за мракът и светлината Аз вярвам че има смисъл във всичко това не мисля че нашето съществуване е безсмислено и напразно Не мисля че смъртта е краят на всичко Незнам какъв е целият божествен замисъл но поне мога да споделя с вас и моята гледна точка Незнам точно как сме се появили тук и от къде идваме защо сме тук Незнам и какво има след смъртта
Но знам със сигурност че тук на земята има добро и зло Тук нещата се делят на добро и зло Ние сме тук и изпитваме добро и зло всеки ден Като се сблъскваме всеки ден с доброто и злото ние се учим Малко по малко започваме да разграничаваме доброто от злото Не винаги във всички ситуации които се намираме успяваме да разграничим доброто от злото и това в последствие рефлектира върху нас самите или върху други хора Но при всички положения През целият си живот ние се учим какво е добро и зло и каква е разликата между тях През целият си живот може да се каже че ние се учим Ето за това си мисля че това да сме тук е един вид училище което има една единствена цел да ни научи какво е добро и зло и каква е разликата между тях Може би целият този сложен свят е направен с тази едничка цел Понякога се питам добре защо трябва да има и зло неможе ли всичко да е добро и светлина Легендите и вярванията твърдят че човек има душа и след смъртта си тази божествена частица наречена душа отива в приказен свят отива в раят Твърди се че там няма зло че там е вечно добро и светлина Че там няма страдания болести и смърт Всички имаме изградена някаква представа за божественият рай Все по често започвам да се питам добре но защо тук трябва да има добро и зло защо няма само добро Защо трябва да има толкова страдания болести и смърт Защо всекидневно трябва да се сблъскваме със злото Защо трябва да има зло После започнах да мисля Добре де ако имаше само добро и няма зло то ние нямаше да можем да изпитваме добро защото нямаше да знаем какво е злото и нямаше да правим разлика между добро и зло Ако го нямаше злото нямаше да имаме база за сравнение Без злото нямаше да знаем какво е доброто Просто нямаше да осъзнаваме щяхме да бъдем нещо като роботи нещо като безчувствени същества Така че ето значи че и злото е създадено за добро създадено ни е за да ни учи Ако нямаше зло нямаше да знаем какво е добро Човек цял живот се учи да разграничава злото от доброто и бързо разбира че той иска за себе си да му бъде добро и светлина След като осъзнае че той има нужда от добро следователно трябва да осъзнае че всяко живо същество като него иска да му бъде добро и светлина Ето защо не бива да правим зло на никое същество Правим ли разлика между зло и добро ние трябва да творим колкото се може повече добро .Само ако не осъзнаваме разликата тогава ние можем да творим зло Само ако сме невежи и заслепени Според мен дори и раят нямаше да съществува ако не знаехме и не правихме разлика между добро и зло Няма как да отидеш някъде където ти е обещано да получаваш вечно добро ако незнаеш и не осъзнаваш какво е зло и не правиш разлика между доброто и злото Ако го нямаше злото нямаше как да знаем че искаме да ни бъде добро Ето защо си мисля че сме тук за да се научим какво е добро и какво е зло и каква е разликата между тях Вътрешното ми чувство ми казва че един ден като отидем в обещаният ни рай от легендите там ще живеем вечно и ще изпитваме само добро само светлина.Но за сега сме тук и трябва да бъдем колкото се може по осъзнати и да творим добро Осъзнатият човек би вършил само добро Според мен човек който върши зло е просто неосъзнат