- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Моля спешно да ми помогнете, не издържам приятели :( <3
Айде пак стана някаква религиозна дискусия. Пренесете я в темата Православие! Писна ми дефендъре - постоянно натрисаш религията си навсякъде. На потребители като мен им е през оная им работа в какво вярваш, аз само казах, че всички hardcore вярващи като теб и сектанти са психари и пак си вършат извратенящините само дето с религията за оправдание. Хубаво е да вярваш в нещо, живее се по-пълноценно като вярваш, че живота има смисъл. Но когато се манипулират слаби хора да се зарибяват и да имат оправдание за злодеянията си, за околните религията ви е проклятие. Така че просто млъквай.
Натрисам "вмирисаната си религия" точно толкова, колкото натрисане е и твоето мнение по темата, също точно толкова, колкото предложението да иде на психолог е натрисане.
Авторът на темата търси изход, аз му давам вариант от чисто добри подбуди.
Не се проявявай пак, като злобил.
И в ква позиция си ти да даваш съвети, след като нямаш никаква представа в каква ситуация е автора? Нито си друсал, нито си изпадал в такива състояния, за какво изобщо се намесваш, и то пък с такава увереност, че видиш ли единствения му изход бил да стане християнин. Това не е никакъв изход, а просто замазване на положението и заместване на едни филми с други. Не че психолога не прави същото, но аиде психолога поне има опит с тия неща и все пак в съветите му ще има някакъв смисъл, нищо че го прави колкото да му вземе парите за посещенията и да му изпише дадени хапчета, за които разни фармацевтични компании са му бутнали някакви кинти да ги изписва. Ама твоето си е чисто и просто натрапване на религиозен булшит.
Последно редактирано от Knispel666 : 12-26-2019 на 22:57
Християнството е помагало, както при наркомании, така и при нападения на натрапчиви мисли.
А точно твоето отношение към мен в момента е опит за упражняване на някаква дебилна агресия и натиск върху мен, и личното ми мнение, кое би било полезно за автора на темата.
Не знам ти на какъв се изживяваш, че да ми налагаш какво трябва аз да мисля, че би било полезно за автора.
Автора пита за изход, аз му предлагам вариант, а той си решава - това не е натрапване, ама явно не можеш да го асимилираш, че не е.
Последно редактирано от defender : 12-26-2019 на 23:06
Така ли? Защото аз виждам друго
Не е така - да си кажеш мнението в отворена тема и да манипулираш автора за секти са две различни неща.
мнение =/= предложение за религия.
След като си притискан, извади твоето най-силно и познато оръжие. Спри да отговаряш, тъй като си в пълното си право да не отговаряш на нападки и мълчанието според теб е също адекватен отговор. Понякога да напуснеш е да спечелиш.